"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| İslami Terör sözü doğru mudur? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| yada buna hangi dine mensup olmasına gerek olmadan Dinci terör denmesi daha mı doğru olur.. |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| Alıntı:
dinci terör demek daha mantıklı galiba.. __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| yooo, madem batılılar pkkya terörist değilde kürt isyancı diyor bizde o zaman el kaideye müslüman isyancı dememiz doğru olur bence, zaten ıraktaki direnişçilere terörist denmesi doğru bir tabir değil çünkü bir emperyalist, faşist bir işgal söz konusu. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Terörün dini, dili olmaz.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| İslam, Peygamberin kanını taşıyan dört halifenin nasıl ve neden katledildiğini açıklayabildiğinde, islami terör sözüne bir cevap vermeyi de deneyebilir. Dördüncü halife, camide namaz kılarken, yine müslümanlarca katledilmiştir. Ailesi de kılıçtan geçirilmiştir daha sonra. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Onun için mi şehit olunması durumunda doğrudan cennete gidileceği vaat edilmiş, insanların yeterki savaşması (ister din olsun ister başka bir şey) istenmiştir. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| [b] Alıntı:
| #9 | ||
| Alıntı:
bana göre vücuduna bombalar yerleştirerek kalabalık bir insan topluluğu içinde kendini havaya uçurarak insanları öldürmekle,bir çanakkalede kendi topraklarını savunmak için kendini feda eden insanlar arasında fark olduğunu düşünüyorum.. bence sizce bu ayrımı dikkate almalısınız..zira islam dininin özünde insanları suçsuz yere katledipte öldükten sonra bir insanın şehit saytılacağına inanmıyorum... ama bu bir gerçektir ki çanakkalede ölenler için dini inançları onlara güç vermiştir..bu insanlarla bir el kaide arasında bir fark olduğunu düşünüyorum.. herkese,her ölene şehit denemeyeceği kanısındayım... saygılarımla... __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
lakin yanlış kavramlar yüklememek açısından şu yanlışı düzeltme gereği duyuyorum...cihat anlayışını kabul etmememkle birlikte cihat anlayışı sizin söylediğiniz üzere onu ilan edip insanları öldürmek olmadığını düşünüyorum..zira bende bunu insanları öldürmek sanardım.. lakin cihat anlayışında savaş tek şartla vardır..oda kendini savunmak adınadır..yoksa birileri birşey ilan edip insanları öldürüyorsa bence dini alet ediyorlar.. __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|