| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ramazan boyunca daha hiç davul sesi duymuyor, rahat rahat uyurken dün gece adeta gövde gösterisi yapar gibi davula asılan davulcular yüzünden uykum bozulmuştu. Uykusundan olan sadece ben değildim, o davul seslerini tüm mahallenin duymaması imkansızdı ve içimden davulcuları baya bir andım ve sonra artık onların olmamasının olmasından daha iyi oacağına inanmaya başladım. İkinci öğretim olan, sabah erkenden işine gidecek olanlar, hastalar... herkesi etkilemiyorlar mı ? Sadece oruç tutanları mı uyandırıyorlar ? Sizce artık davulculara gerek var mı ? 2-3 YTL'lik küçük bir saat bizi yıllarca istediğimiz saatte uyandırabilir, olmadı cep telefonlarımızın saatlerinin alarmları da bu görevi üstlenebilir. Daha Ramazan ayının ilk günü apartmanlardan para toplamaya gelip, istediklerini vermeyince veya az bulduklarında onların tehtidlerini laf sokmalarını çekmek veya Ramazan Ayının son günlerinde kendisinin davulcu olduğunu iddia eden onca insanla diyalog kurmak, polemiğe girmek zorunda mıyız ? Elbette bunu kendine meslek edinmiş insanlar var; ama onları başka bir alana yöneltip hem onların hem bizim rahatlamamız söz konusu olamaz mı ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Belediyelerin bir yasaya göre yolunu bulup bir yönetmelikle bu davulcuları susturması gerekiyor.Kardeşim 14.kattaki adamın davulla ne işi olacak.Eskiye nazaran insanı uyandıran bir sürü elektronik alet mevcut.Bnece davulla uyandırmak bir hak ihlalidir. |
|
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| kesinlikle haklısınız..bende geçen sene davulcuyla sövüşmüştüm afedersiniz yani..zaten uyku sorunu çekiyorum kapı çıtırtısından uyanıyorum,birde bunlar gecenin köründe tak tak tak vuruyor davula.hadi anlamlı melodiler çıksa yine razıyım..neyse bir oldu iki oldu derken çıktım pencereye başladım bağırmaya,dedim ne hakkınız var uykumu bölmeye falan .. birde ne göreyim balkona çıkan sövüyor adama.. ![]() neyse birdaha uğramadı bizim sokağa.. ama insan düşününcede yinede biryerde hoş buluyor ne kadar kızsamda bana ayrı bir sıcaklık hissi verir.. __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır mavi-yeşil Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-09-07 15:22 . |
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yani belki garip gelecek ama ben davul sesinden korkuyorum, sahura kalkıyorum aslında ama davul sesi olmadan da kalkabilirim. Davul yaklaştıkça, yaklaştıkça korkum daha da artıyo. Bunu engelliyemiyorum, belki uykudan bu şekilde birden gürültüyle uyandıım içindir. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #5 | |
| İlginç. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #6 | |
| olabilir ya normaldir bazı insanlarda bu tip sesler şok etkisi yapıyor.benim babamda öyle bir dokunursun ya da bir ses çıkarırsın yataktan atlayıverir savaşa gider gibi.. ![]() __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
| #7 | |
Ayrıldı
| Evet, ilginç olduğunun farkındayım ama bu istemsiz bir korku sonuçta. Davulun da bir kutsiyetinin olduğunu söyleyecek biri çıkmayacaktır umarım burada... __________________
| #8 | ||
| Alıntı:
Kötü bir durum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
| #9 | |
| sn dilara siz ses geçirmeyen bir kulaklık alın bence.. __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
| #10 | |
Ayrıldı
| Kapı kapı gezerlerken uyanık oluyorum ve hava karanlık olmuyor. Yani normalde de davuldan korkup kaçmıyorum sahurda çalınan davuldan bahsediyorum.__________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|