"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İran'da Kadın Olmak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Alıntı:
Buna benzer birçok haberi bu başlık altında toplamaya çalışacağım. Özellikle İran'da idam edilen kadınlarla ilgili bir arşiv sunmayı düşünüyorum. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! | |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| İran dünya da en fazla erkekden kadına cinsiyet değiştirilen ülkelerdendir.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kadının ezilmişliğini anlamak için İran'a bakmaya gerek yok. Dünyanın her yerinde ikinci sınıf vatandaş olan kadının erkekler tarafından ezilmesine karşı çıkmak, yoksul, zenci ve tüm haksızlığa uğramışlara destek vermek anlamındadır. İran sadece örneklerden biri, sayın mason'a bir din devleti olan İsrail'deki kadının durumuyla ilgili bilgi vermesini istesek çok şey mi istemiş oluruz acaba ? __________________
Akıllı insanlar kendi hatalarından, bilge insanlar başkalarının hatalarından ders alırlar |
|
| #4 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
Her halde bunun cevabını biz değil; İran'daki kadın vermeli.En doğrusu bu olsa gerek. | |
|
| #5 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Tecavüz eden neden cezalandırmazda kadın cezalandırılır bundaki mantığı kuramıyorum lütfen biri bana mantıklı bir açıklama yapsın. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #6 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin Mason; Hakim'in verdigi kararda bir gariplik yoktur. Seriat ile yönetilen bir ülkede bunun gibi kararlar elbette alinacaktir. Kadin hangi hakkini talep edecek ki? Zaten islam'a inanarak, kendilerine ait bütün haklari erkeklere devretmisler. Pekala simdi bunun cezasini cekiyorlar! __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #7 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bunun sadece şeriata ait bir özellik olduğunu düşünmüyorum. Bütün din baskısıyla yönetilen zamanlarda ya da yerlerde kadın her zaman aşağılanmıştır. Bu sadece islama yıkmak yerine dinlerin geneline yıkmak daha akıllıca olacaktır. Zira bu konu da sayın Torq'un mesajı es geçilmemelidir. Alıntı:
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| "17 yaşında bir İranlı genç kız İran'lı hakimler tarafından kendisin tecavüz eden üç şahısa karşı koyduğu için -ki bunlar Basidjs, yani İslam askerleri- idam cezasına çarptırıldı." diyen ve resimler sergileyen Sn mason kendince yalan veya doğru magazinsel ve demagojik, taraflı, kinci anti-İran propagandasına dolayısı ile de İslamı karalamak maksadı için bu yolu seçmiş. Haberin yalan ve maksatlı olduğu her halinden belli. Birincisi; kaynak yok. Ne hikmetse sn arkadaşımız kaynağı belirtmemiş.Ama ben alıntının yapıldığı kaynağı söyleyeyim. DTP ve PKK uzantılı Abdullah Öcalan'ı ve arkadaşlarını yere göğe sığdıramayan AMİGRA adlı ateist-kürt edabiyat ve sözüm ona kadın dergisi. (Müslüman veya dinlere, insanlara saygılı kürt kardeşlerimi tenzih ederim.) İkincisi; kaynak dergi muhtemelen Siyonist yani İsrail sermayeli ve destekli. DTP'yi, PKK veya bunun İran kolu Pejak'ı ve bunların şu anki ağaları Yahudi Kürt asıllı Barzani'yi İsrail ve ABD'nin desteklemediğini artık bilmeyen kalmadı. Üçüncüsü; dünyanın hiçbir yerinde hangi dine veya ırka mensup olursa olsun tecavüzden kendini koruyan bir kadının Nemrutların veya Firavunların döneminde dahi idam edilmesi ihtimal dahilinde değildir. Ama İsrail'de böyle bir şey var ise onun bilemiyorum ve bu konuda muhatap arkadaşlardan izahat bekliyorum. Dödüncüsü; Siyonist akıma bağlı mason olmak olaylara, dinlere ve insanlara önyargılı, taraflı, ırkçı ve kinci bakmanın ön koşulu galiba. Bu bile kendi başına olayları çarpıtma, yalan ve iftira ile hareket etmek için yeterli. Beşincisi; bu karalere Filistin'de, Lübnan'da, Afkanistan'da, Irak'ta ve diğer ülkelerde Siyonizm eliyle ezilen, öldürülen, işkence gören çocuk ve kadın olmayı ilave edersek sanırım somut olaylar ve asıl gerçekler ortaya çıkar. Son olarak da haberin kaynağını ve maksadını öğrenip anlamadan bu haberi destekler tarzda görüş bildiren arkadaşlarıma sitemimi iletiyorum. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Böyle haberler için kaynak olması lazım |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| http://www.tempodergisi.com.tr/soylesi/04383/ http://www.dusuncegezgini.com/kadinolmak.htm http://arsiv.sabah.com.tr/2004/07/29/dun104.html incelemek isteyenlere bir kaç örnek kaynak arkadaşlar ben pek uydurmaya olduğuna inanmıyorum açıkcası.. __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|