"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski15-09-07, 21:40  #1
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Teşhirci Kadın

Teşhircilik kelimesinin anlamını merak ediyorum. Okuduğum gazete haberi dikkatimi çekti. Bir kadın balık tutarken eteğinin açılmasıyla polise şikayet edilmiş… Ardından savcılık kadın hakkında bir yıl hapis istemiyle dava açmış… bu ülkeyi sömüren bankaları hortumlayanlar ellerini sallayarak dolaşıyor. Bir kadının rüzgar etkisiyle eteğinin açılması dava konusu oluyor… Sokak defilelerinde mankenler teşhirci olmuyor mu? Bunun cevabını çok merak ediyorum. Gündüz bu kadar tedbirli olan polis gece olunca kadınlara tecavüz edebiliyor. Yol kenarındaki travestilere ya da sokak kadınlarına da aynı şekilde davalar açılıyor mu? Yoksa bu olaylar yasal mı? İki çocuk annesi bir kadının tek suçu erkeklerin arasında balık tutması mı yoksa modern bir şekilde giyinmesi mi? Ülkede kadının rencide edilmesi doğal… O kadının bundan sonra yapacağı tek şey Avrupa insan haklarına başvurmak olmalıdır bence… Belki suçlu bulunmayacak dava düşecek… Sonuçta kadının başına gelenler toplumun belli bir kesimi tarafından duyuldu. Bakış açıları kadını bir süre rahatsız edecektir. Şüpheyle bakan gözler üzerinde olacaktır. Ben onun yerinde olsam tazminat davası açardım… Asıl teşhircilik bir insanın hayatını sebepsiz bahanelerle meşgul etmek ve onu rencide etmektir…
gizemnur is offline  
Eski15-09-07, 21:52  #2
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:
Sayın gizemnur2 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Teşhircilik kelimesinin anlamını merak ediyorum. Okuduğum gazete haberi dikkatimi çekti. Bir kadın balık tutarken eteğinin açılmasıyla polise şikayet edilmiş… Ardından savcılık kadın hakkında bir yıl hapis istemiyle dava açmış… bu ülkeyi sömüren bankaları hortumlayanlar ellerini sallayarak dolaşıyor. Bir kadının rüzgar etkisiyle eteğinin açılması dava konusu oluyor… Sokak defilelerinde mankenler teşhirci olmuyor mu? Bunun cevabını çok merak ediyorum. Gündüz bu kadar tedbirli olan polis gece olunca kadınlara tecavüz edebiliyor. Yol kenarındaki travestilere ya da sokak kadınlarına da aynı şekilde davalar açılıyor mu? Yoksa bu olaylar yasal mı? İki çocuk annesi bir kadının tek suçu erkeklerin arasında balık tutması mı yoksa modern bir şekilde giyinmesi mi? Ülkede kadının rencide edilmesi doğal… O kadının bundan sonra yapacağı tek şey Avrupa insan haklarına başvurmak olmalıdır bence… Belki suçlu bulunmayacak dava düşecek… Sonuçta kadının başına gelenler toplumun belli bir kesimi tarafından duyuldu. Bakış açıları kadını bir süre rahatsız edecektir. Şüpheyle bakan gözler üzerinde olacaktır. Ben onun yerinde olsam tazminat davası açardım… Asıl teşhircilik bir insanın hayatını sebepsiz bahanelerle meşgul etmek ve onu rencide etmektir…

İlginç...

sagopa!
PESİMİST is offline  
Eski15-09-07, 22:06  #3
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

ilginç değil gerçek
gizemnur is offline  
Eski15-09-07, 22:17  #4
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:
Sayın gizemnur2 şöyle demiş:

Mesajı Göster
ilginç değil gerçek
artık gerçekler bile ilginçleşmeye başladı ülkemizde

sagopa!
PESİMİST is offline  
Eski15-09-07, 22:27  #5
Chomolunga

Chomolunga'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Maalesef toplumumuz böyle. Sonucun böyle olacağını bilemezdi o kadın tabii. Unutamayacağı bir olay olmuştur eminim. Çok üzücü.
Chomolunga is offline  
Eski16-09-07, 00:46  #6
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Savcılıklarda ifade verip duruyor...
Eski16-09-07, 03:15  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bu haber gerçekten yazıldı. Ama konuyu açan arkadaş diğer kaynakları incelemediği için haberi farkında olmadan yanlış aksettiriyor.

Buyrun : İddianamede, genç kadının gecelik benzeri bir elbiseyle balık tutmaya geldiği; eteğinin rüzgârdan havalanmasıyla mahrem bölgelerini görüldüğü ileri sürüldü. Özel bir güvenlik şirketine bağlı olarak köprüde görev yapan Gökhan Gülbahar, soruşturma kapsamında verdiği ifadede şunları söyledi: "Köprüde dolaştığım sırada G.K.'yi fark ettim. Üzerinde gecelik türü bir elbise vardı. Mahrem yerleri olduğu gibi açıkta ve dışarıdan gözüküyordu. Balık tutar gibi yaparak, vatandaşları başına topluyordu. Yoldan geçenler şikâyet etti. Güvenlikçi arkadaşımla kadının yanına giderek, köprüyü terk etmesini istedik. Bize bağırmaya başlayınca polise haber verdik."

Kaynak : http://www.medyafaresi.com/index.php?cid=6&hid=6930
Dağlı is offline  
Eski16-09-07, 04:07  #8
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Kadın mı teşhir edilmiş polisler mi tahrik olmuş..

hangisi?
giz is offline  
Eski16-09-07, 04:45  #9
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Olay üç farklı şekilde tecelli etmiş olabilir.

Kadın teşhir etmiş, güvenlik görevlisi halkın tahrik olduğunu veya olabileceğini görmüş ve polisi aramış olabilir. Bu durumda teşhir eden kadın, tahrik olan veya olması muhtemel olan halk oluyor. Polis ise görevini yapıyor.

İkinci durumda kadın teşhir etmiş, güvenlik görevlisi kendisi gibi halkın da tahrik olduğunu görmüş ve polisi aramış olabilir. Bu durumda teşhir eden kadın, tahrik olansa güvenlik görevlisi ve halk oluyor. Polis ise görevini yapıyor.

Son durumda kadın balık tutmuş, güvenlik görevlisi tahrik olmuş ve cinsel arzularının güdümünde kadına laf atmış, neticesinde kadının ortalığı velveleye vermesi sonucu kendini haklı göstererek kurtarmak için polisi aramış olabilir. Bu durumda ise olağanlığını koruyan kadın, tahrik olansa güvenlik görevlisi oluyor. Polis ise yine görevini yapıyor.

Buna göre kadının teşhir etmiş olma ihtimaline karşın, polisin olayların vuku bulduğu anda tahrik olma ihtimali yoktur. Olaylardan sonra olay anını düşünerek tahrik olmuşlarsa bile bunu bizim bilmemize imkan yoktur.

Dağlı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-09-07 04:48 .
Dağlı is offline  
Eski16-09-07, 04:47  #10
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Bu durumda mağdur olan polistir, düşünsenize görev başında ağır (!) tahrik çok üzücü...
giz is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı