"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Seyyid Kutub - Islamci terorun felsefecisi mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tarihsel süreçte her türlü inanışın tarihsel serüveni. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| Ingilizce makale: "The Philosopher of Islamic Terror" http://www9.georgetown.edu/faculty/i...r-3-23-03.html Biraz uzun ancak Ingilizcesi yeterli olan herkes okumali. Siz Seyyid Kutub hakkinda ne dusunuyorsunuz (radikal/siyasi Islam ile baglantili olarak) ? |
|
| #2 | |
| Bu da radikal gazetesinde yayinlanmis baska bir makale: "ISLAMIN HASTALIGI", Abdelwahab Meddeb, Çeviren: Haldun Bayrı. http://www.radikal.com.tr/ek_haber.p...p&haberno=3789 |
|
| #3 | |
| Bu konunun bu kadar ilgi cekecegini dusunmemistim. |
|
| #4 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Tarih başlığı uğursuz bir başlık.hangi konuyu açarsan aç ilgi çekmez. Seyyid Kutubun ismini geçmişte pek çok defa duymuştum.Ancak tam bir bilgim yoktu.CNNTürk teki "Tanrının askerleri"ni izleyince en azından hayatıyla ilgili bir bilgim oldu.ABD ye gidip hak dinini bulan Mısırlı bir eleman.Anlaşılan el kaide kurucularına bir ilham kaynağı olmuş.Milestone kitabının etkileri bazından değerlendirirsek pek faydalı biri olduğunu söylemeyeceğim.İslami bir düzen yaratmayı batı düzenini yok ederek yapılabileceğini bellemiş.Bunun onaylanabilecek bir tarafı yok. Ancak bilgilerim kısıtlı olduğu için daha iddialı yargılarda bulunmasam iyi olacak saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #5 | |
| Bende sadece yukarida linklerini vermis oldugum makaleleri okudum. Asagi yukari sizin kadar bilgim ![]() |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Seyyid Kutubu anlamak istiyosanız onun her dini kitabevinde bulunan tefsiri(Fi Zilalil Kuran)ı okuyabilirsiniz. |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Ancak, kesinlikle 20 asra ait İslami hareketlerin kökenlerini öğrenmek isteyen SİYASET ilgilisi ve meraklı arkadaşlarımızın; O dönemde İngiltere'nin sömürgeciliği ve kontrolü altındaki Mısır'da hayat bulan İslami hareketlerin liderleri olan ,Hasan El Benna,Seyyid Kutup,Muhammed Kutup ve diğerlerinin biyografilerini,bu kimselerin fikirleriyle alakalı yazılmış daha ince eserleri okumaları..... El Ezher'in bulunduğu Mısır ülkesinin İslamcı önderlerinin görüşlerini,bunların coğrafya üzerindeki tesirlerini anlamalarını sağlayacak,bu tür konular üzerinde yapılacak yorumlar daha sağlıklı olacaktır.. BİLGİ HER ZAMAN BİLGİDİR...Yanında veya karşısında olduğun meselelere ait olan BİLGİNİN HER ÇEŞİDİNİ,o meselenin yine KENDİSİNE AİT OLAN ANA KAYNAKLARINDAN öğrenmeli... Saygılarla..............harbey.................... ... harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-09-07 11:22 . | |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2007
| sayın harbey ben hemsize hemde bu forda dini konularda yazan tüm arkadaşlara şehid seyyid kutubun YOLDAKİ İŞARETLER adlı kitabını tavsiye ediyorum saygılarımla ![]() |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Seyyid kutup, bir kitabında inanırlar icin donmus potansiyel diyor. Kitabı yazdıktan sonra donmus potansiyel bir anda cözüldü, terör fırtınası esmeye basladı. Bu fırtına bir cok inanırı saga sola savurdu. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|