| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Özentiyi yok etmeden bu ülke düzelmez/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006
| evet bazı sorunları düzeltmek için bence önce bizi ufak ufak rahatsız eden şeylerden başlamak lazımdır. önce batıya özen nedir dükkanlar nick'ler isimleri nedir bu ya ingilizce hep gülebilirsiniz bence mahsuru yok diyebilirsiniz ki onca sorun varken buna mı yakıldın evet çünkü büyüyen bir nesil var ve onlara için önce türkçemizi korumalıyız.teşekkürler |
|
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Sema, Haklısınız..Bunun nedeni Kültür emperyalizmidir.Tabi kültür emperyalizmin temeli de yine ekonomiyle ilintilidir.Bizim bazı arkadaşlarımız bu emperyalizmin,kültürleri sıradanlaştırışın, Tek Dil,Çok kültür bir dünya için bir basamak olduğunu sanıyor.Oysaki bu emperyalizme hizmet eden salt bir kültür yok ediş hareketidir.Bu dediğiniz özenme sırf bu alanlarda değil politik ve ekonomik alanlarda da vardır.Yani bir bütünlük içinde hepsi.Kültür emperyalizmine geri dönersek bunun sonucunda, cadde kültürü,marka merakı,apolitikleşme gibi birçok sonuç ortaya çıkmıştır.Osmanlıda da bildiğiniz gibi fransızcca merakı benzer bir nedenden gelirdi.Ve şöyle bir gerçek var,bir dillerin bir bütün olarak aynı potada eriyip tek dil çok kültür oluşması bir de emperyalist bir devletin heterojen karışımıyla erimesi..İkincisi olursa, bir toplum özgün kültürünü kaybettiği anda bir o kadar mücadele ruhundan uzaklaşır ve boyun eğmeye yatkınlaşır.Uyutulur daha doğrusu. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Katılıyorum sayın sema.Aşağılık kompleksli insanlardan sevmem.Bunların başında ise dükkânlarıma yabancı isim koyanlar gelir.Ah şu Türkçe yasası bir çıksa... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kafalar bos olunca türkce yasasi da ise yaramaz ki. Esnaf, kendi is yerine koydugu isimin icerigini, nedenini, sapacagi yönleri en azindan algilayacak düzeyde olsaydi, biraz bilincli olsaydi, tabelasina "ANAL TiCARET" yazdirir miydi:-) :-) :-) saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| :DD Anal Ticaret konusunda ciddi misiniz sayın canuğur :D Off çok güldüm ya inanılmaz bir şey.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
BAska bir yerde mi tam bilemiyorum. Önce sasip kaldim, sonra da güldüm tabi:-)))) Hem de koskocaman bir tabelaydi yaaaa:-) __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Biz de böylece gezmenlere rezil oluyoruz.Adam kendini kültürlü göstermeye çalışıyor da bölgeye gelen bir yabancı o tabelayı görünce dükkânın içeriği hakkında ne düşünür acaba? NOT:Şu an gülmekten kırılıyorum. |
|
| #8 | |
| haklısınız arkadaşlar turist geldiğinde kendini ben nerdeyim diye düşünüyordur ülkemizi bu kadar aşağılamak doğrusu hayret dedim ya önce ufak sayılan yani öyle düşünenler olabilir bu konu gerçekten önemli okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkürler |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Sema hanımefendi ! Teknoloji,iletişim ve medya dünyasındaki gelişmeler dünyayı oldukça küçülttü.Ayrı ülkelerde yaşıyor olsak bile,Radyo,Tv ve basın yoluyla bütün dünya ile birlikte yaşıyormuşuz gibiyiz.Artık bunlara alışmak ve yadırgamamak lazım.Yurt dışındaki,bilhassa Türklerin yaşadığı bölgelerde türkçe yazılarla yazılmış o kadar çok dükkan,lokanta ve değişik işyerleri var,onları görüp gurur duyuyorsanız diğerlerine de tahammül göstermelisiniz. Saygılarımla. |
|
| #10 | |
| ama onlar türkiyede değil dediğiniz gibi yurt dışında tamam olabilir burda ki çin lokantalarına da sözüm yok yani isimlere ama türkiyedeki insanlar ilgi çeksin diye yabancı yazıyorlar marka yadı yabancılaşmayı seviyoruz ama gene tşk ederim cevap yazdığınız için |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|