| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| "Mohavk Kızılderilileri uzun eşek oyunu da dahil 12 Anadolu oyununun 11 tanesini bilmektedirler. Güreş ise bütün Kızılderili kabilelerinde dua ile başlanılan en önemli ata sporu olarak tatbik edilmektedir." "Brezilya ormanlarında Zakuma Kızılderililerinde güreş, rakiplerden birisi can verene kadar devam eder. Bizdeki "Kırkpınar" efsanesinde de pehlivanlar can verene kadar güreşmişlerdir." "Anadolu Türklerinin parmaklar arasına sicim gererek oynadıkları sicim oyunu Atabaşkan ve Keçuva kabilelerinde de oynanmaktadır. Üstelik figürler ve isimler de aynıdır. Eğer Anadolu'da bir figüre yıldız deniliyorsa, Kızılderililerde de yıldız denmektedir." (Tunç derililer. S. 181) (Age. S. 316) devamı için http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=6653 |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Hepimiz akrabayız! |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Kızılderililerin Türk soyundan geldiği belgelerle ispatlanmıştır ve kullandıkları kelimeler birbirine çok benzemektedir. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=16403 |
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Bencede Kızılderililer Türk soyundan gelmektedir. ![]() __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Zorlarsak elbette birbirine benzeyen kelimeler buluruz. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| ilkel kabile dillerini araştırdığınızda kelimelerin kökenleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. şimdi kızılderililerin kullandığı ilkel kelimelerle ,türkçede ilkel dönemden kalma kelimeler özdeş diye niye akraba oluyoruz. o zaman avustralya da yaşayan yerlilerin dillerini de araştırırsak onlarla da akraba olacağız. ne diye hep ilkel insanlarla akrabalık bağı kurulmaya çalışılıyor. hem de çok mesnetsiz sebeplerle. bence gidelim şöyle saçma bir teori ortaya atalım. ingiltere de sanayi devrimini gerçekleştirenler, fransa da aydınlanma çağını başlatanlar türk tü. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
| #7 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Siz inancinizdan dolayi akraba olmadiginizi savunamazsiniz. Ademden türeyen insanlarin hepsi birbiri ile akrabadir. Bin Ladin, Saddam, Bush, Hannibal Lecter vs gibi isimlerle, ermeniler, rumlar, yunanlilar, ingilizler, araplar vs gibi topluluklarla akraba olmaniz inancinizdan dolayi kacinilmazdir. Bunun aksini nasil iddia edebilirsiniz ki! __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| kusura bakma ama abcd ben senin söylediklerinden bir şey anlamadım. ben akraba olmadığımızı inanca bağlamadım. tam tersine ortaya sunulan belgenin mesnetsiz olduğunu söyledim. peki sen ne diyorsun? anlamadı ben. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Kızılderililerin türk olmasını şöyle anlatılır.. Türkler orta asyanın zorlu sert iklimi kuraklık nedeniyle dünyanın 4 tarafına dağılmış.. bir grup türkte bering boğazını geçerek alaskadan kanadaya oradanda bugünkü ABD , Meksika ya yerleşmiş ve bunlar kızılderi türkleri adını almıştır.. soru 1- bu türkler orta asyanın zor koşulları nedeniyle göç etmişler de alaska ya kadar geldiklerinde eski yerlerine dönmek neden akıllarına gelmemiş soru 2- bering boğazını nasıl geçmişler.. soru 3- orta asyadan ABD ye gelene kadar yiyecekleri nereden temin etmişler.. bilmedikleri bir İklim kuşağı vardı abd de... |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|