"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Dostar, son dönemde Aramca öğrenmek için çok şiddetli bir iç-dürtüm var. O kadar güçlü ki bu her şeyi sağdan sola değerlendirir oldum. Bu konuda önerebileceğiniz bir site, kitap, eğitim seti yahut kurs var mıdır? Saf Aramca kaynak paylaşamıyorsanız, belki Süryeni Lehçesi (Süryanice) de olur... Şimdiden sonsuz teşekkürlerimle... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Benim bildiğim aramice diye bir dil var,belki aramca diye okunur.Aramca eski suyranice demektir.sami hami dil grubundandır.arapca ögrenebilirsen aramice yide cok cabuk kavraysın. hatta bir arabın çözdüğünü duymuştum.Suryanilerin ilahilerini dinlemiştim, gerçekten arapçaya çok benziyor..Eski çağın orta doğuda genellde kullanıliyormuş.Şimdi ingilizce nasıl ortak bir dilse dünyada,ozaman da aramice ortadoguda öyle bir dilmiş ..Ayrıca arap alfabesi diye bir alfabe aslen yoktur bildiğim kadarıyla, araplar aramice alfabeyi alıp geliştirip son haline dönüştürmüşlerdir.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-09-07 22:55 . |
| #3 | ||
| Alıntı:
Yani özgün Aramca değil de en azından lehçesi olsun. Öğrenmeliyim şu dili. Nedense can çekişen veya çoktan ölmüş dillere karşı garip bir yakınlığım var, çok üst seviyelerde geziyor bu. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Benim de bir ara latinceye karşı öyle bir merakım vardı.Latince çok zor bir dil gözüm kesmedi bende bbu hevesimden vaz geçtim )__________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
| #5 | |
| Ölü dillere garipçesine alakalıyım. Latince bana da zor gelmişti. Sadece "quis"i hatırlıyorum Hititçede de aynı kelime aynı anlamdadır, "Kim o" demektir. Evet evet, ingilizcede de telaffuz aynı. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|