| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Doğum Kontrolü / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| toplum olarak bu devirde bile üstesinden gelemediğimiz bir sorun.Sebebi din,iman,töre yada cinsellik her neyse ancak bu devirde artık hükmü kalmamalıydı. Başbakanın bunda 5 yıl önce seçim konuşmasında hala "analar doğurun doğurun birileri bizim fazlalaşmamızdan korkuyor" dediğini hatırlarım.Ülkenin tepesinde bu zihniyet olunca altta milletin fare gibi üremesine şaşmamalı.bir diğer sinir bozucu düşünce de "avrupalılar yaşlanıyor biz çoğalalım bize ihtiyaçları olacak"tır.Bu kadar kafasız bir millet olamaz. yıllarca fakirin tek eğlencesi sevişmektir denilerek küçümsensede bu büyük bir sorun.Bu sorunu çözmek sağlık bakanlığına düşüyor. Ülkenin kaynakları sınırlı ve bu kadar nüfus beslenemiyor.iletişim çağında yaşıyoruz ancak TV kanallarında yüzlerce kadın programı olmasına rağmen bu konu iki dakika işlenmiyor.türkiye böyle fare gibi üreyerek sınıf atlayamaz. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| japonya 120 milyon,almanya 80 milyon, abd 270 milyon rusya 140 milyon,almanya türkiyenin yarısı kadar yüz ölçümüne sahip,japonya ise 2/3 üne sahip ve tarım ,yer altı,yer üstü kaynak olarak türkiyeden çok daha fakir.nufusları tarihin ilk çağalrından beri bu seviyede olmadığına göre bi zamanlar çok hızlı artmış.bu saydığım ülkelerin hepside türkiyeden çok daha gelişmiş ve halkları çok daha fazla refah içinde yaşıyolar.bu ülkelerin nufus artışlarının en yoğun olduğu dönemler incelenirse aynı dönemlerde kalkınma hızlarının ve ekonomik gelişme durumlarınında diğer dönemlere kıyasla çok güçlü olduğu yıllara karşılık geldiği görülür. zaten nufus artıyo dolayısı ile ekonomi büyüyeçek denebilir ama daha dikkatli incelenirse hem nicelik olarak hem nitelik olarak çok daha güçlü ve altyapısal bi büyüme görülür.avrupada ki devletlerin nufusu 600 milyon civarındadır.avrupada nufus artmadığı geriye gittiği ve sisteme yeni giren genç işci sayısı çok az olduğu ve nihayet nufusun büyük bölümü yaşlı emekli yani üretici değil tüketici olduğu için sosyal güvenlik sistemleri çökme tehlikesi ile karşıyadır.genç insan sayısı azaldığı için beyin güçü ihtiyacı ortaya çıkmıştır.çünkü nitelikli eleman olmayınca rekabet etmek çok zor oluyo.gelişmiş daha iyi ürünler üretmek demek daha fazla akıl demek o da daha fazla beyin demek.tabi nitelikli ve eğitilmiş iyi çalışan beyin.geçmişteki yanlış inanışların tersine günümüzde bir ülkenin en büyük zenginliği yer üstü ve yer altı kaynakları değil iyi yetiştirilmiş insan güçüdür.japonya bunun örneğidir.türkiyenin temel problemi nufusunun hızlı artmasından ziyade doğru bir yönetim ve kalkınma için iyi ve başarılı stratejilerin yapılamamasıdır.türkiyenin temel sıkıntısı kaynak değildir.stratejk kalkınmanın hedefli büyüme stratejilerinin yapılamamasıdır.eğer doğru kalkınma stratejileri yapılsa ve başarılı bir şekilde uygulansa tıpkı almanya veya japonya ve abd nin yaptığı gibi hem hızlı nufus artışı hemde yüksek bir refah artışı sağlanabilir.halkın yaşam kalitesi yükseltilebilir ve zenginlik arttırılabilir.çöl iklimine sahip israil ülkesini yem yeşil yapmış.denizi arıtmış su elde etmiş.ayrıca türkiyeni batısında çok büyük bi nufus artış hızı yok.sorun doğuda onlar hem çok fakir yaşayıp hemde çok çoçuk yapıyolar. o da bilinçsizlikden değil tam tersine bilinçli olarak yapılan bişey.nufuslarını arttırmak için yapıyolar.nufus oranlarını yükseltmek için.bir çok köyde aşı yapmaya gelen hemşireler izin vermiyolarmış.kız çoçuklarını kısırlaştıraçaklar aşı yapıp böyleçe nufusumuzu azaltmaya kalkıyolar diye bölüçüler propaganda yapıyomuş bunu orda çalışan bi hemşireden duymuştum.herkes besleyebileçeği kadar bakabileçeği(çoçuk gelişimi ve psikolojisi açısından) kadar çoçuk yapmalı.bu belki 2 olur belki 4 belki 5 belki 1.ayrıca çok çoçuk olusa anne baba çoçukla ilgilenemez buda çoçuk psikolojisi açısında çok tahribat yaratır sözünede pek katılmıyorum.çünkü günümüzde zaen anne ve babanın ikiside çalışıyo.veakşam işten geldikten sonraki bir iki saat dışında zaten çoçuklarını göremiyolar.çoçuklara ya bakıcı yada büyük anne bakıyo veya kreşe veriliyo.günümüzde çoçuklar annelerinden çok daha fazla öğretmenlerini görüyo.benim gördüğüm birtek çin fazla doğumu yasaklama gib bişey yapıp hemde hızlı kalkınıyo ve zenginleşiyo.ama oda iyi incelenirse onların hızlı kalkınmalarının sebebi nufus planlamasından ziyade çok iyi kalkınma stratejisi belirlemeleri ve bunu çok iyi uygulamaları.planlama her konuda uygulanabilir iyi bişeydir.ama nufus artışından çok korkup sonra da nufus dengesini bozmak ve toplumu yaşlandırmak iyi değildir.genç nufus yaşlı nufusa göre çok avantajlıdır tabi yiyi eğitileçek olursa ve bunun için iyi stratejiler ve başarılı çalışmalar yapılır ise |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Doğum kontrolü zorunluysa devlet tarafından uygulanmalı, devlet dışında vatandaşların doğum kontrol hapları gibi engelleyici şeyleri almaları ise engellenmeli. (Bence) __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Sayin Baris Akar; Dogum Kontrol haplarini ya da dogumlari kontrol altina alabilecek diger ürünleri insanlarin kullanmasinda ne gibi bir zarar vardir? Merakimi giderirseniz sevinecegim... Sizin mantiginiza göre devlet bize 10 cocuk dogur dese dogurmamiz mi gerekecek? Ya da kesinlikle cocuk yapamazsiniz dese yapmamali miyiz? Nedir bu devlet'in rolü biraz acar misiniz? __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
|
| #5 | |
| Doğum kontrolü konusundaki örneğiniz gerçekçi değil, yeryüzünde hangi devlet bireyi 10 çoçuk yapmak zorunda bırakmıştır ? Ben o cümleyi uzak doğudaki ülkeler için verdim. Diğer noktaya gelirsek doğumu engelleyen haplar ya da herhangi bir şeyin bir faydası olduğuna inanmadığım gibi toplumu da olumsuz etkiliyor. __________________
|
| #6 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Bu yazinizdan sadece yasinizin kücük oldugu sonucuna ulasiyorum... Ne desem ki simdi bu yazilanlara... En iyisi birsey yazmayayim... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
|
| #7 | |
| Yaşım profilimde yazdığı gibi. Böyle düşündüğüm içinse küçük mü olmuş oluyorum. Farklı düşünmemiz normal bence. __________________
|
| #8 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Onu söylerken toplumsal alanda dedim, bana çok ters gelen bir olay. Eğer ilişkide sonucunda çocuk olsun istemiyorsak ne kullanmamız gerektiğini biliyoruz (ki bu sağlık açısından şart); ama doğum kontrol haplarının boyutu bambaşka. Toplumun ahlak açısından felaket başlangıcı (bence) __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #10 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
![]() __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|