| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Mamutların Katili Küresel Isınma/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Küresel ısınma özetle sera etkisinden kaynaklanan bir durum. Sera etkisi de karbon dioksit gazının atmosferde gereğinden fazla miktarda olmasının bir sonucu. Karbon dioksit gazı gözle görünmeyen kızılötesi ışınları emici özelliğe sahiptir. Atmosferde yoğun olarak bulununca, dunyadan uzaya geri yansıması gereken enerjinin bir kısmını soğurarak gezegenin ısınmasına yol açıyor. Sera etkisinden bahsedildiği zaman adettir, Venüs örneği verilir. Bu gezegenin atmosferinin büyük bölümü karbon dioksitten oluşur. Sera etkisi çok şiddetli şekilde hissedilir. Yüzey sıcaklığı 480 derece civarındadır. Küresel ısınmanın Dünya'daki canlı hayatına etkilerini kısaca açıklarsak; Sıcaklıklarda hissedilir artış, kutuplarda erime, mevsim dengesizlikleri sonucu görülen kuraklıklar (ya da başka bölgelerde aşırı yağışlar) vs. Bence Dünya'daki ortalama sıcaklığın azıcık değişmesiyle nelerin alt üst olacağını ortaya koymak etkileyici olur. Çünkü Dünya'daki denge gerçekten çok hassas. Bu arada şu aralar görülen ısınmanın sebebi ve uzun vadedeki etkisi konusunda başka tartısmalar da var tabi. Bunlar içerisinde en çok tartışılan şey son birkaç yüzbin yilda görülen buzul çağları döngülerinin halen devam edip etmediği... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Belki de bicak kemige dayanmadan, insanlik bir gün baska bir gezegene göc edebilir. Bunca uzay arastirmalrinin altinda böyle bir niyet olmadigini kimse iddia edemez. Cünkü küresel isinmada insan faktörünün (sanayinin) etkisi oldugunu, ama birinci derece rol oynamadigini söylüyor kimi bilim insanlari. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Siz hiç merak etmeyin sn.canugur; insanlık elbet başka gezegenler bulur fakat bizi oraya çağıran kimse olmaz.Ama üzülmemek de gerek ne de olsa bu iştahla sözüm ona " o insanlık" orayı da iyi eder ! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| TEKNOLOJİ... Ne için? Kİmin için? İş artık öyle bi noktaya geldi ki, artık herkesin altında bir araba var. araba sayısı giderek artıyor ve bu da çevre kirliliğine yol açıyor.cebimizde cep telefonu.laptoplar, fabrikalar,sera gazları.Dünya nereye gidiyo bilmiyom. Akşam, aksiyon filmi, Terminatör 2'yi seyrettim.filmin sonunda işte bi kadın artist var ya.Linda hamilton mu neyse.. kadın konuşuyo.dünya nereye gidiyo diyo, robotlar herşeyi esir aldılar.insanları öldürüyolar diyo. biz göremeyiz o günleri de torunlarımız görürse bilmiyom artık ama benim fikrimi sorarsanız : samimiyetle söylüyorum bence teknoloji iyi bişey değil... teknoloji çevreyi kirletiyor zaten.. bazen teknolojiden nefret ediyorum... Bana birisi,çıksın desin ki: Ozan, "bugünden itibaren otomobil kullanmıycaz,Atla yol alıcaz ve tahta ve taş evlerde oturucaz.Ağaç kesmiycez ve endüstri kirliliği yaratmıycaz." desin kabul ederim. ![]() İnşaat sektörü öyle bi hal aldı ki,zenginler, 1000 MEtrekare ev yapıp içinde yaşamaya çalışıyorlar. ne yapacaksın 1000 m2 evi? 100 m2 bile çok.. gereksiz yere hammadde tüketip kirlilik yaratıyorlar.başka bişey değil GElecekte, 50-100 sen sonra dünya iyife yaşanamaz hal gelecek.hadi biz yaşadık, peki ya bizim torunlarımız? çocuklarımız? bırak çocuğu daha şimdiden küresel ısınmadan kaynaklanan ısınan hava, kendini göstermeye başladı. hiç böyle kış olur mu abi ya? Bu sene,yaz mı kış mı belli değil.SAnki bahar gibi.hani hiç kar yağmadı ki. Ben doğdum doğalı Ankara'da yaşıyorum.31 yaşındayım. ve bu seneki kadar sıcak bir kış hiç görmedim. bu ne ya? yaz gibi.bahar havası var..yok abi yok.Bundan 5-10 sene önce neydi o Ankaranın kışları? Şubat mart ayında yerler takır takır buz olurdu..dışarı çıkamazdık. bu kış ortasında havanın ısınması tehlike demek.. bu küresel ısınmadan kaynaklanan hava sıcaklığı, dünyanın gidişatının kötü olduğunu gösteriyor. ve bunun sebebi de tabi ki başta teknoloji.sonra insanların vurdumduymazlığı... ![]() Vurdumduymazlık derken kim vurdumduymaz? ya da insanlar neden duyarsız? KArdeşim, kim ne yaptığını bilmiyor ki..çoğu insan, bazen üç kuruşluk çok basit bi iş için arabayla bi yerden bi yere gidiyo. adam zengin. cebinde parası var. benzin önemli değil onun için. harvurup haman savurup araba kullanıyor. Araba desen, 2000 motor kocaman bişey. tek başına geziyo şehir içinde.Egsozdan çıkan gazlar havayı kirletiyor.hava filtresini sık değiştirse bile yine kirletiyo. arabaların hepsi kirletiyor. hidrojenle çalışan araba yapsalar eminim o da başka şekilde kirletecektir. o da toprağı kirletir mesela.binlerce fabrika var. böyle hor kullanıyoruz abicim dünya kaynaklarını ve doğal olarak da hava kirleniyor.Endüstri, teknoloji hep birlikte doğanın içine ettiler yani.sağolsunlar kimin ne yaptığı belli değil. herkes kendini düşünüyo. Büyük işletmeler,ÖZel şirketler,maden kaynaklarını, yeraltı kaynaklarını çıkarıyorlar ve havayı olan gücüye kirletiyorlar ve kimse kontrol etmiyor. Buna bi dur demek lazım. bu şirketlerin umurunda değil ki. çünkü sistem kapitalist sistem. ben bir sosyalist ve devletçi kişi olarak, dahası bir solcu olarak bu duruma kesinlikle karşıyım. ÖZel şirket olayına zaten karşıyım.Herşey devletin olsun.Bu durum, Özel şirketlerin umurunda değil.Buna bir an önce çözüm bulunması lazım. Üretim yapılacaksa, çevreyi kirletmeden yapılmalı.fabrikaların bacasına filtre vs takılmalı.çevre korunmalı.. ya kardeş, kalmadı kalmadı. bi tane ağaç kalmadı..yağmur ormanları da giderek azalıyor.Onlar bi ölse,tamam zaten işimiz bitti.Ozon tabakası delindi. Atmosferdeki Oksijen miktarı giderek azalıyor. Dünya, bu iş için bir önlem almaya çalışıyor.sanırım 1995 senesinde JAponya'da Kyoto Protokolü denen bir anlaşma yapıldı.yani belli bir ortak amaç çevresinde birleşmeyi hedefleyen bir bildiri. Buna göre, dünyada arabalar ve fabrika gibi havayı kirleten,OZon tabakasına zarar veren itici gazlar ve CFC gazları ve daha birçok şey, en aza indirgenecek ve hükümetler bunu ciddiyetle uygulayacak... YAni bu anlaşma,bunu şart koşuyor. Ama buna kimse uymuyor. sadece belli başlı Avrupa Ülkeleri Finlandiya, İsveç falan ve Japonya vb bikaç ülke uyuyor. Amerika kesinlikle reddediyor.e zaten Amerika, artık iyi bi dayağı hakediyor yani.Elimden gelse, sopayla Amerikaya'ya eşşek sudan gelinceye kadar bi sıra dayağa çekerim.sonra İngiltere ve Fransa,Almanya gelişmiş endüstriyel ülkelere iyi bi dayak lazım. adamların umurunda değil. Çünkü adamların işine gelmiyor. Hükümetler başta kendisi kapitalist olduğu için özel şirketlere hizmet ediyor. Ne için? Para için. kendileri zengin olsun da gerisi önemli değil. fakir halkın ne suçu var? o insan değil mi?senin ne hakkın var fakir halkı zehirlemeye? Dahası, o fakir halkın geleceğini karartmaya? çocuklarını zehirlemeye? Hayır dünya öyle bir yere gidiyo ki, bu zenginler zannediyo mu ki dünya kirlenince kendileri yaşayabilecekler. TAbi ya unutmuşum MArs'a giderler. adamlarda para var zaten. tamam kendilerini kurtardılar. MArs'A gitsinler.Ay'a gitsinler. Onlar kendini kurtarır.doğru çünkü onların parası var. tabi ya unutmuştum..evet.. Dünya, o kadar aptallaştı ki, insanlar aptallaştırılıyor.İnsanlar,doğmatik düşüncelere saplanıp kalıyorlar. TEknoloji,zaten insanların,isteyerek geliştirdiği bişey değil.teknoloji artık tamamen,özel şirketlerin pazardan pay almak için rekabet ettiği bir sektör haline geldi. TEknoloji, insanların işine yaramış yaramamış umurlarında değil. ZAten, teknolojiyi tam olarak kaç kişi kullanıyor? Kaç kişi, kanser tedavisinde kullanılan lazer cihazından faydalanabiliyor? MAdem teknoloji insanlar içinse, neden fakirler bu cihazı kullanamıyor? Burada bir yanlışlık var. Böbrek hastalarının kullandığı makine.MAkineler ve teknoloji,şayet insanlar içinse fakir ve maddi durumu yetersiz olan insanlar neden bu makineyi kullanamıyor? Siz fakir olmak ister miydiniz;? ÖZel şirketlere göre hava hoş.PAtronlar kendini kurtarmaya bakıyor. Büyük Şirketler, günlük cirosunu hesaplıyor.Adamlar para kazanmaya bakıyorlar. ürettiği maldan para kazanabiliyo mu bitti, tamam. gerisi önemli değil. ürettiği mal çevreyi kirletmiş ya da iki gün sonra düşüp kırılmış umurunda değil.O,parayı almaya bakıyor. "Kalitesiz Çin malları." Bunlar çevreye o kadar çok zararlı ki, kalitesiz olduklar için iki gün sonra bozulup elinde kalıyor.çöpe atıyorsun.iyi de Çin mallarının ucuz olması,çevreyi kirletmediği anlamına gelmez..dahası, kısa sürede bozulduğu için daha çok teknoloji çöplüğü yaratıyor.. Kirlilik artıyor İstemiyorum ya,yeter artık.bu kadar teknoloji yeter. İnsanlar mutlu değil.İnsanlar huzur istiyor.sevgi istiyor. Kimsesiz çocuklar aç.onlara bakan biri yok.ve bunların sayısı da giderek artıyor.NEden? Ekonomik sorunlar yüzünden. Kapitalist sistem,insanları eğitimden ve sağlıktan yoksun bıraktığı için ,insanlar kapkaççılık ve hırsızlığa yöneliyorlar.Çünkü insanlar aç.Yiyecek ekmekleri yok. Adil bir düzen kurulması lazım.eşitçe, üretilen ekmeğin hakça bölüşüldüğü düzen. İnsanlar eşit olmalı.herkes eşit eğitim hakkına sahip olmalı.ve sağlık.İnsanlar, iletişim kurabilmeli. Bunlar olursa dünya daha yaşanılır bir hale gelir.yoksa atı alan Üsküdarı geçmeye çalışırsa, kimse kimseyi umursamazsa bu kargaşa giderek artar ve insanlık kendi sonunu hazırlar. Kimsenin pahalı ve lüks arabalara binmeye hakkı yok.kimse, gereksiz büyük evlerde oturup da ,atmosfere fazla sıcak hava salmaya hakkı yok.Ama kimsenin. Eğitim eşitsizliği dizboyu. SAğlık hizmeti zaten yok. bu insanlar nasıl düşünüp de başlarına doğru bir lider seçsinler. Herkes demokrasi diyo.başka bişey demiyo.. iyi de bu demokrasi nasıl gelecek? Nedir bu demokrasi? yenir mi içilir mi? tatlı mı?tuzlu mu? çayla iyi gider mi? Allah allahhh. hayret bişey ya..:x1: Ne zaman aklımız başımıza gelecek anlamadım ki.. bilimadamları,dünyanın ömrünü söylediler zaten. bi 50 sene sonra her yer çöl olacakmış, içecek su,yiyecek bulamıycaz diyor.100 sene sonra da dünya üzerinde yaşayacak bi canlı kalmıycakmış...yani 100 sene sonra doğanın vay haline! e tabi zenginseniz,kapitalist bir şirketiniz varsa paçanızı kurtarabilirsiniz. Fakirleri düşünmeyin.Onlar insan değil zaten.. evet. Ozan SEVİNÇ. __________________
"Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ M. Kemal Atatürk tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-03-07 17:27 . |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Küresel ısınma vs. derken dünyanın sonu yaklaşıyor galiba.Biz göremeyiz ama belki torunlarımız görebilir. O zaman başka bir alemde olacağız zaten. Felaket tellallığı yapmak istemem ama kaçınılmaz son bu."Nerden geldik, nereye gidiyoruz?" Bu soruyu kendi kendime sorduğumda hep içinden çıkamam ve kafam allak pullak olur. Ama, sürükleniyoruz elimizde olmadan kaçış yok... __________________
Önce kuralları öğren; düşün, karar ver ve bazılarını boz. |
|
| #6 | |
| dört ayrı sera gazı olankarbondioksit,metan,diazotmonooksit ve troposferik ozon gazları küçük miktarlarda kendiliğinden oluşuyorlar.cfc-11,cfc-12,cfc-13,karbontetraklorid,metil kloroform,hcf-22,hcf-23,perfloroetan,sülfür hekzaflorid ve triflorometil sülfür pentaflorid yani diğer önemli 10 sera gazıysa 1750 yılından önce yoktu. sanayi devriminden sonra dünya üzerinde teknoloji hızla gelişmeye başladı tabi haliyle kirlikte.insanlar bir yandan yaşamlarını kolaylaştıracak makineler yapmaktayken,bilerek veya bilmeyerek üzerinde yaşamış oldukları dünyayıda kirletiyorlar. zaten böyle olmasıda kaçınılmazdı eğer bir yerde bir yarar ortaya çıkıyorsa mutlaka o yerde çıkabilecek muhtemel bir zararı tetikler. saygılar... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ |
|
| #7 | |
| nobel kehaneti:nobel ödüllü isveç bilim adamı svante arrhenius , yanan fosil yakıtlarının açığa çıkarttığı karbondioksitin küresel ısınmaya neden olabilceğini ilk öngören kişiydi.1986 yılında arrehenius philosophical magazine isimli dergide "havadaki karbondioksitin yerkürenin sıcaklığı üzeindeki etkisi hakkında" başlıklı bir makale yayınlamıştı. saygılar... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ |
|
| #8 | |
| EVet felitsa, SAyın felitsa, tabi ki kirliliğin sebebi, sanayidir.bunu anlamıycak ne var? birileri iklim değişikliği diyor. Ne alakası var kardeşim?iklim durup dururken değişir mi? siz de dediniz az önce 1750 yılından beri son 300 yıldır hava hiç bu kadar değişmemişti diye..Doğrudur tabi. Hayır şimdi bir önlem alalım desek kim uyacak ki buna? mesele burada. Mesele, öyle boş boş oturup çevre felsefesi yapmak değil.Mesele buna kimin uyacağı? kimse uymaz ki! Başta üretim yapan "Kapitalist Şirketlerin" uyması lazım.Çoğu sanayi ve fabrikalar kapitalist şirketlerin elinde olduğu için öncelikle onların durdurulması lazım. Ama nasıl? bana kalırsa adamların umurunda bile değil.... Çevre kirlenmiş,kirlememiş hiiiç umurlarında değil. Neden? Çünkü adam, daha fazla üretip, daha çok para kazanmak peşinde de ondan.. fabrikanın bacasından pis gaz çıkmış,ürettiği arabalar çevreyi kirletmiş umurunda bile değil. Üretim yapılacaksa bir tek merkezden yapılması lazım.Bir mantığı olması lazım ve üretimin ne kadar yapılacağına bu merkezlerin kara vermesi lazım. Üretilen malzemeler o kadar farklı ki, aynı konuda onlarca yüzlerce firma var. malzemede,cihazda bi sorun olsa parça ötekine uymuyor. bİrinin ürettiği malzemeyi öteki kullanamıyor. bu yüzden her markanın ayrı ayrı fabrikası var.bu SAçmalık.yapılacaksa tek tip yapılsın. yedek parça ve malzeme sıkıntısı olmasın. kalitesiz cihazlar ve malzemeler yüzünden, insanlar zaman kaybetmekle kalsa yien iyi. doğa gereksiz yere kirleniyor.ÇEvre kirliliği yaratılıyor.Mesela en az 10 çeşit ütü markası var.Braun, Philips,ARçelik vs.vs. tek marka ütü olsun.ama kaliteli oslun.devlet kontrolünde olsun ve güvenceli olsun.Eminim böylesi daha uzun ömürlü olacaktır. Hata, bu şirketlerde değil.Hata, bu şirketleri ya da teknolojiyi körükleyenlerde.. İnsanlar zaten bilinçsiz.TEknoloji, tamam bir yerde hayatı kolaylaştırıyor. Ama bence fazlası kesinlikle zararlı. Sadece daha fazla elektrik üretmek için bile harcanan gazları ve yakılan petrolü bir düşünün. Elektrik tüketimi had safada.DAha fazla elektrik üretmek için, daha fazla santral yapmaya gerek yok.çünkü daha fazla elektriğe gerek yok... bence bilgisayarın üretilmesi bile gereksizdi. mutfakta yemeklik malzemeleri elektrikli makineyle parçalamak çok gereksiz bişey bence. elinize bıçağı alıp tahtanın üstünde doğramak çok zor değil.. ben denedim.siz de deneyebilirsiniz. üstelik böylesi daha kolay.. hayır seri üretim yapsanız anlıycam da mutfaklarda bile o kadar çok gereksiz elektrikli cihaz var ki aklım almıyor.Ekmek kesmek için adam elektrkli bıçak yapıyor.var mı böyle bişey ya? Tek kelimeyle saçmalık. işte TEknoloji kirliliği dedikleri şey budur.Budur Efendim! Şimdi de çıkmışlar, Dünya elden gidiyo, başka gezegen arayalım. o gezegeni aramak için üretecekleri uzay gemisinin çevreye nasıl zarar vereceğini düşünebiliyor musunuz? bir uzay gemisinin parçalarını kısaca size tanıtayım: Nükleer Yakıt pili, iyon motoru, yok efendim uranyum, plütonyum, akü ve enerji devreleri vs.vs. HAyır! ben düşünmek bile üstemiyorum. üstteki yazımı okursanız,daha ayrıntılı açıklama bulursunuz. Dünya kirliliğinin birincil sebebi, kapitalist bencil ve benmerkezli üretimden kaynaklanmaktadır. Her kafadan ayrı ses çıkmaktadır ve kimin ne yaptığı bilinmiyor. TEknoloji, insanların hayatını kolaylaştırmaktan çok, Kapitalist sisteme hizmet eden bir konumdadır.bu yolla Zenginler parasına para katmaktadır. TEKNOLOJİ ! Kim için? NE için? :x1: TEknoloji, İnsanların hayatını kolaylaştırsın anlıyorum da TEknolojinin tek merkezden,devlet kontrollünde adam akıllı sağlam bir şekilde yapılması geliştirilmesi lazım.bu biiir. ikincisi, TEknolojinin ne kadar geliştirilmesi gerektiği çok önemli...!İNsanlığa ne kadar yarar getirecek? CEp telefonu bence çok gerekli birşey değildi...İnsanlar telefonda konuşmaktan birbirlerinin yüzünü unuttular.ARtık eski sohbetler kalmadı.Eskiden insanalr sohbet ederken müzik dinlerler,şiir okurlar,efendime söyleyim, sanatın türlü dallarıyla uğraşırlardı. Artık bırakın sanatı,telefonu elinden düşürmeyenler var.şayet gerçek iletişim buysa biraz düşünmek gerek diyorum ben.başka bişey demiyorum. sadece cep telefonu yüzünden yaratılan kirliliği bir düşünün... keza Bilgisayarlar. ortalık iyice çöplük oldu. havayı soluyamaz olduk, denize giremez olduk.ARtık buna dur demenin bir zamanı geldi yani.. Yoksa, yoksa yarın bir gün çok geç olabilir. Amerika, çok kötü bir adım.Bu ülkenin hiç varolmaması gerekiyordu.. Amerikalılar çok büyük bir yanlış yaptılar ve 500 sene önce bu kıtaya ayak bastılar ve kızılderilileri öldürdüler. Kızılderililer, belki biraz cahildi aptaldı ama insandılar.Bence Kızılderililer, Amerikalılardan daha insandı.... Çünkü onlar doğayı korurlardı. HAyvanları özellikle ağaçları korurlardı ve birbirlerini para için öldürmezlerdi....! DAha söylenecek o kadar çok şey var ki. anlatmakla bitmez... Teknolojiyi geliştirmek yerine biraz ahlak ve kültürü geliştirsek bence çok çok daha iyi olacak... KEsinlikle eminim bu, çok daha iyi olacak... İnsanlara bilgisayar başında oyun oynama yerine ellerine birer fırça verip tuval üzerinde resim yapmayı öğretmek ya da şiir okumalarını sağlamak, ya da bir el işiyle uğraşmak bence bunlar insana çok daha önemli şeyler katar...Teknoloji yerine SAnatı ve edebiyatı geliştirsek bencedünya daha yaşanır bir hal alır.İnsanların ahlakını ve en önemlisi ERDEM'ini ancak ve ancak sanat ve edebiyatla geliştirebilirsiniz... TEknolojiyle değil... TEknoloji, insana fazla bişey katmaz. TEknolojiyi sadece yeme, barınma ve ulaşım için yeterli düzeyde kullansak kafi. fazlasına gerek yok...otomobil bile hiç üretilmeseydi bence uygundu.. Ne yapmamız gerekiyor? Dünyayı nasıl koruyabiliriz? Herkes benim deli olduğumu düşünecek.Eminim.bırak canmı sen de şimdi bilgisayarda oyun oynamak varken niye elime resim fırçası alıp da ellerimi boya edeyim diyen olacaktır. Ama resimle uğraşmış biri olarak eminim, resim yapmak, bilgisayarda oyun oynamaktan daha iyidir. ya da bir ormanda yürüyüş.. Günümüzde, teknoloji, insanları o kadar tehdit eder hale geldi ki,İnsanlar daha 30'una bile gelmeden aşırı kiloları yüzünden kalp krizinden ölüveriyorlar. Neden?çünkü herşey ayaklarına hazır geliyor.Evde bi sipariş veriyor, pizza kapıya geliyor.Altında araba her yere arabayla gidiyor.vs.vs. Diyeceğim şudur ki, bişeyler yapıp bu teknolojiye dur diyelim arkadaşlar.Yoksa. yoksa. yoksa yarın çok geç olacak. Elektrik-Elektronik MÜhendisi. Ozan SEVİNÇ. Batıkent/ANKARA. __________________
"Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ M. Kemal Atatürk |
|
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| Dünya yanıyor Evet dünya yanıyor şimdi size sunacağım verilerle ister hakverin ister eleştirin. Dünyada yaklaşık 6 milyar insan yaşamaktadır bu insanlar nasıl ısınmaktadır 6 milyar İnsana 1.5 milyar konut düşer yaklaşık herkonutun çıkardığı ısıyı 60 derece diye varsayalım Şimdi gelin araçların yaydığı ısıyı tahmin edelim her araç 100 derece kadar ısı yayar hava kara deniz ortalama 1.5 milyar araç olduğunu düşünün insan ısısını unutmayın bir insan yaklaşık 38 derecedir beden ısısı Biz insanların haricinde diğer canlılarında yaydığı ısıda var ,daha fabrikaların yaydığı ısıyı güneşin yer küreye verdiği ısıyı hesaba katmadık bile yukarıdaki verileri birbirleriyle çarpın çıkan ısı faktörüne bakın ve bana hak vereceksiniz yakın tarihde insan oğlunu bekleyen doğal felaketleri düşünmek bile istemiyorum ama çok geç olmadan hızlı önlemlere gerek var.:73 |
|
| #10 | |
| EVet bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Arkadaşlar, ben belki biraz garip gelecek ama size bi link vericem.bu linke tıklayın. http://www.yaziyaz.com/forum/showthr...043#post158043 buradaki yazımın başlığı, "Dünyanın sonunu Amerika HAzırlayacaktır.Buna eminim." dir. lütfen okuyunuz. Bu,özelleştirmeyle alakalı bir konuda başka bi sayfada yazdığım bir yazıdır. Küresel ısınmanın baş sorumlusu, Amerika'dır ve bu Amerika'nın emperyalist sömürü düzeninden kaynaklanmatadır. tabi sadece Amerika değil bütün dünya kapitalist şirketler tarafından yönetilmektedir ve bu bence dünyada şu anda en önemli sorundur ve çözülmediği müddetçe insanlığın sonunun hazırlayacaktır !! DÜnyada ciddi önlemler ancak siyasi ortak zeminlerde alınabilir. Bunun yolu da sosyalist devrimler yapmaktan geçmektedir. Yine böyle kapitalist şirketlere hizmet eden bir yapıyla ne doğayı koruyabilirsiniz? ne de kirlenmeyi önleyebilirsiniz. saygılar. San'at, edebiyat ve sevgiyle güzel günler görmek dileğiyle... ![]() __________________
"Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ M. Kemal Atatürk |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|