"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Eskişehir: Liseli Genç Umut’tan kayıt paralarına RED/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Eskişehir: Liseli Genç Umut’tan kayıt paralarına RED Bugün (14 Eylül) saat 16.00’da Eskişehir Liseli Genç Umut okullarda bağış adı altında zorla alınan kayıt paralarını reddetmek için Halkevleri’nin de destek verdiği bir yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. 70 kişinin katıldığı yürüyüş Hamamyolu’nda başlayıp Adalar Migros önünde sona erdi. Adalar Migros önüne gelen Eskişehir Liseli Genç Umut burada basın açıklamasını okudu. Açıklamada; Eğitimin bir Anayasal hak olduğu, para ile satılamayacağı ve okullarda alınan kayıt paralarının yasal olmadığına yer verildi. Ayrıca, Eskişehir Liseli Genç Umut kendilerini kaz gibi yoldurmayacaklarını belirtiler ve “Reddet Özgürleş Genç Umut’ta birleş” sloganı attılar. Eskişehir Liseli Genç Umudun ardından Eskişehir Halkevi adına Av. Pınar Çelik, Eskişehir Liseli Genç Umut’a destek verdiğini belirten bir açıklama yaptı. Çelik, bağış adı altında alınan kayıt paralarının yasal olmadığını belirtti ve velileri para vermemeye çağırdı. Açıklamaların ardından Eskişehir Liseli Genç Umut halaylar eşliğinde alandan ayrıldı. Sendika.Org-Eskişehir ![]() |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Eskişehir’li Liseli Genç Umut bir eylem yaparak okullardaki paralılaştırma ve gericileştirmeyi reddetti. 05.01.2008 Cumartesi günü saat 14:00‘da Eskişehir Liseli Genç Umut, “Paralı, gerici, otoriter eğitime red” dedi. Halkevleri, Eğitim-Sen ve Eskişehir Öğrenci Kolektiflerinin destek verdiği eyleme yaklaşık 110 kişi katıldı. Eylem, liselilerin ağızları bantlı ve müdürün liselere bağladığı ipleri, üzerinde “Paralı, gerici, otoriter eğitim” yazısı asılı olan cellat tarafından çekmesiyle başladı. Daha sonra bir liselinin ‘uyanın arkadaşlar! bu eğitim sistemi bizi karanlığa sürüklüyor’ diye bağırarak celladın iplerini çektiğinde tüm liseliler ağızlarındaki bantları çıkarıp red sloganları atmaya başladılar ve coşkulu bir şekilde sloganlar eşliğinde yürümeye başladılar. Eylemde “Reddet özgürleş,genç umutta birleş”, “müşteri değil, öğrenciyiz”, “eğitim haktır satılamaz”, “ulaşım haktır satılamaz”, “parasız, bilimsel, niteklikli eğitim” sloganları attılar. Okunan basın açıklamasının ardından, Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Ö.Cihan TIKNAZOĞLU bir destek konuşması yaptı. basın açıklaması linkte@ http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=14762 |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|