"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Lenin'in Rus halkını bir havyan terbiyecisi gibi eğitme amacı...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski13-09-07, 19:52  #1
F.Y.R.Macedonia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Aug 2007
Lenin'in Rus halkını bir havyan terbiyecisi gibi eğitme amacı...

Tarihçi Orlando Figes, "Bir Halkın Trajedisi: Rus Devriminin Tarihi" adlı kitabında, Lenin'in Rus halkını bir havyan terbiyecisi gibi eğitme amacını şöyle anlatıyor:

Lenin büyük fizyolojist Pavlov'un laboratuvarına onun şartlı refleks
çalışmaları vasıtasıyla, insan beyninin bolşeviklerin insan davranışını
kontrol etmede yardımcı olup olamayacağını öğrenmek için gizli bir ziyarette bulundu.
"Rus kitlelerinin komünizm çizgisini düşünmelerini ve buna göre davranmalarını istiyorum"
diye açıkladı Lenin... Pavlov hayretler içinde kalmıştı.
Lenin ondan köpekler için yaptığı şeyi insanlar için yapmasını istiyordu.
"Rus kitlelerini bir standart haline getirmek istediğinizi mi söylüyorsunuz?
Hepsinin aynı şekilde davranmasını sağlamak mı istiyorsunuz?" diye sordu...
"Aynen" diye cevap verdi Lenin. "İnsanlar doğru olmalı. İnsanlar biz nasıl istersek o şekle getirilmelidir..."

21 Ocak 2006 Cumartesi

http://64.233.169.104/search?q=cache...lnk&cd=3&gl=tr
F.Y.R.Macedonia is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-09-07, 20:33  #2
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Marksizmi düşünsel bazda eleştiremeyenler, onun bilimsel temellerinin sağlamlığı karşısında hiç bir düşünce geliştiremeyenler, sosyalizm'i karalamak için her fırsatı kollayanlar internetin gücünden de yararlanarak böylesine eleştirilerle taraftar kazanma çabasında...Halkı ve idealleri için bütün yaşamlarını feda edebilecek kadar insanlık onuruna sahip olanlar, böylesi yazı ve yorumları haketmiyor. Bir kişi kalkmış bu yazıdaki gibi ipe sapa gelmez şeyler söylemiş. Ne anlatmak istiyor o da belli değil. Halkı köpek gibi görüyor mu demek istiyor bu yazıda...

Peki siz köpek gibi gördüğünüz bir halk için hayatınızı ortaya koyarak mücadele eder miydiniz?

( Her şey bir yana yazıyı buraya başlık halinde taşıma gereği duyan arkadaşımızın bu konulardaki görüşleri nedir? Hele adının altındaki o resmi de gördüğümüzde, biraz şaşkınlık geçirmeden edemiyor insan.)

.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-09-07, 20:36  #3
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Mesajı Göster

Peki siz köpek gibi gördüğünüz bir halk için hayatınızı ortaya koyarak mücadele eder miydiniz?
Sn.melnur,

Şimdi size çıkıp "Belki Lenin hayvanseverdir,o yüzden hayatını ortaya koymuştur köpek olarak gördüğü(!) halkı için derlerse şaşırmayın
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-09-07, 23:34  #4
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Harun Yahya'nın temellerine dayanan bu kadar "REZİL" bir konu görmedim. Eğer gerçekten amacınız teorik eleştiri yapmaksa yapın, yoksa artık forumu bu kadar kalitesiz ve yalan verilerle donatmaktan vazgeçin.

Dünya'nın en büyük teorisyenlerinden birini, Marksizmin en önemli yorumcularından birini eleştiriyorsunuz, Pazardan aldıgınız "Hıyarları" değil.

Eğer bilginiz ve gücünüz yetecekse buyrun teorik eleştirileri sunun. Bir işçi önderini, bir devrim zaferinin liderini böyle Harun Yahya'nın yalan dolan verileriyle saçma sapan eleştirecekseniz bence kimsenin beyninin meşgul etmeyin..

Yeter Artık!

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-09-07 23:39 .
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-09-07, 23:51  #5
vatanım

Giriş Tarihi: Jul 2007

Valla Sayın F.Y.R.Macedonia solcuları öldüreceksiniz.Sizin isminiz geçen konulara bakıyorum,adamlar nerdeyse sizi bir kaşık suda boğacaklar.Şahsen ben de bu forumda en çok sizin başlıklarınızda keyifleniyorum.Siz çok yaşayın...
vatanım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-09-07, 23:59  #6
F.Y.R.Macedonia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Aug 2007

Alıntı:
Sayın vatanım şöyle demiş:

Mesajı Göster
Valla Sayın F.Y.R.Macedonia solcuları öldüreceksiniz.Sizin isminiz geçen konulara bakıyorum,adamlar nerdeyse sizi bir kaşık suda boğacaklar.Şahsen ben de bu forumda en çok sizin başlıklarınızda keyifleniyorum.Siz çok yaşayın...
benim amacım farklı belgeleri getirip konular açmak...
yoksa herkes aynı konuları tartışıp duruyor...

Lise de de böyleydim..
tarih dersi oldumu millet bana yalvarırdı.. herkes bir konu anlatırdı tahtada.
-Ne olur anlattıktan sonra zor soru sorma..diye yalvarırlardı..

hocam bile bazen derdi
-nereden buluyorsun bu soruları diye..
ben farklıyım dediğim gibi...
F.Y.R.Macedonia is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 00:03  #7
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Maksizmi etten kemikten sayıp yemeye çalışmanız ve bize kurtlar sofrasını birkez daha hatırlatmanız ve birkez daha ve sonra tekrar....

Biliyoruz zaten efenim hiç gerek yok yormayın kendinizi derim ben.Ciddi ciddi araştırın analizinizi yapın ve çürütün.Siyaset yapacaksak ordan burdan derme çatma asılsız deli saçmalarıyla birbirimize gelmeyelim.

saygılar..
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 00:07  #8
vatanım

Giriş Tarihi: Jul 2007

Hakikaten isminiz gibi konularınız da çok ilginç.Sizinle tanışmayı isterdim.Alevi olmasına rağmen komünizmi eleştirmeye çalışan objektif kaç kişi kaldı radikalleşmeye başlayan toplumumuzda.Siz gerçekten renkli bir kişiliğe sahipsiniz anladığım kadarıyla.Her ne kadar bazen konularınızın temasını anlayamasam da sizin üslubunuz çok hoş.Şu isminizi de nerden esinlenerek buldunuz acaba merak ediyorum.Biraz uzun da Sayın F.Y.R Macedonia kardeşim
vatanım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 00:07  #9
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Ayrıca V For Vendetta'yı çok izlemiş olacak bu İrfan Sapmaz dostumuz oradaki insan üzerinde uygulanan deneyleri yaptıranı Lenin gibi hayal etmiş kanımca.Hayal gücünün insana yaptırdıkları işte, ah insan, vah insan...

yazık...nç nç nç...
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 00:10  #10
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın vatanım şöyle demiş:

Mesajı Göster
Cümlelerinizi açarsanız sevinirim!!!

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı