"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anladım

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski08-09-07, 22:10  #1
N@z

N@z'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: ist.
Anladım

.....Yaşam,düşlerden hızlı koşarmış ,anladım.Anladım ki,çürüten zaman soldururmuş renklerini hayatın ve sildiririrmiş izlerini sevilerin....
.....Ömrünün ustası olmak zormuş,anladım.Anladım ki,sadece çırağısın hayatın''can kırıklarının kanattığı bir yüreğe sahip''....
.....Olduramadığımız düşlerin bendesi olmuşuz,anladım.Anladım ki,yoksunluklarımızı ve yoksullukllarımızı toplayıp kendimize masallar uydurmuşuz ve kendi masalımızdan azat edememişiz kendimizi.Kafamıza düşen elmalar da uyandırmamış bizi.
......İnsanın toprağı sevgiymiş,anladım.Anladım ki,o toprakta gül'ü de,dikeni de bitiren başka yüreklermiş.Kimi zaman yakıp yıkan,çöle çeviren;kimi zamansa sulayan,büyüten cennete döndüren.......

Siz ne anladınız bu hayattan?
N@z is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-07, 02:03  #2
pasa_ulgen
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: istanbul
bir pesimistin gözyaşları

Hafta sonu yuregimin bulundugu sokakta yasam cok yogun ve duygu yukluydu, bu haftaya baslarken yuzumu nereye donsem duvarlar onume geldi, bir sey oldu anlayamadim, once saclarimi kestim, sonra susmayi sectim. Birisi yanindayken bile yalnizligi yok edememek, yasamak derinlerde, yuzemedigim denizelere acilmak istiyorum kaybolmak istiyorum yazilar yazmadan, slaytlari konusturmadan. Hayatta sahip oldugumuz seyler yuregimize olumsuzluklar versede, bunlar yasamin guzelliklerini oldurmemeli, her gun batiminda kizillasan gokyuzune, geceleri karanliik icerisinde bir umut gibi parildayan herhangi bir yildiza baktigimda icimde bir seyler kipirdar. Simdiye kadar yasayamadigim duygusal anlar gelir aklima, yasanamayan asklar gelir ruyalarima. Oysa her sabah yeni bir yasam cizerim dunyama, ofisime ilk vardigimda karsimdaki koltuklara koyarim yalnizligimi, yuzumu hep baska yone donerim, duygularimi monitore, kelimelerimi penceremdeki kuslara veriririm, kapidan bacadan girip dunyana ulasmak
isterim, aksam olup da gun boyu gozlerimi kacirdigim yalnizligi alip eve gidince biter benim kendi dunyam. Olmuyor, insan yasayamadigi bir seyi tarif edemiyor, sevgiyi tarif ve aski anlatmak bana dusmuyor, dogustan kor bir adamin kirmiziyi tarif etmesi gibi bocalayip duruyorum, varsin her sey yasanmasin, varsin hayatimin bir parcasi eksIk kalsin. Dedigim gibi gecen hafta sonundan bu yana her sey ayni gibi, sessiz ve rutin bir donusu var dunyanin, sanki bir seyler olusuyor, hayatimiz icin bir seyler kuruluyor ve ben her seye veda eder gibi olacaklari bekliyorum.

çok güzel yazıların tebrikler
pasa_ulgen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-09-07, 22:12  #3
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Sayın N@z şöyle demiş:

Mesajı Göster
.....Yaşam,düşlerden hızlı koşarmış ,anladım.Anladım ki,çürüten zaman soldururmuş renklerini hayatın ve sildiririrmiş izlerini sevilerin....
.....Ömrünün ustası olmak zormuş,anladım.Anladım ki,sadece çırağısın hayatın''can kırıklarının kanattığı bir yüreğe sahip''....
.....Olduramadığımız düşlerin bendesi olmuşuz,anladım.Anladım ki,yoksunluklarımızı ve yoksullukllarımızı toplayıp kendimize masallar uydurmuşuz ve kendi masalımızdan azat edememişiz kendimizi.Kafamıza düşen elmalar da uyandırmamış bizi.
......İnsanın toprağı sevgiymiş,anladım.Anladım ki,o toprakta gül'ü de,dikeni de bitiren başka yüreklermiş.Kimi zaman yakıp yıkan,çöle çeviren;kimi zamansa sulayan,büyüten cennete döndüren.......

Siz ne anladınız bu hayattan?

Hoşgeldin Naz.

Eline yüreğine sağlık ne güzel yazmışsın..
Eski14-09-07, 11:21  #4
N@z

N@z'nın Avatarı

Teşekkür ederim.Serda...
Eski22-09-07, 18:37  #5
N@z

N@z'nın Avatarı

Anladım uzak coğrafyalar değilmiş,yüreğimizi yoran ......uzağa düşen yüreklermiş..........
Eski22-09-07, 19:38  #6
Sade
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Yasam bir sinav insanda bir soru,
bu yasam önce sinava cekiyor bizi sonrada dersini veriyor

güzel bir paylasim.

selam ve dua ile..

Yağız Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-07 15:22 .
Sade is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 19:42  #7
Sade
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Bu yasamda görünen göründügü kadarmi,
yasamda bir görünenler var birde görünmiyenler

sahi, her bakan görüyormu?

dua ile (!)

Yağız Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-11-07 15:23 .Sebep: Forum kurallarına göre mesajların tümü boldlanarak yazılamayacağı için düzeltilmiştir.
Sade is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 21:05  #8
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın N@z şöyle demiş:

Mesajı Göster
Anladım uzak coğrafyalar değilmiş,yüreğimizi yoran ......uzağa düşen yüreklermiş..........
İnsanları birbirine yakın yada uzak kılan kilometreler değil, yüreklerindeki sevgiymiş..
Eski22-09-07, 21:08  #9
Meyman

Meyman'nın Avatarı

ANLADIM...Aynı mekanda aynı boşluğu dolduranlar, aynı döşekte aynı yatağı paylaşalanlar bile bazen birbirine en uzak insanlar olabiliyorlarmış..

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-09-07 21:16 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 21:12  #10
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Sınırlar koyamayız kendimizle dünya arasına, tampon bir bölge var mı? dır...gökyüzünün toprakla birleştiği yerde birleşir ütüpyayla dünya..Aynı çizgide ama birbire en uzak yerlerdedirler...

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-09-07 21:19 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı