Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski15-09-07, 21:41  #1
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Erkekler Böceklerden Yana

“Eş adaylarının az olmasına rağmen yine de karşılarına çıkan her "yakışıklıyı" beğenmezler. Dişi panda, erkek pandayı ancak çok beğenirse yanına yaklaştırır. Diğer bir engel ise erkeklerin fazla flört edecek zamanlarının olmaması, çünkü dişi pandaların çiftleşmek için uygun dönemleri yılda en fazla 5 gün sürüyor.
Çiftleşmenin ardından anne penguen sadece bir tane yumurta yumurtlar. Ve baba penguen yumurtanın üzerine kuluçkaya yatar”
(http://bilimgezegeni.blogcu.com/3824330/)

Dişi ve Erkek doğadaki canlıların iki ayrı cinsi… Neslin devamı için gerekli olan iki koşul olarak bilinmesine rağmen önceki yazımda da belirttiğim gibi yumurta füzyonuyla artık çoğalım için erkeğe gerek yok… Neyse bu yazımın konusun farklı… Sadece bu kadar gereksizliğe rağmen kendilerini merkeze oturtmaları neden? İşte bunu onlara sormak şart… şöyle hayvanlar alemini inceleyeyim dedim. Uzun bir süre harcadım diyebilirim. Araştırmalarım eşeyli üreyen canlılar üzerineydi… yani dişi ve erkek cinsine sahip olan türler… Biliyor musunuz ilgimi çektiği için söyleyeceğim. Erkek güve dişinin kokusunu 14 km uzaktan alabilirmiş… Bu cümleyi okuduğumda insanın erkek şahsiyetlerini düşündüm. Onlarda yaptıkları sululuklarla dişinin ardına takılmaz mı? İşte bu özellikleri birebir uyumlu güveyle…Buna çapkınlık deseler de basitlik…Gelelim karınca ve arı kolonilerine…. Onların sosyalitelerini biliyoruz az çok… Yani koloni içerisinde erkeğin döllenme işlevinden başka etkinliği yok… Sanırım feodal toplumların işleyişi bu böceklerin sistemiyle özdeşiyor. Ne beklersiniz erkek zihniyeti böcek zihniyeti…
Ama içlerinde aradım taradım adam akıllı bir erkek hayvan buldum… Merak ettiniz değil mi? İyi bir örnek belki de bazı erkekler bu hayvanların özelliklerinden olsa gerek özel… Penguenlerden bahsediyorum. Bu hayvanların dişileri yumurtluyor erkekleri kuluçkaya yatıyor…. Ne güzel ortak yaşamı paylaşmışlar dedim içimden… ne yazık ki böcek gibi düşünenlerden penguen gibi hareket etmesini bekleyemezsin ki?
Havva Gülbeyaz(gizemnur2.blogcu.com)

gizemnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-09-07 01:19 .Sebep: Tamamı büyük ve kalın harf
gizemnur is offline  
Eski16-09-07, 20:11  #2
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mavi-yeşil şöyle demiş:

Mesajı Göster
ne bileyim insanları hayvanlarla kıyaslayınca falan...
Kıyaslama yapmamda yalnış bir yön yok. taksonomi de insanlar hayvanlar alemi içerisinde memeliler sınıfında primatlar takımında yer alan Homo sapiens türüdür... Sadece bu yüzden ortak yönleri irdelenmeli
Eski16-09-07, 21:24  #3
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn

Alıntı:
Sayın gizemnur2 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kıyaslama yapmamda yalnış bir yön yok. taksonomi de insanlar hayvanlar alemi içerisinde memeliler sınıfında primatlar takımında yer alan Homo sapiens türüdür... Sadece bu yüzden ortak yönleri irdelenmeli
biliyorum o kadarını ama yinede hayvanlarla insanları ayıran çok büyük bir fark var...
bi düşünün isterseniz..

Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır
mavi-yeşil is offline  
Eski16-09-07, 21:28  #4
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

"Emin olun dostlarım, ben bir hiçim. Ben ömür boyu bir böcek olmayı, sadece bir böcek olmayı bile istedim ama hiçbir şey olamadım, belki hiç bile..." Dostoyevski - Yeraltından Notlar...

---
"Kadınlar da insandır." Şaziye Abla - Tenceremizden Biri
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline  
Eski16-09-07, 21:33  #5
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın 9mm Parabellum şöyle demiş:

Mesajı Göster
"Emin olun dostlarım, ben bir hiçim. Ben ömür boyu bir böcek olmayı, sadece bir böcek olmayı bile istedim ama hiçbir şey olamadım, belki hiç bile..." Dostoyevski - Yeraltından Notlar...

---
"Kadınlar da insandır." Şaziye Abla - Tenceremizden Biri
hiçbir şey olmadığını söyleyen böcek olmayı isteyen bir deha hatırlatırım... Benim sözlerim çok şey olduğunu söyleyenlere...

esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-09-07 13:46 .Sebep: son cümle bazı insanları aşağıladığından dolayı silinmiştir.
gizemnur is offline  
Eski16-09-07, 21:45  #6
9mm Parabellum

Alıntı:

Mesajı Göster
hiçbir şey olmadığını söyleyen böcek olmayı isteyen bir deha hatırlatırım... Benim sözlerim çok şey olduğunu söyleyenlere... onlar işte böcek olarak kalacaktır
Fakat orada kendi deneyimlerinden yola çıkmaz. Konu tamamiyle mazoşist tatminci bir ruh yapısına sahip paranoyak-şizofren bir birey ruh haliyle yazılmıştır. Dostoyevski özgüveni çok yüksek olan, hayatının her döneminde mücadele içinde olmuş bir dehadır.

Zaten o, eserlerinde büründüğü karakterin olağanüstü tinsel tasvirleriyle önünde diz çöktürür.

Bahsettiğimiz şey edebiyat, hatırlatırım. Başkalarına saygınız olmadığı sürece dışlanır, dışalnır, dışlanırsınız. Feminist duygular derken boyutu ego tatminine taşımayın.
Eski16-09-07, 21:51  #7
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Fakat orada kendi deneyimlerinden yola çıkmaz. Konu tamamiyle mazoşist tatminci bir ruh yapısına sahip paranoyak-şizofren bir birey ruh haliyle yazılmıştır. Dostoyevski özgüveni çok yüksek olan, hayatının her döneminde mücadele içinde olmuş bir dehadır.

Zaten o, eserlerinde büründüğü karakterin olağanüstü tinsel tasvirleriyle önünde diz çöktürür.

Bahsettiğimiz şey edebiyat, hatırlatırım. Başkalarına saygınız olmadığı sürece dışlanır, dışalnır, dışlanırsınız. Feminist duygular derken boyutu ego tatminine taşımayın.
Dostoyevski'yi yerdiğimi mi düşündünüz... Benim cümlelerimi kelime kelime okuyun o zaman... Dostoyevski'nin mücadeleci yapısını iyi bilirim.... Bulduğu gazete parçalarını okuduğunu kalemin bitmemesi için bastırmadan yazdığını...Açlık sefalet içinde süründüğünü....

esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-09-07 13:47 .Sebep: Aşağılayıcı üslup devam etmiş. Son cümle yine silinmiştir.
gizemnur is offline  
Eski16-09-07, 21:53  #8
9mm Parabellum

Alıntı:

Mesajı Göster
Dostoyevski'yi yerdiğimi mi düşündünüz... Benim cümlelerimi kelime kelime okuyun o zaman... Dostoyevski'nin mücadeleci yapısını iyi bilirim.... Bulduğu gazete parçalarını okuduğunu kalemin bitmemesi için bastırmadan yazdığını...Açlık sefalet içinde süründüğünü.... Ama sözlerim ona değil kendini çok şey sanan böceklere
Dostoyevskiyi yerdiğinizi düşünmedim ama kurduğu cümleyi bir erdem gibi gösterdiniz yazdıklarınızı tekrar okuyun.

Ayrıca mücadeleden kastım fikri mücadelesi ve evrimidir. Bu ona olağanüstü bir özgüven kazandırırdı.
Eski16-09-07, 22:21  #9
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Dostoyevskiyi yerdiğinizi düşünmedim ama kurduğu cümleyi bir erdem gibi gösterdiniz yazdıklarınızı tekrar okuyun.

Ayrıca mücadeleden kastım fikri mücadelesi ve evrimidir. Bu ona olağanüstü bir özgüven kazandırırdı.
evet kurduğu cümleyi erdem gibi gösterdiğim doğrudur.
Eski16-09-07, 22:23  #10
9mm Parabellum

Alıntı:

Mesajı Göster
evet kurduğu cümleyi erdem gibi gösterdiğim doğrudur.
Kadını ve doğasını insanüstü gösterme çabasının sebebi nedir?
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı