"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türkiyenin en güzel yeri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Dünyayı çatlattığı söylenen bu güzide coğrafyamızın sizin için en güzel bölgesi neresi?bu şehir olur,köy olur sadece bir turistik gezi yeri olur farketmez.Gittiğim gördüğüm yerler arasında iki yeri çok beğenmiştim.Birincisi İstanbuldaki tarihi yarımada.Tarihi şehir kavramının anlamını burada buluyor. İkincisi Sidede deniz kıyısındaki Apollon Tapınağının kalıntıları.Sadece iki taş yığını var şimdilik.Ancak güneş batarken o iki taşın arasından bakmak ve deniz dalglarını dinlemek bana acayip huzur vermişti. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Devrimin olduğu her yer
| Kargaya yavrusu bülbül gibi görünürmüş ![]() AMED'in güzelliğini hiç bir yere değişmem |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Ülkemizin her yeri; mimarisi,tarihi birikimimizi andırmayan yapısı bir kenara bırakılırsa güzel.Ancak ben Antalya'nın ülkemizin en güzel yeri olduğunu düşünüyorum.Aksaraylıyım ama Antalya'ya hayranım. |
|
| #4 | |
| ![]() bu başlık kur kuruya olmaz.Side apollon tapınağı.Deniz tarafından çekseler müthiş olurdu Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Romalı Komutan Antonius'un buluşup havuzunda yıkandığı yer olarak bilinen Side, eski Pamphylia'nın doğal limanıydı. Anlıyacağınız tam aşna fişne yeriKentteki tarihi kalıntılar arasında Apollon Tapınağı'nın özel bir yeri var. tapınağı gördükten sonra harika kumsalında yürümeyi unutmayın. __________________
|
| #5 | |
| ![]() bu da gecesi __________________
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Eskiden İstanbul' du.. |
|
| #7 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Güzelligin göreceli oldugunu bir kenara birakir ve devam edersek eger... Batili ülkeler; Türkiye icin "Dogal güzellikleri ile ünlü" derken aslinda hafiften alaya alirlar Türkiye'nin durumunu... Cünkü, Türkiye sahip oldugu bütün zenginlige ragmen o derece bakimsizdir ki insan'in icini acitir bu durum... Mesela, Istanbul Topkapi'da ki tarihi kalintilarin durumu perisandir... Geceleri sokaklarda yatan insanlar icin bir siginak olan bu tarihi mekanlar, korunmasiz oldugundan dolayi icinde ve cevresinde tarim dahi yapilabilecek hale getirilmistir. Ama bir Türkiye'li okuldan ögrendiklerini her yerde tekrarlar... "Türkiye, dogal ve tarihi güzellikleri ile ünlüdür!" Ezber konusuyoruz... Ya cevremize bakamiyoruz ya da artik bakiyor ama göremiyoruz... Avrupa 'da ki görsel zenginlik nedense Türkiye'de yok... Biz sadece cevremizi mahfediyoruz tabiri yerindeyse... Yine de övünelim... Hos ilk okuldayken hep söylerdik... Türküm, dogruyum, caliskanim... Lay lay lom... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Doğal güzellikler pek ilgimi çekmiyor. O yüzden tarihi eserler bakımından konuya yazıyorum. İlk söylemem gereken Anadolu'nun neresine elinizi atsanız tarih fışkırıyor. Geçen yıl Sivas'ta bir köyde bulunan kaya parçasını inceleme fırsatım oldu. Sivas Kongre binasının yanına yerleştirilmiş kaya nedensizce ilgimi çekti. Özelliği olan bir kaya olsa böyle bırakmazlar diye düşündüm. Ama gidip inceleyince üzerine kazınmış tahtta oturan kral heykelini farkettim. Sivas'ın sıradan bir köyünde bulunan kayada bile tarih gizli. Ancak yetkililer onu korumasız ve ilgisiz bırakacak kadar yetersiz. Bir haftadan daha fazla durdu orda yanlış hatırlamıyorsam. Eminim üstüne birileri aşkını kazımıştır. Kimse bir şey yapmamış olsa bile eminim ki şimdi bir depoda unutulmak için saklanıyordur. Bizim yörenin en güzel tarihi eseri sanırım Divriği Ulu Camii'dir. Bazı aylarda ikindi vakti batı kapısında namaza durmuş bir insan silueti oluşmaktadır. Bu harika görüntüye şahit olmalısınız. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| http://www.trekearth.com/gallery/Mid...hoto674817.htm Birbaşkadır benim memleketim... Bu arada resmi buraya kaydetmeyi beceremedim. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|