| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| “Eş adaylarının az olmasına rağmen yine de karşılarına çıkan her "yakışıklıyı" beğenmezler. Dişi panda, erkek pandayı ancak çok beğenirse yanına yaklaştırır. Diğer bir engel ise erkeklerin fazla flört edecek zamanlarının olmaması, çünkü dişi pandaların çiftleşmek için uygun dönemleri yılda en fazla 5 gün sürüyor. Çiftleşmenin ardından anne penguen sadece bir tane yumurta yumurtlar. Ve baba penguen yumurtanın üzerine kuluçkaya yatar” (http://bilimgezegeni.blogcu.com/3824330/) Dişi ve Erkek doğadaki canlıların iki ayrı cinsi… Neslin devamı için gerekli olan iki koşul olarak bilinmesine rağmen önceki yazımda da belirttiğim gibi yumurta füzyonuyla artık çoğalım için erkeğe gerek yok… Neyse bu yazımın konusun farklı… Sadece bu kadar gereksizliğe rağmen kendilerini merkeze oturtmaları neden? İşte bunu onlara sormak şart… şöyle hayvanlar alemini inceleyeyim dedim. Uzun bir süre harcadım diyebilirim. Araştırmalarım eşeyli üreyen canlılar üzerineydi… yani dişi ve erkek cinsine sahip olan türler… Biliyor musunuz ilgimi çektiği için söyleyeceğim. Erkek güve dişinin kokusunu 14 km uzaktan alabilirmiş… Bu cümleyi okuduğumda insanın erkek şahsiyetlerini düşündüm. Onlarda yaptıkları sululuklarla dişinin ardına takılmaz mı? İşte bu özellikleri birebir uyumlu güveyle…Buna çapkınlık deseler de basitlik…Gelelim karınca ve arı kolonilerine…. Onların sosyalitelerini biliyoruz az çok… Yani koloni içerisinde erkeğin döllenme işlevinden başka etkinliği yok… Sanırım feodal toplumların işleyişi bu böceklerin sistemiyle özdeşiyor. Ne beklersiniz erkek zihniyeti böcek zihniyeti… Ama içlerinde aradım taradım adam akıllı bir erkek hayvan buldum… Merak ettiniz değil mi? İyi bir örnek belki de bazı erkekler bu hayvanların özelliklerinden olsa gerek özel… Penguenlerden bahsediyorum. Bu hayvanların dişileri yumurtluyor erkekleri kuluçkaya yatıyor…. Ne güzel ortak yaşamı paylaşmışlar dedim içimden… ne yazık ki böcek gibi düşünenlerden penguen gibi hareket etmesini bekleyemezsin ki? Havva Gülbeyaz(gizemnur2.blogcu.com) gizemnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-09-07 01:19 .Sebep: Tamamı büyük ve kalın harf |
| #2 | |
| Kıyaslama yapmamda yalnış bir yön yok. taksonomi de insanlar hayvanlar alemi içerisinde memeliler sınıfında primatlar takımında yer alan Homo sapiens türüdür... Sadece bu yüzden ortak yönleri irdelenmeli __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| Alıntı:
bi düşünün isterseniz.. __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| "Emin olun dostlarım, ben bir hiçim. Ben ömür boyu bir böcek olmayı, sadece bir böcek olmayı bile istedim ama hiçbir şey olamadım, belki hiç bile..." Dostoyevski - Yeraltından Notlar... --- "Kadınlar da insandır." Şaziye Abla - Tenceremizden Biri ![]() ![]() __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #5 | |
| hiçbir şey olmadığını söyleyen böcek olmayı isteyen bir deha hatırlatırım... Benim sözlerim çok şey olduğunu söyleyenlere... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-09-07 13:46 .Sebep: son cümle bazı insanları aşağıladığından dolayı silinmiştir. |
| #6 | ||
| Alıntı:
Zaten o, eserlerinde büründüğü karakterin olağanüstü tinsel tasvirleriyle önünde diz çöktürür. Bahsettiğimiz şey edebiyat, hatırlatırım. Başkalarına saygınız olmadığı sürece dışlanır, dışalnır, dışlanırsınız. Feminist duygular derken boyutu ego tatminine taşımayın. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) | |
| #7 | ||
| Alıntı:
tik tak seslerinden ürkmeden..... esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-09-07 13:47 .Sebep: Aşağılayıcı üslup devam etmiş. Son cümle yine silinmiştir. | |
| #8 | ||
| Alıntı:
Ayrıca mücadeleden kastım fikri mücadelesi ve evrimidir. Bu ona olağanüstü bir özgüven kazandırırdı. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) | |
| #9 | |
| evet kurduğu cümleyi erdem gibi gösterdiğim doğrudur. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
| #10 | |
| Kadını ve doğasını insanüstü gösterme çabasının sebebi nedir? __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|