"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Ilımlı islamın Türkiye'ye son hediyesi ![]() Kişisel haklara saygı mevzunda bu fotoğrafı yayınlarken tereddütler yaşadım...Ancak fotoğrafı son anda eklerken benim düşündüğüm..Bu insanların yaşadıkları ruhsal buhranlardı..Belki "buhran" ifadesini kullandığım için biraz abartmışım gibi gelebilir...Hoş ben durumu tarif etmek için yetersiz bile kaldığını düşünüyorumda...Duruma bakış açımı özetlemem gerekirse kısaca şöyle ki...Kim iddia edebilir ki İstanbul'da 20 yıl öncesine kadar böyle bir manzarayla karşılaşmamız mümkün değilken günümüzde kanıksadığımız bir vakaa haline gelmediğini....Şu insanları bir düşünün...İlk olarak sayıları hiçte azımsanmıyacak bir oranda arttı...Dahada önemlisi olaya bu insanların iç dünyalarını anlamaya çalışarak bir bakmaya çalışın...Şimdi karşımızda bir genç var...Elbette sağlıklıysa hormonlarıda var bu gencin...güdüleride var...Beğenilmek istemesi hiçte anlaşılması güç bir durum değil...Yalnız bu gencin birde maruz kaldığı aile baskısı toplumsal baskı...Hatta iş hayatında ise kimi zaman koşul haline getirilmiş bir durumda var...Kısaca burda "koşul olmak" derken ne demek istediğimi de açıklamaya çalışayım....Benim annem öğretmen...İş bulabilmek için en azından babamın kimliğini saklamak zorunda...Aksi halde iş bulabilmesi dershanecilik sektöründe neredeyse imkansız...Kimse bu insanlara git pazarda limon satta diyemez..Yani anlıyacağınız baskı belki açıktan açığa değil ama...Mücadele edilmesi kapitalist araçlarla olduğu için çok daha güç..Bu tezatlarla yaşayan gençlerin yaşadıkları "buhran" ile bu şekilde traji komik durumlara düşmeside bence incelenmesi gereken bir konu..Kaldı ki bilmiyorum belki fotoğraf gizli çekilmiş ve beni yayınlarken rahatsız eden kısmıda bu...Ben fotoğrafa internette rastladım ancak İstanbul"da Ankara"da İzmir"de bir dolaşın bu insanlara rastlamınız hiçte zor değil...Bunları zamanında üniversitelere türbanla girilmesi konusunda yine kişisel özgürlükler ve tercihler anlamında eylemelere destek vermiş bir arkadaşınız olarak söylüyorum...Mesele sadece kapanmak değil...Çoğunun söylediği gibi siyasi bir sembol olmasıda değil benim adıma...Siyasi sembolde olabilir hiçbir sakıncası yok bence...Mesele kapanmanın yada türbanın asıl zorlamayla gerçekleştiriliyor olması...Vede nedense bunu çoklukla es geçmemiz...Ayrıca bu zorlamanın çok daha sinsice ve kapitalist araçlar vahşice kullanılarak yapılyor olmasınıda unuttuğumuzuda eklemem gerekir...Kaldı ki bunu kullanmalarıda ki fütusuzlukta rahatlıkla anlaşılabilir...Yeşil sermaye ve islami holdinglerin bugünkü güçleri düşünüldüğünde....Bence bu fotoğrafta bunu kanıt adına çok yerinde bir belgedir....Bu geçlerin ruh sağlıklarıyla oynadıklarının bir nesli ne hallere düşürdüklerinin ispatıdır...Ne tür ikilemlere maruz kaldıklarının bir göstergesidir...Güleriz ağlanacak halimize.... |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Başınız kapalı olsun gerisi fark etmez.. İslama göre başınız kapalı olmalı... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| bi dakika... ben bu resmin omuzlar çıplak halini görmüştüm sanki.. acaba hangisi montaj? bu mu o mu? __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! |
|
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bunun montaj olduğunu sanmıyorum. Bu ve benzer görüntüleri çok gördüm, görüyorum ve sadece gülüyorum.. ![]() __________________
Kendi kalbini arıt bana ilişme, bende ki küfür sende ki imana neyler Korkusunu sürdüğün sırat köprüsü, yolu doğru süren insana neyler |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| bende şu açıdan bakmak istiyorum..bu hanımefendi böyle giyiniyor ama eminimki(kendi fikrim bu)yarın öbür gün kendi çocuğu olduğu zaman oda aynı şekilde bir baskı yapacaktır.cidden ağlanacak halimize gülüyoruz.insan kapanıyorsa kapanmalı..ama kendini tatmin etmek açısındanda böyle komik durumlara düşmemeli.aileler mutlaka eğitilmeli-bilinçlendirilmeli..zira bu profildeki bayan arkadaşlarında bence açık saçık giyinen insanlardan kalır yanı yok.yanlış anlaşılmasın sakın..sadece rahat giyinen insanlar rahat davranırlar içlerinden geldiği gibi.bende böyle olmasını isterim.ben heryeri kapalı bir hanımefendinin pazarlık yaptığına şahit olmuştum..o zaman yadırgamıştım ama kılık kıyafete göre insanları değerlendirmemek lazımmış meğer..işin özeti şudur;ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün.. .. __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| atyrıca hiç gördünüzmü bilmiyorum bunların birde altı dar kot pantolon,üstü body olanları var ama tesettür hepsinde sabit.. çok komik ve düşündürücü... __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
| #7 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Hoş bir görüntü olmadığı konusunda iki kesimde hemfikir anladığım kadarıyla. buna benzer hatta bundan daha aşırı şekilde görünenleri Beyoğlu'nda İstiklal caddesinde çokça görebiliriz. Ben üzülüyorum bu konuda. Çünkü belli ki kendi istekleriyle kapanmamışlar... __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
Etiler Akmerkez in orası daha batılı-Tesettür karışımı birşey var.. Üstte güzel nakışlı süslemeli bir türban.. bir gözlükbirde altta sıkı dar bir pantolon... avrupai tarz bu olsa gerek.. biraz batıdan biraz doğudan | |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| ya hem deniyor ki örtünme çağdışılık efendim kadın kendini aşağılıyor vesaire.. hem de buradan kopuş evrimini eleştiriyorsunuz... sizce paradox değil mi.. yoksa siz bir kesimin olduğu gibi (gürtunanın eşi gibi) bir gün kocasının işyerine başı açık gelmesini mi bekliyorsunuz? __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! |
|
|
| #10 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Elbisenin, montaj mı gerçekmi olmasını bir kenara bırakarak, ve giysinin aynen bu şekilde olduğunu varsayarak; Bu şekildeki bir elbise yapı itibariyle farz olan örtünmenin yerine getirilmiş hali olamaz. Çünkü tesettürde esas olan, bedenin ve saçların örtülmesinin yanında, vücut hatlarının da belli olmamasıdır. Burada örtünme var, fakat ikinci ve belki de daha önemlisi vücut hatlarının belli olmaması şartı yerine getirilmemiş. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|