Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Fas' ın AKP' si 2. oldu!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski09-09-07, 00:20  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Fas' ın AKP' si 2. oldu!

Fas'ta dün yapılan genel seçimleri, ülkenin en eski partisi "İstiklal" kazandı.
İçişleri Bakanı Şekip Binmusa, İstiklal Partisi'nin 52 sandalye kazanarak sürpriz yaptığını açıkladı.

İslamcı eğilimli Kalkınma ve Adalet Partisi ise 47 sandalyeyle ikinci parti oldu.

Bakanın açıklamasına göre, Halk Hareketi 43, Bağımsızlar Bloku 38 sandalye elde etti. Sosyalistler de 36 milletvekilliği kazandı.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=103137
changeTarget(document.getElementById("news_content "))
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-07, 02:50  #2
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

işte faslı tayyip ile bizim tayyip emmi arasındaki fark.
muhabir sormuş faslı elemana:

Batı'nın ve özellikle de ABD'nin son dönemde Ortadoğu'nun demokratikleşmesiyle ilgilenmesine ve Büyük Ortadoğu Projesi'ne ne diyorsunuz?

el cevap:
Yeni Ortadoğu projesi, bölgenin yeniden şekillendirilerek, İsrail'e bütün bölgede siyasi, ekonomik ve hatta kültürel egemenlik verme yollarının arandığı bir Amerikan projesidir. Bu proje, Amerikan yönetiminde iktidarı elinde bulunduran sınıfın isteklerine hizmet etmektedir. Ortadoğu ülkelerinin siyasi karar verme bağımsızlığına el koymak isteyen bir projedir. Sonucunda, bu ülkelerin kaderlerine hükmetmeyi ve Siyonizm projesini mümkün kılacaktır. Doğal olarak bu projede, demokrasi, özgürlük, güvenlik ve barışın yayılması gibi güzel kavramlar kullanılarak, pratikte tam zıddı amaçlanmaktadır.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/ya...?yazino=585945

şimdi can alıcı noktaya gelelim.BOP eş başkanı kim?Biri zapatero biride tayyip emmi.
şimdi islamcı arkadaşlar varın siz söyleyin.Tayyip emmi bu faslı kadar olamamışsa suçlu biz miyiz?Tayyip emmi sözle değil eylemle batı ve israil karşıtı olamamışsa biz onu niye benimseyelim.bu iş müslümanlığın neresine sığar.Seçici algınızı bir kenara koyun ve allah aşkına bu durumu bir adam gibi değerlendirin.Sonrada gelin sen haksızsın deyin.

İşte hendek işte deve....
Eski09-09-07, 02:54  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Ben her zaman bunu söylemeye çalışıyorum sn Bozkır, ancak hemen AKP li, işbirlikçi diyorlar. AKP nin yolu bellidir, AKP ne İslamcıdır ne de dinci...

AKP bu ülkenin gördüğü en Amerikancı ve batıcı hükümetlerden biridir. Sırf bu yüzden İslamcı olması olanaksızdır...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-07, 03:00  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

valla hocam biz de diyoruz ama dinletemedik.bir bismillaha 70 milyonu kandırıyorlar.Şimdi ben bu AKP ye ABD islam coğrafyasındaki truva atı desem haksız mı olurum.

Bakın zamanda yayınlanmış bir röportaj.Ve AKP yi övmek için basılmış bir yazı.Hatta başlıkta bile askerlere gönderme var.Ama yazıyı okuyunca AKP nin ne mal olduğunu istemeden olsa zamanın kendisi ifşa etmiş oluyor.şimdi yarın bakın islamcı arkadaşlar gelecek siz şusunuz busunuz diye beni suçlayacak.Bu hiç adalete sığacak mı?Her şey ayan beyan ortada.

iyi geceler ve saygılar
Eski09-09-07, 03:07  #5
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Erdoğan'ın hakkını yemeyelim. Bir Bismillah'la almıyor o kadar oyu. Siyaseti iyi bellemişler. Geçenlerde bir köşe yazısında Erdoğan'ın hastalara yardım ettiğini, peşine düştüğünü okumuştum. Sanırım gizli AKP li dedikleri Yalçın Doğan'ın bir yazısıydı.

Hatta daha bugün bir çocuğun doğum gününe katılmıştı.

Gittiği yerlerde fabrikalar açıyor. Bunların yanına birde açılmış fabrikaların kurdalelerini kesiyor.

Bozuk mozuk demeden yol ve su şebekesi yapıyor.

AB ye blöf yapıp masadan kalkmayı deniyor.

Üstüne birde Putin'in yanında ellerini cebine sokup, Bush'un yanında da bacak bacak üstüne atıyor, daha ne olsun.

Son olarakta CHP nin garip politikalarını düşününce al sana %47. İyi veya değil ama adam siyaseti biliyorum hocam, mesele bundan ibaret...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-09-07, 03:14  #6
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

ona ne hacet.siyasetin en hasını biliyorlar.Ancak siyaset nedir?siyaset yapmak bir arç mıdır amaç mıdır?

iyi siyasetçi demek milletin gözünü boyamak ve onu kandırmak mıdır yoksa milletin çıkarını düşünmek midir?Siyaset nedir?

Şimdi tayyip emmi diyor ki memurlara para yok bize ne yapalım.E tayyip emmi o zaman seçim öncesi Aydın Doğanın POAŞ ının 750 milyon dolarlık vergi borcunu bir kalemde niye sildin.Memura işçiye gelince para yok dersin ama aydın doğana kıyak geçersin.

Bunları söyleyince bize dinsiz derler,baskıcı derler halkı anlamıyorsunuz derler.Kardeşim biz neyi yanlış söyledik.Tayyip emmi amerikaya bu ülkeyi sömürtmeseTüsiada soydurtmasa biz niye ona oy vermeyelim.

Gece gece insanın isyan edesi geliyor.
Eski09-09-07, 18:26  #7
AlpBöke
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Aug 2007

akp geldiği kesimden dolayı dinci olarak yorumlanıyor ama ben dinle pek bir alakasını göremedim.Ha pardon kendini dindar ilan eden çıkarcılara hizmet edip oy toplaması ayrı mesele...
tayyip bey siyaset yapmıyor yalnızca göz boyuyor.günümzde siyaset yalan dolan oalrak anlaşıldığı için iyi siyaset yapıyor diyebiliriz ancak yaptığı yalnızca göz boyamadır.İyi bir siyasetçi milletini,vatanını düşünnmelidir bence.yol göstermelidir.Çözüm yolları,gelişim önerileri bulmalıdır uygulamalıdır.İyi göz boyamak iyi siyaset yapmak anlamına gelmemelidir.
AlpBöke is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı