| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Erkek ne ki?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Güneşin parlaklığının ardında maddelerin yaşam döngüsü devem eder. Hidrojenin helyuma dönüşümü enerji açığa çıkarır. Evrenin içindeki bu dönüşüm doğada da değişik seyirlerde devam etmektedir. Ya insan doğasına ne demeli? İnsanlar diğer canlılar gibi doğar büyür gelişir olgunlaşır ve günün birinde yaşamının sonuna gelir. Kadın ya da erkek fark etmez yaşam döngüsü… Ama farklı olan nokta ise kişilik gelişimi ve değişimindedir. Zaman süzgecinde yaşamsal faaliyetler için harcanan enerjinin bir kısmı da zihinsel yoğunluklar arasında dolaşır. Kadın yapısı itibariyle erkenden enerjisini tüketir ve sönen tüm yıldızların akıbetine uğrar. Erkekler bencildir egoistdir. İşte bu yüzden temkinlidir hayatı boyunca…Aslında kendi içinde sakladığı bir gerçek vardır ki asıl bunu unutmaktır felsefesi… bu yüzdendir kadını aşağılaması bu yüzdendir kadına baskı kurmaya çalışması… Egosunu tatmin edebilmenin başka bir yolu yoktur ona göre… Çünkü onu dünyaya getiren varlığın kadın olmasını kaldıramaz. Bir intikam filizi baskıyla şiddetle kadına uygulanarak kendi acizliğini yok etmeye çalışmaktadır. Eğer dönüşüm gerçekleşmiş olsaydı sanatsal değerleri olurdu. Heykel olması ve kendi varlığının damgasını vurabilmesi için binlerce yontu darbesi almalıdır. Bu kıskançlıkta içine oturmuştur ki kadının zarafetinden etkilenir. Buna sevgi demek aptallıktır. Erkekler sevmeyi ya da sevilmeyi tanımlayamazlar. Zihinleri kadınlar kadar ince düşünmez kalpleri de narin ve kırılgan değildir. Bir kadın sevgilisinin elini tuttuğunda duyguların okyanusunda gezinirken erkek çevresindeki başka bir kadının hayalini kurar. Kadınlar erkekleri değil erkekler kadınları yönetir bu yüzden … Çünkü kadınlar sevginin büyüklüğüne kendilerini kaptırmışlardır. Kadın kadınlığın getirdiği artılarını görebilse ezilmeyecektir. Bilinen bir gerçeği de burada dile getireceğim. Neslin devamı için erkeğin varlığı gerekmiyor. Bilimsel bir gerçektir. Hücredeki fizyonla iki yumurta hücresi döllendiriliyor ve yeni bir insan yavrusu oluşuyor. Yani “y” taşımayan dişiler… Öyleyse erkekler kadınların kendilerine verdikleri önemi kabullenmelidirler. Aksi taktirde birgün kadınların sabrı tükenebilir ne diyelim…Son olarak da Haluk Bilginer’in sözleriyle yazımı sonlandırıyorum. “Zaten erkekler dünyanın başına beladan başka bir şey getirmemiştir. Doğurgan olan kadınlardır. Freud'un tam tersine, erkeklerde rahim kompleksi olduğuna inanıyorum. Erkekler doğurgan olamadıkları için birbirlerini öldürürler. Şu rahim kompleksimizden bir kurtulsak eminim dünya çok güzel bir şer olacak. Maço bir toplum olduğumuz için birçok Türk erkeği bu yönteme karşı çıkacaktır. Aslında bu kadın için çok büyük bir şans. Ama erkekleşmemiş kadınlar için bir şans. “ tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-09-07 11:57 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| feminizm kokuyor... ama itiraf etmek gerekir ki bazı noktalarda hakılısınız... Kadın ve erkek entersan varlıklar bence... İkisi de aynı türün canlıları olmalarına rağmen çok farklılar... Bir de kadınlar bahsettiğiniz kadar ya da gördüğüm kadarıyla o kadar da mağdur değiller... en azından bu yüzyılda... __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! |
|
| #3 | |
| sizin gördüğünüz sadece batıdaki kadınlar... Biraz doğuya doğru giderseniz mağduriyeti görmek istemeyeceksiniz |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| Alıntı:
beni yanlış anladınız heralde... ben söylediklerinize kısmen katıldım tamamen yanlış demedim... ![]() __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! | |
|
| #5 | |
| tamam o zaman yalnış anladıysam özür dilerim... Gördüğünüz gibi femistler özür dilemesini de biliyor __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| valla yazınızın sonuna kadar okuyamadım... erkek olduğuma utandım yani... yahu kuzum siz bu genellemeleri neye dayanarak yapıyorsunuz? yazınızdaki öfkenizden anladığım kadarıyla elinize bir fırsat geçse allah yarattı demeden girişeceksiniz erkeklere ![]() __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #8 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sevgili gizemnur2 Erkekleri sadece suçlamak doğrumu, bence erkekleri bu hale getiren biraz da kadınlardır.Kadınlar ellerindeki bütün hakları erkeklere vermiştir.Erkekleri doğuranda bir kadındır onu yetiştirirken sen erkeksin diyende aynı kadın değil midir?iş paylaşımı yaparken onu onore ettiğini düşünür ve asla ev işi yaptırmaz,kendi yatağını bile toplatmayan annesi kalkıpta erkeklere nasıl laf söyleyebilir öyleyse.Paylaşım en güzel evde öğrenilir ama bu paylaşımı yapan anne adil davranır mı?Asla erkek daima dışardadır,kız evde ve ev işi yapandır.Bizler çocuk yetiştirirken adil davranmıyorsak,yetişkin olanlarda bizim eserimiz unutmayın ki,onun için önce kendimizi suçlayalım. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|