Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Su Polemiği : ABDullah Gül (vs) A.Necdet Sezer / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski14-09-07, 02:21  #1
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007
Su Polemiği : ABDullah Gül (vs) A.Necdet Sezer

Alıntı:
Aşırı laikçilerin su tuzağı(!)

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün Güneydoğu gezisi öncesinde Diyanet Sen’in (Diyanet işlerinde çalışan kamu görevlilerinin sendikası) Şırnak Şube Başkanı bakın ne demişti: "Sezer, ramazan ayında milletin karşısında su içti ve görev süresince milletin değerlerine sahip çıkmadı. Sayın Gül ise ilk iftarını ilimizde millet ile gerçekleştirecek. O bizimle iftar açacak, biz de onunla iftihar edeceğiz."

Ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk yurtiçi gezisinin üçüncü gününde Siirt’teydi ve burada toplantı masasında bulunan bir bardak suyu içti.

Daha sonra da oruçlu olduğunu hatırlayıp, masaya su koyan görevlilere çıkıştı: "Neden buraya su koydunuz?"

Bunu nasıl yorumlamalıyım siz karar verin: "Allah’ın parmağı yok ki gözünü çıkarsın" sözü, bu duruma denk geliyor olabilir mi?

Gül’ün ramazanda su içtiği haberini okurken, bir ramazan ayında su içti diye eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in nasıl bir yaylım ateşine tutulduğunu hatırladım.

Mesela Milli Gazete şöyle yazmıştı: "Sezer iki yıl önce Ramazan ayına denk gelen 29 Ekim resepsiyonunda içkili resepsiyon düzenlemişti. (Bu garip cümleyi ben kurmadım, böyle yazılmış.) Sezer, daha önce de Ramazan’da Müslümanların gözü önünde su içmişti."

Vakit de şöyle yazıyordu: "Musevilerin Hanuka Bayramı’nda kutlama mesajı yayınlamayı ihmal etmeyen Sezer, Ramazan ayında su içerek mesaj vermişti."

Bakalım yarın ne yazacaklar bu konuda.

Acaba Vakit şöyle bir manşet atar mı: Aşırı laikçilerin, Gül’e "su" tuzağı!

...
Kaynak :http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...id=61&a=317356

Bu ülke osmanlı'nın kuruluşundan bugüne dek azgın dinci güruhtan çekiyor ve çekmekte. Pervasızca salya,sümük saldırdıkları her durum kendilerine bumerang etkisi ile geri dönmektedir , ne yapmamız lazım onlar gibi kişiliklerimizden ödün vermekle bu işe başlayabilir miyiz ?

Hiç sanmıyorum , bekleyip , görmek en mantıklısı 600 senelik osmanlı düzenini bir çırpıda çifteleyen bu millet kalan kırıntılarını da silkelemekde hiç sakınca görmeyecektir.

Biberon Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-09-07 03:17 .Sebep: Kelime hataları düzeltildi.
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 02:47  #2
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Yalnız "su" mu? Adam gidiyor, işi gücü askeri birlikleri denetlemek. Sanki general adam. Başkası yapsa, ne "halktan kopuk" luğu kalırdı, ne "militarist" liği. Ama bu "demokrat".
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 02:53  #3
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Alıntı:
Sayın Biberon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kaynak :http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...id=61&a=317356

Bu ülke osmanlı'nın kuruluşundan bugüne deyin azgın dinci güruhtan çekiyor ve çekmekte , pervasızca salya,sümük saldırdıkları her durum kendilerine bumerang etkisi ile geri dönmektedir , ne yapmamız lazım onlar gibi kişiliklerimizden ödün vermekle bu işe başlayabilir miyiz ?

Hiç sanmıyorum , bekleyip , görmek en mantıklısı 600 senelik osmanlı düzenini bir çırpıda çifteleyen bu millet kalan kırıntılarınıda silkelemek de hiç sakınca görmeyecektir.

bu ülkede oruç tutan da tumayan da bilir ki oruç tutan bir çok insan unutup su da içer ekmek de yer.. çok sık olan olağan bir durumdur bu?
bunun yanında oruç tutmayan yurttaşlarımız da toplum içinde herhangi bir şey yiyip içmemeye özen gösterir..
tabisezer belki o özeni göstermesine rağmen unutmuştur.. o yüzden ona yapılan eleştiriler de çok yerinde değildi..
noperva is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 11:45  #4
1956

1956'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Bütün haber programlarında aynı şeyleri gördüm. Gül ramazanda su içmiş yer yerinden oynamış. Tamam adam hoca olmasına hoca, fakat oruç tutmuyor olamaz mı? Belki mazereti vardır. Ancak toplum onu öyle görmek istiyor. Onu oruç tutarken, namaza giderken, hacca giderken görmek istiyorlar ama kimse fitre verenleri görmüyor ve göstermiyor. Çünkü gösterişli değil..Mesela adam 29 ekim resepsiyonunda içki vermiş olay..Ancak Ankaranın ücra köşesine okul yaptırmış, bütün gereçlerini karşılamış; ne önemi var? Tanrı için ne yapmış ki? Dimi?
1956 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 12:17  #5
sodalimon

sodalimon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Memleketin tüm meselesi bir damla su olmuş.

Bizansta yıkılırken meleklerin cinsiyetini tartışırmış.

Biz yine iyiyiz.

Bir damla su oruç bozar mı bozmaz mı ?
Eski14-09-07, 15:21  #6
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

- Ortada bir su tuzağı olduğunu düşünmüyorum ama bir cumhurbaşkanının oruçlu olup olmadığını bilmeyen ve oraya su koyana da diyecek laf bulamıyorum.

- A. Necdet Sezer vs Abdullah Gül diye bir kıyaslama gerçekten ciltlerce kitap olur. Abdullah Gül, Van'a, Şırnak'a gitti, bana gösterilen sevgi ülke sevgisidir dedi. Birlik, bütünlük, kardeşlik mesajları verdi. Kürt sorununa çözüm getireceklerine inandırdı bizi. Umutlandırdı. Ahmet Necdet Sezer ne yaptı? Hiç. Hemde en kocamanından. Cumhurbaşkanının uçağı Sezer döneminde ayda 2 saat havada boş dolaştı. Çünkü kendisi ne yurtdışına ne de yurt içine ziyaret düzenliyordu. Bu derece halktan ve dünyadan kopuk birisiydi. Çok şükür ki geride kaldı o günler.
Eski14-09-07, 15:31  #7
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Allah içirtiyor diyeceğim olmayacak.Anlaşılan yukardaki de bu kadar takiyyeye razı gelmedi....
Eski14-09-07, 15:33  #8
Maurad

Maurad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Hareket Halinde

Alıntı:
Sayın umbrasword şöyle demiş:

Mesajı Göster
- A. Necdet Sezer vs Abdullah Gül diye bir kıyaslama gerçekten ciltlerce kitap olur. Abdullah Gül, Van'a, Şırnak'a gitti, bana gösterilen sevgi ülke sevgisidir dedi. Birlik, bütünlük, kardeşlik mesajları verdi. Kürt sorununa çözüm getireceklerine inandırdı bizi. Umutlandırdı. Ahmet Necdet Sezer ne yaptı? Hiç. Hemde en kocamanından. Cumhurbaşkanının uçağı Sezer döneminde ayda 2 saat havada boş dolaştı. Çünkü kendisi ne yurtdışına ne de yurt içine ziyaret düzenliyordu. Bu derece halktan ve dünyadan kopuk birisiydi. Çok şükür ki geride kaldı o günler.

Katiliyorum!
Eski14-09-07, 16:04  #9
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Alıntı:

Mesajı Göster
- Ortada bir su tuzağı olduğunu düşünmüyorum ama bir cumhurbaşkanının oruçlu olup olmadığını bilmeyen ve oraya su koyana da diyecek laf bulamıyorum.

ben de katılmakla beraber sezer zamanında uçağı niye boş dolaştı.. uçmayınca mahsur mu doğuyor .. uçaklardan pek anlamam da
noperva is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-09-07, 16:10  #10
Peysafi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:

Mesajı Göster

Gerçekler öyle demiyor ama.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?...rih=11/09/2007

Görüldüğü gibi Gül Sezer'in yolunda imiş.

Siz asıl RTE ne zaman askeri birlikleri ziyaret edip asker karavanasından yemek yiyecek ona bakın.
Çiller asker elbisesi giyer doğudaki birliklerde asker ile birlikte yemek yerdi.
Çiller'i bile arar olduk.
İnşallah bu günlerde geride kalacak.
Peysafi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı