"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
AB’den ‘mavi kart’ uygulaması planı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| Komisyon’un adalet ve güvenlikten sorumlu üyesi Franco Frattini, vasıflı iş gücünün Avrupa’ya göçünü sağlayabilmek için Komisyon’a, ‘mavi kart’ sistemini başlatmayı önerdi. Göçmenleri tehdit olarak değil, zenginleşme kaynağı olarak görmeliyiz” diyen Frattini’ye göre, kart sayesinde nitelikli iş gücünün birlik üyesi ülkelere göçü kolaylaşacak. Amerikan yeşil kart sisteminin örnek alındığı ‘mavi kart’ sisteminde, göçmenlere ikamet etme ve çalışma hakkı verilmesi öngörülüyor. ABD, halihazırda işgücünün yüzde 55 gibi bir bölümünü gelişmekte olan ülkelerden sağlarken Avrupa’da bu oran sadece yüzde 5 civarında. http://www.haber.gen.tr/haberadres/h...es.asp?5530FAD __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| bu sene dershaneye gideceğim Tarih öğretmenliğini kazanamassam bu sistem uygulansa kein Londra ya gitmeyi isterim.. ister bulaşıkçı , çöpçü farketmez.. Londra ya gitmeyi çok istiyorumn... |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
bende ne iş olursa yaparım ![]() __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır | |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Mahir Çaykan Adlı bir arkadaşın ABD ye bulaşıkçı olarak gittiğini öğrendim.. Çocuk lise de aptal ın tekiydi.. herkes döverdi.. ama meğer biz aptalmışız.. hayallerinde ABD ye gitmek var derdi biz de gülerdik.. | |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Nitelikli elemansanız avrupada kapılar size hep açık olacak.mühendis olsaydınız zaten yırtmıştınız.öğretmen olunca iş değişir.Şanslıysanız yabancı dil biliyorsanız belki devlet sizi gurbetçi çocukları okutmak için oralara yollayabilir.KPDS ve ÜDS yi kaçırmayın derim... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
![]() __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır | |
|
| #7 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| muhtemelen ve ne yazık ki haklısız hocam bizden ancak amele olur.En azından tuvalet temizleme aşamasını geçebilsek o da kardır....__________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
İngilizce yi 2002 lise 1 de kapsamlı görmüştük bir ingiliz chat sitesine üye olmuştum.. şimdi günlük konuşma dilini öğrendim... Üniversiteyi kazanırsam herhangi bir sınıf döneminde İnglizceyi tam öğrenmeye adayacağım kendimi.. Londra ya gitmek en büyük hayalim.. Google Eartta hergün takılıyorum Londra da.. şehrin yerleşme düzerni beni çok etkiledi.. | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Valla ben de Liechtenstein'e gitmek istiyorum ama mavi karta falan gerek yok, sonuçta AB üyesi değil. Ülke sınırlarında 20 gün kalırsanız vatandaşlığa geçebiliyorsunuz. Kişi başına düşen ulusal gelir 100.000 dolar civarı. Dünyanın en küçük ülkelerinden biri ama olsun, arasıra Zürih'e giderim, ne de olsa ülke İsviçre kantonu gibi... Çek Cumhuriyetiyle toprak meselesini çözsünler gideceğim ![]() __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #10 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
![]() | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|