| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Gecenin uykusuzluğunun ardından günü yatakta geçirmek istemedim. Uyumadan çıktım sokağa… Biraz yürüyecek olursam çöken uyku baygınlığını üzerimden atacağıma inanıyordum. Adımlarımı ağırdan ağırdan atıyordum temiz havayı tenefüs etmek istiyordum. Nerde fabrikaların yirmidört saat çalıştığını unutmuşum… uğultulu sesler uzaklardan kulaklarımı tırmalıyordu. Ekmeğimi aldım ve evime döndüm… Orası dışarıdan daha sakindi…Güzel bir kahvaltının beni dirilteceğini düşünüyordum. Televizyonun karşısında bir saat kadar süren keyifli dakikalar geçirdim. Sabah haberleri içimi açmasa da zihnimi açmıştı. Gelişi güzel bir kot ve badi geçirip üzerime attım bedenimi sokağa…geçen yılları anımsadı zihnim makyajsız dışarı çıkmayan bir giydiğini bir daha giymeyen ben… ne olmuştu da böyle doğallığa bürünmüştüm… Hele o ayakkabı merağımdan eser yoktu… çantayla kıyafetle uyumu önemliydi. Şimdi ayrı tellerden çalmasa da pek de uyumlu olduklarını söyleyemem… Ama o günlerde taciz edildiğimi ya da göz hapsine alındığımı anımsamıyorum. Bu pasaklı halde geri zekalılar adeta yiyecek gibiler… Hepsine içimden küfürler ettim… Annelerine uzanan… Ya benim memleketim bu İstanbul metropolünden daha medeni ya da ben haşinleştikçe erkek düşmanı oldukça onlar kendilerine yakın buluyorlar beni… Onca yazı yazdım erkeklerin bencilliğini anlatan… Tabiri caizse yerden yere vurdum onları… Sonra oturup düşündüğümde fazla abartılı mıydı diye sordum kendime… Aslında kadının da erkeğin de kötüsü var dedim… Ama yok dostlar… Bir kadın duymadım bir erkeği sürekli taciz etsin… Etse de ne olur ki onların fiziksel unsurları var…Ona da gerek yok erkekler fırsatlardan kaçma eğiliminde değillerdir…. Kadın olmanın erdemi bu… |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
| #3 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alınıp verilen ne? Meta ilişkisi mi hayal ediyoruz? __________________
.. sanatçının karesinde yaşam bir yerde biterken diğer yerde başlangıç yaratır.. sancılı geçen çözümsüzlüğünde yeni bir son yeni bir başlangıç doğar .. |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Yiyecek gibi bakmalarına bin sürü sebep bulurlar, dilediğinizi söyleyin anlamamalıktan gelirler. Bunun nedeni -Kadının istemez görünüp, aslında istediği gibi bir inançları yatar- Artık inandırılmışlardır bir kere. Önsezileri güçlü değildir.Kadının biyolojik ve duygusal açıdan kendilerinden çok üstün bir yaradılışta yaratıldığını bilmezlikten gelirler. Sezileri; eğer bir kadın sürücüyseniz, üç km öteden bunu farketmelerinden öteye gidemez. Araçlarını üstünüze sürerek güya cilve yaparlar. Cinslerini belirleyen takıyı acaip hak eder bir sürü davranışlarını görebilirsiniz. Er-kek Kadınlar gibi iyi ve kötü diye ayırtedilebilirler ama yine böyle olmalarınında iki cinsin yetişirlerken birbirlerini etkilemelerinden kaynaklanıyordur bence de. Alıntı:
Kendilerini böyle inanmaya zorlayan kadın davranışları da yok değil. İşte asıl bu kadınlar tarafından kek durumuna düşürüldükleri için o takı verilmiş olabilir mi diye benimde aklıma kurt düşürdünüz. Açılım için teşekkürler. Saygılarımla __________________
Düşlemek Bilmekten önemlidir | |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Yazının içeriği,vurguladığı konu ve akıcılığı,yani her şeyi ile mükemmel yazılmış. Malesef;Çağmğzda gerçekler aynen böyle. Saygılarımla. | |
| #6 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Sep 2007
| Bir kadın karşısındakine ufak bir gülümsemeyle bile birçok kişiyi aynı anda kendine hayran bırakabilir... çok güzel bile olmasada.. erkeklerin doğasında var.. Kanal D de bir program vardı. bir kızla türkiyenin tüm erkekleri evlenme kuyruğuna girmişti. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Sayın gizemnur2 ve Sedeften toplum olarak bir tuzağın içine hep beraber düştük.Tuzak,insanları başta medya olmak üzere kendi benliklerini radikal bir şekilde yüceltmeye,başını eğme kibirli dur sloganı ile en büyük erdemlerden olan mütevazılığı aşağılamaya,geri kalmışlığın bizim senelerce çimentomuz olan ve alçak bir şeymiş gibi gösterilen değerlerimize bağlanılmasına itenlrin bunu insaniyetlik namına yaptıklatını zannetmemizdi.Şimdi bana herkes sen bu fırsatlardan yararlanarak şeriat mı istiyorsun diyecek.Bu sorunun aklımıza yer edilmesi de aslında bir tuzak.Biz yüzyıllardır getirdiğimiz değerlerin dinden kaynaklandığını düşünüyoruz.Dindarlarımız saygılı bir toplum yetiştirmek için dini eğitimin ve dini değerlerin yükselmesi gerektiğini zannediyorlar.Halbuki bizim davranışlarımızı yönlendiren din değil içinde yaşadığımız ekonomik ve siyasi sistemdir.Devrimci falan değilim,sosyalizmi savunmam.Bugün baktığımızda dindarlığın artmasına rağmen toplumda aşırılıklar da artmakta,sosyalist veya liberallrin önerdiği etik kurallar bize yüzde yüz yabancı görünmektedir. İçine düştüğümüz bu bunalımın ve ahlaksızlığın en büyük sebebi insanları yalnızlaştıran,her bireye sahte bir kutsal benlik veren,bireyi diğeriyle bütünleştirmeyen ahlak sistemidir.Bunun adına bireycilik de diyebiliriz.Eskiden evlenecek çiftler nikah dairsinden sessizce odalarına gitmezdi,varlıklarının ahlaklı,haysiyetli bir toplumun ilk adımı olacağını bilmeleri için önlerine kurbanlar kesilirdi.Daha söylenecek bu konuda çok şeyler var.Aslı ile Kerem gitti,bunun yerini gençlerin hoyratlığı ve ahlaksızlığı aldı. Eski edebiyatımıza bakın.Başı önüne eğilmiş, bugün bir sırık gibi duran insanlardan daha heybetli bilgelerimiz,hanımefendi kadınlarımız,haysiyetli aile ilşkileri acaba neyin eseriydi?Bir çorbayı komşusuyla paylaşmadan içmeyen,kendi huzurunu toplumun huzurunda arayan insanlarımızla şimdinin menfaatçi,ben yoksam her şey kahrolsun diyen insanlarını ayıran unsur neydi?Bu unsur değişen ekonomik ve siyasi sistemin getirdiği ahlak öğretisinde yatmaktadır.Biz geçmişte kapitalist bir sisteme sahip değildik,temelinde toplumun varlığı yatan teker teker bireylerin şahsının değil milletin varlığının önemli olduğunu düşünen,insanın hangi dinden ve milletten olduğunun değil kişiliğinin önemli olduğunun farkında olan ,kişinin servetiyle değil hasletleriyle varolduğunu benimseyen,cinsi alakaların kutsal bir yanının olduğunu ve bu ilişkilerin maddi değil manevi olarak insanı doyurmasını gerektiğini ifde eden bir düzenimiz vardı.Halbuki bugün ülkemizde uygulanan kapiyalist ekonomik sistem insanlar arasında katı bir rekabeti savunan;ahlak ilkelerinin anlamsızlığını,bunların bireyi hapis hayatına mahkum ettiğini,bizim de doğadaki gibi acımasızca rekabet etmemiz gerektiğini,insanların ekonomik veya başka maddi ihtiyaçlar için birarada olması gerektiğini öngören bir düzeni getirmktedir.Bunun sonucu manevi olan her şeyin yok olması...Biz zannettik ki kadın meseleleri,cins ilişkileri medyada güzel bir toplum oluşturmak için ele alınmıştı.Hayır, sorunlarımızın daha da arttığına bakarsak bunların sadece bizim klasik yaşam tarzımızın bozulması için yapıldığını görürüz. Şeriat,sosyalizm,liberalizm gelirse şöyle ahlaklı oluruz,böyle falan oluruz...Bunlar yanlıştır.Önce ekonomik düzenimizi değiştirmeli ardından buna uygun ahlak ilkelerini inşa etmeliyiz.Bir yazar 1980'den önce gençlerin geleceğe %70 umutla baktığını bu oranın şimdi %30'larda olduğunu söylemektedir.Fert merkezli anlayışın yerine,toplumu ve insanları huzurlu görmek isteyen,paylaşan,insanları madde olarak görmeyen,geçmiş ahlak ilkelerimizi çağdaşlaştırarark bize sunan bir zihniyet değişimine yani yeni bir ekonomik ve bunun etrafında oluşacak yeni bir toplumsal ahlak sistemine ihtiyacımız var.Şunu da söylemek gerekir.Bugün horlanan dini değerlerimiz de bizim bir parçamızdır.Bu da unutulmamalıdır.Din olmadan bu bütün tamamlanamaz.Ancak her şeyi dinden ibaret gören anlayışa karşıyım. vatanım Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-09-07 14:13 . |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ben bu konudan hiçbir şey anlamadım. Konunun açılma nedeni ne ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #9 | |
| Kadın erkek sorunları meta ilişkisi olarak anlatılırsa verilen cevapta aynı doğrultuda olur. Konu birebir et üzerinden işlenmiş. Yazılabilecek tek cevabım buydu. Doğru biz erkekler lanet olası yaratıklarız desem hoşunuza giderdi değil mi? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
| #10 | ||
| Alıntı:
| Konu Araçları | |
|
|