"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kürtler neden dışlanıyor?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| birçok kişi kürtlerin dışlandığını yada özgürlüklerinin kısıtlandığını yazıyorlar,elbette buna vereceğiniz ilk cevap faşist yönetim diyecek, gerçekten o şekilde mi? benim çevremde bulunan birçok kürt kökenli kişiler var ama bunlara karşı her hangi bir durum hissetmiyorum yani dışlamak gibi, nedeni çok açık çünkü bulunduğumuz ortamda yasa dışı bir durum söz konusu değil, onlarla insanca konuşuyoruz ve anlaşıyoruz . ama bakarsanız forum içinde birçok kimse tersini söylüyor ve kaynak olarakta pkk yanlısı yayın ögütünü gösteriyorlar. ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı oluşan bir tepkiye karşı elbetteki faşist bir yönetim derler, bulunan güvenlik güçleri asayişi sağlamak zorundadır bu esnada olanları kişiler kendi taraflarına çekerek kabul ederlerse ne olur kürtler eziliyor derler ... saygılarımla flager45 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-09-07 19:51 . |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Kim demiş Kürtlerin dışlandığını Aaa öyle bir iddiamı var tuhaf. ![]() ![]() ![]() __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | |
| |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Kürtler kürt oldukları için dışlanmıyordur, Pkk'lı kürt oldukları için dışlanıyorlardır. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| 80 yıl önce pkk yoktu.Ozaman şartlarımız daha kötüydü.Dilimiz yasaktı.Köylerimizin şehirlerimizin ismi değiştirilmişti,Çocuklarımıza kendi dilimizde isimler bile veremiyorduk.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın Flager evet ben Kürtlerin bu ülkede yeterince "İnsan" yerine koyulmadığı taraftarıyım. Dilleri, şarkıları bile yasaklanan bir toplumun özellikle yoğum olarak yaşadığı bölgelerde eğitim, sağlık gibi temel hizmetlerden soyutlanması (Bu ülkede yaşayan her emekçi birey içinde geçerlidir, ancak Kürtler için daha da geçerli durumdadır.) onlara yapılan ayrımcılığın somut kanıtlarındandır. Yine baktığımızda anayasal özgürlüklerinde kısıtlanmış olması, 80 darbesi(daha öncesi de var, ancak en yoğun dönem bu) ve beraberinde gelen süreçte yaşanan işkenceler, ölümler sadece bireylere değil, ailelere çok ama çok büyük zararlar vermiştir. Bu ülkede "Kürt-Türk" kardeşliğinden bahseden herkesin "Vatan haini" olarak da adlandırıldığını düşünürsek Kürtler her zaman toplum düşmanları olarak gösterilmiştir. Çeşitli dönemlerde de bunlara kılıflar uydurulmuştur. Bu dönemde uydurulan kılıf ise "PKK-Kürt" ilişkisidir. İnsanların bu sorunları gerçekten oturup "Vicdan" çercevesinde düşünmeleri gerekmektedir. Hiç bir toplum yokmuş gibi davranılmaz. Kürt olmalarını bile kabul ettiremeyen ve bin yıllık kültürü ezilmek istenen toplumların ayaklanması kadar doğal bir şey olamaz. Bu çercevede tartışılacak daha bir sürü konu vardır ama giriş için zannediyorum bunlar yeterli. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Savaş zamanlarında Kürtler kimsenin umrunda olacak değil elbette, yok olmak üzere olan bir ülke var. Ayrıca kim yasakladı Kürtçe'yi ? Günümüzde deseniz size katılırım. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
veya osmanlıda iken nasıldı durum açıklarsanız sevinirim. saygılarımla | |
|
| #9 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Yazdığım her cümlenin arkasındayım,her kelimenin. Yazdıklarım şimdiye kadar size birşey ifade etmiş olsaydı şimdi bu konuyu açma gereği duymazdınız.Kürt kelimesi size sadece PKK'yı çağrıştırdığı sürece siz bu konuya objektif bakamazsınız.Kürt demek sadece PKK demek değildir.PKK ortaya çıkalı şurda kaç yıl oluyor oysa ki Kürt sorunu yıllardır vardır ve çözüm üretme noktasında bir Arpa boyu yol kateddilmemiştir. Sorun gerçektende Kürtlerin yaşadığı sorunlara bakarken objektif bakılıp bakılmayacağıdır? __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Ben yasaklamadım heralde.Türk kimliği adı altında bütüm kimlikleir yok etme siyaseti vardı.Siz eminim görmemiş , duymamış ,işitmemişsinizdir de.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|