"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Erdoğan, ''Sizi kilolu buldum.'' Ufuk Uras, ''Globalleşiyoruz işte.'' :) / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: sakarya
| ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilk karşılaşmasında ilginç diyalog yaşamış. ÖDP'li Uras, ''Cumhurbaşkanı seçiminde oyumu attıktan sonra, Abdullah Gül'ü ve Erdoğan'ı kutladım. İlk defa karşılaşınca, kendisi dedi ki 'Televizyonlarda gözüktüğünüz gibi değilsiniz, biraz kilolu buldum sizi' Ben de 'Globalleşiyoruz işte, ne yapalım' dedim. İlk karşılaşmamız böyle oldu'' diye konuştu. Uras, Türkiye'de sol hareketin içinde bulunduğu duruma ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, solun değişik renklerindeki arayışının, bir siyasi yenilenme ile sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti. Solun ideolojik, politik örgütsel bir yenilenmeye, bir tür siyasi rönesansa ihtiyacı olduğunu anlatan Uras, sol siyasetin bütün toplumsal dinamiklerin önünü açan bir anlayış sergilemesi gerektiğini söyledi. Ufuk Uras, ''Ne yapıp yapıp Adalet ve Kalkınma Partisi karşısında bir sol seçenek oluşturmalıyız. Şu anda öyle bir boşluk var. Bu, sol bir koalisyon mu olur, 3. cephe mi olur, bunun çatısı sonra oluşur. Şimdiden somut işbirlikleri yapmak önemli'' diye konuştu. -''SİYASET ESNAFI OLUŞTU''- ''Demokrasi ile ekmek mücadelesini bütünleştiren bir hat üzerinden solu büyütebiliriz'' diyen Uras, Türkiye'de sol siyasetin vizyonunu değiştirmesi, yeniden tarif etmesi gerektiğini savundu. Uras, ''Kendi içine kapanan bir sol değil, küresel süreçte olabilen her sorunu kendi sorunu olarak gören, mücadeleyi küreselleştiren bir sol ihtiyacı var. Genel olarak hem solun hem de solun lider kadrolarının hem kredisi kalmadı, hem de sürekli sorunu halkta gören, halkı eleştiren bir hat üzerinden kendilerini aklama yolunu tercih ediyorlar'' dedi. Türkiye'de ''siyasetin tuzu kuru olanların işi olduğunu ve siyaset esnafı oluştuğunu'' ileri süren Uras, ''sosyalist bir milletvekili, tuzu kuru olmayan bir kişi, kamu görevlisi olarak çok geniş bir sol ittifakla Meclise girdiğini'' söyledi. Neoliberal politikaları savunarak, sosyal politikaların hayata geçirilemeyeceğini, bu nedenle gelecek dönemde AK Parti'nin başarısız olacağını savunan Uras, yerel seçimlere güçlerini birleştirerek ve ortak adaylarla girmesi durumunda solun başarılı olacağını söyledi. Sol hareketin, hükümetin enerji politikalarını yakından izleyip, etkin bir muhalefet ortaya koyması gerektiğini anlatan Uras, akarsuların özelleştirilmesinin kamu yararına aykırı olduğunu kaydetti. -KÜBA SOSYALİZMİNE ELEŞTİRİ- Küba'ya hiç gitmediğini, ancak fırsat olursa gitmek istediğini söyleyen Uras, ''Küba lideri Fidel Castro'nun izlediği politikayı beğeniyor musunuz? Hayranlığınız var mı?'' şeklindeki soruyu yanıtlarken şöyle konuştu: ''Ben, demokratik çoğulcu bir siyasi yapıyı tercih ederim. Basın özgürlüğünün olduğu, siyasi partilerin özgür olduğu bir yapılanmayı tercih ederim. Dolayısıyla tek partili rejimlere özel bir hayranlık duymuyorum. Fidel Castro'nun yıllardan beri Amerika'ya karşı kafa tutması önemli bir başarıdır ama bizim için yeterli değildir. Küba sosyalizmi deneyimi aşılarak, bunun özgürlükçü, demokratik, çoğulcu bir yapıya evrilmesi gerekiyor. Böyle olursa sevgim ve hayranlığım daha fazla artar. Bu haliyle değil.'' -''TATİL YAPMAK EN SOSYALİSTÇE İŞTİR''- Bazı basın organlarında, ''Solcular, geçmişte 'küçük burjuva yaşam biçimi' diye eleştirdikleri tatili keşfetti'' diye haberler yer aldığının anımsatılması üzerine Uras, ''Tatil yapmak, en sosyalistçe iştir'' dedi. ''Herkes için tatil hakkını savunmamız gerekiyor'' diyen Uras, şöyle konuştu: ''Tatil hakkı, önemli bir hak. Bence, bunda gocunacak bir şey yok. Tatil yapmak kadar insani bir şey yok. Tatili nasıl yaptığınız da önemli... Ben her yıl Paşalimanı Adasına giderim, orada bir balıkçı köyünde kalırım. Benim için hamakta uzanarak kitabımı okumaktan daha güzel bir şey yok. Tayyip Bey de karşıda Ekinlik Adasında tatil yapar yazları bir işadamı arkadaşının evinde. Tayyip Bey ile karşılıklı tatil yapıyoruz.'' http://www.medyafaresi.com/?hid=7288&cid=5 antropolog Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-09-07 23:08 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| ÖDP İstanbul milletvetvekili Ufuk Uras, İstanbul Havaalanından Taksime kadar aracına bindiği Devlet Bakanı Nimet Çubukçu yüzünden gençlerden "fırça" yediğini söyledi. Uras, geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanında, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile karşılaştıklarını, Çubukçu’ya Taksim’e gideceğini söyleyince, makam arabasına davet ettiğini söyledi. Bu teklifi kabul ettiğini, Taksim'de indiğini belirten Uras, "Makam arabasından indiğimde gençler hemen etrafımı çevirdi. ’Sayın Uras, daha ilk günlerde makam arabasına biniyorsunuz, korumalarla geziyorsunuz’ diye sitemde bulundular." dedi. Uras, "Cumhurbaşkanı Gül’ün verdiği resepsiyonda Çubukçu’ya ’Sizin yüzünüzden gençlerden fırça yedim’ dedim" diye konuştu. http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=102679 **Bu haber sadece internet haber de değil , pekçok yerde yazıldı Benim merak ettiğim, Ufuk Uras , O gençlere ne cevap verdi acaba ? Bunu belirtmemiş __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| Ufuk Uras.. sözde sosyalist Kürtçü , faşist bir hareket olan DTP nin çabasıyla meclise girdi.. |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Meclise Ufuk olacaktı, maskot oldu. Muhterem şöyle buyurmuş: Alıntı:
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Tek partili yönetim bana ters demiş.Tek partili yönetim halk oyuna sunulmuş ve halkın isteğiyle kabul edilmişti...Daha bundan da mı habersiz ? |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| "meclise ufuk gerek"miş. ufuk'un ufku bu kadar işte!.. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
unutmayalım ki Saddam da kendi başkanlığı için halk oylaması yaptırmıştı... hadi diyelim o saddam gibi değil seçmenlere baskı yapmıyor... ona rağmen tek partiye onay çıktı... o da olmaz... çünkü demokrasiye inanıyorsanız onun temel taşı olan çok partili siyasi yaşamın halk desteğiyle dahi dışlanması mümkün olamaz... kaldı ki siyaset biliminde çok partinin var olması bile demokrasi için yeterli kriter değildir... iktidarın bir kaç kez seçim yoluyla el değiştirmesi gerekir... yani bugün türkiyede şeriat referandumu yapılıp kabul edilse bunun uygulanmasını demokratik mi bulacaksınız | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
ben demokrasidense, fidel castro'yu tercih ederim. Küba, Dünya'nın onurudur. __________________
Millet bir olsun. Milletler eşit olsun! | |
|
| #10 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|