"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İran'da Kadın Olmak

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski20-09-07, 22:47  #1
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem
İran'da Kadın Olmak

Alıntı:
İran'da kocasının neredeyse her gün dayak atmasından bıkan, ancak kocasından ayrılmak istemeyen bir kadın, başvurduğu mahkemede yargıçtan garip bir istekte bulundu.

Merdomsalari gazetesinin bugünkü haberine göre, orta yaşlı Meryem C. adlı kadın kocasının hemen hemen her gün kendisini dövmesinden usandığı için kocasını aile mahkemesine şikayet etti ve yargıca, ”Sizden kocamın beni haftada bir gün dövmesi için bir karar almanızı istiyorum” dedi.

Meryem C, kocasının kendisini dövme huyundan çocuğunu dünyaya getirmesiyle vazgeçeceğini düşündüğünü, ancak beklentisinin aksine yediği dayakların daha da arttığını belirterek şöyle konuştu:

“Ailemi seviyorum, ailemin dağılmasını istemiyorum. Ne kocamdan ayrılmak istiyorum, ne de ondan nafaka istiyorum. İstediğim tek şey, kocamın beni haftada bir gün dövmesi.”

Meryem C, “Dayak atmak kocamın huyu haline gelmiş, ben de yaptığım şikayetle kocamın kötü huyunu terk etmesini beklemiyorum. Ancak yasaların bana arka çıkmasını istiyorum” dedi.

Kadının açıklamasını gülümseyerek dinleyen yargıç Emirabadi, söz hakkı verdiği kadının kocası da, “Eşimi dövüyorum, ancak her gece değil. Kadının kocasından korkması gerektiğine inandığım için, onu döverek bana itaat etmesini sağlıyorum” diye konuştu.

Yargıç Emirabadi, karı kocanın ifadesini dinledikten sonra, Meryem C'nin kocasından, “eşini dövmeyeceğine” dair yazılı taahhüt aldı.

Evet İran, ve bu ülkede kadın olmak..

Buna benzer birçok haberi bu başlık altında toplamaya çalışacağım. Özellikle İran'da idam edilen kadınlarla ilgili bir arşiv sunmayı düşünüyorum.
Eski20-09-07, 23:12  #2
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2007

İran dünya da en fazla erkekden kadına cinsiyet değiştirilen ülkelerdendir..
Ankaragücü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-09-07, 00:29  #3
torq

torq'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Kadının ezilmişliğini anlamak için İran'a bakmaya gerek yok. Dünyanın her yerinde ikinci sınıf vatandaş olan kadının erkekler tarafından ezilmesine karşı çıkmak, yoksul, zenci ve tüm haksızlığa uğramışlara destek vermek anlamındadır.
İran sadece örneklerden biri, sayın mason'a bir din devleti olan İsrail'deki kadının durumuyla ilgili bilgi vermesini istesek çok şey mi istemiş oluruz acaba ?
Eski21-09-07, 16:01  #4
alpinist42
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Evet İran, ve bu ülkede kadın olmak..

Buna benzer birçok haberi bu başlık altında toplamaya çalışacağım. Özellikle İran'da idam edilen kadınlarla ilgili bir arşiv sunmayı düşünüyorum.
Sormak lazım İran' da kadın olmak çok kötümüdür?
Her halde bunun cevabını biz değil; İran'daki kadın vermeli.En doğrusu bu olsa gerek.
alpinist42 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-09-07, 21:15  #5
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Hakim cezasını şu sözlerle açıkladı: "Seni herkesin gözü önünde asacağız ki, görenler ibret alsın!"..
Bu cümle ne iğrenç bir cümle ya,evet seni örnek alsınlar ve kimseye direnmesinler,karşıdakide rahat rahat tecavüz etsin.

Tecavüz eden neden cezalandırmazda kadın cezalandırılır bundaki mantığı kuramıyorum lütfen biri bana mantıklı bir açıklama yapsın.
Eski21-09-07, 21:21  #6
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Sayin Mason;

Hakim'in verdigi kararda bir gariplik yoktur. Seriat ile yönetilen bir ülkede bunun gibi kararlar elbette alinacaktir. Kadin hangi hakkini talep edecek ki? Zaten islam'a inanarak, kendilerine ait bütün haklari erkeklere devretmisler. Pekala simdi bunun cezasini cekiyorlar!
Eski21-09-07, 21:33  #7
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kusura bakmasınlar ama, şeriatın kestiği parmak acıtır.
Bunun sadece şeriata ait bir özellik olduğunu düşünmüyorum. Bütün din baskısıyla yönetilen zamanlarda ya da yerlerde kadın her zaman aşağılanmıştır. Bu sadece islama yıkmak yerine dinlerin geneline yıkmak daha akıllıca olacaktır. Zira bu konu da sayın Torq'un mesajı es geçilmemelidir.

Alıntı:
Sayın torq şöyle demiş:

Kadının ezilmişliğini anlamak için İran'a bakmaya gerek yok. Dünyanın her yerinde ikinci sınıf vatandaş olan kadının erkekler tarafından ezilmesine karşı çıkmak, yoksul, zenci ve tüm haksızlığa uğramışlara destek vermek anlamındadır.
İran sadece örneklerden biri, sayın mason'a bir din devleti olan İsrail'deki kadının durumuyla ilgili bilgi vermesini istesek çok şey mi istemiş oluruz acaba ?

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 14:49  #8
Ebabil

Ebabil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006

"17 yaşında bir İranlı genç kız İran'lı hakimler tarafından kendisin tecavüz eden üç şahısa karşı koyduğu için -ki bunlar Basidjs, yani İslam askerleri- idam cezasına çarptırıldı."

diyen ve resimler sergileyen Sn mason kendince yalan veya doğru magazinsel ve demagojik, taraflı, kinci anti-İran propagandasına dolayısı ile de İslamı karalamak maksadı için bu yolu seçmiş.

Haberin yalan ve maksatlı olduğu her halinden belli.

Birincisi; kaynak yok. Ne hikmetse sn arkadaşımız kaynağı belirtmemiş.Ama ben alıntının yapıldığı kaynağı söyleyeyim. DTP ve PKK uzantılı Abdullah Öcalan'ı ve arkadaşlarını yere göğe sığdıramayan AMİGRA adlı ateist-kürt edabiyat ve sözüm ona kadın dergisi. (Müslüman veya dinlere, insanlara saygılı kürt kardeşlerimi tenzih ederim.)

İkincisi; kaynak dergi muhtemelen Siyonist yani İsrail sermayeli ve destekli. DTP'yi, PKK veya bunun İran kolu Pejak'ı ve bunların şu anki ağaları Yahudi Kürt asıllı Barzani'yi İsrail ve ABD'nin desteklemediğini artık bilmeyen kalmadı.

Üçüncüsü; dünyanın hiçbir yerinde hangi dine veya ırka mensup olursa olsun tecavüzden kendini koruyan bir kadının Nemrutların veya Firavunların döneminde dahi idam edilmesi ihtimal dahilinde değildir. Ama İsrail'de böyle bir şey var ise onun bilemiyorum ve bu konuda muhatap arkadaşlardan izahat bekliyorum.

Dödüncüsü; Siyonist akıma bağlı mason olmak olaylara, dinlere ve insanlara önyargılı, taraflı, ırkçı ve kinci bakmanın ön koşulu galiba. Bu bile kendi başına olayları çarpıtma, yalan ve iftira ile hareket etmek için yeterli.

Beşincisi; bu karalere Filistin'de, Lübnan'da, Afkanistan'da, Irak'ta ve diğer ülkelerde Siyonizm eliyle ezilen, öldürülen, işkence gören çocuk ve kadın olmayı ilave edersek sanırım somut olaylar ve asıl gerçekler ortaya çıkar.

Son olarak da haberin kaynağını ve maksadını öğrenip anlamadan bu haberi destekler tarzda görüş bildiren arkadaşlarıma sitemimi iletiyorum.
Ebabil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 14:53  #9
mavi öfke

mavi öfke'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Böyle haberler için kaynak olması lazım
mavi öfke is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 15:12  #10
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn

http://www.tempodergisi.com.tr/soylesi/04383/
http://www.dusuncegezgini.com/kadinolmak.htm
http://arsiv.sabah.com.tr/2004/07/29/dun104.html
incelemek isteyenlere bir kaç örnek kaynak arkadaşlar ben pek uydurmaya olduğuna inanmıyorum açıkcası..

Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır
mavi-yeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı