| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Çelişkiler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Bundan bir süre öncesine kadar siyaset ile ilgili konuları konuştuğunda insanlar, sadece birileri halkı gene dolandırmış diye düşünüp hiç bir konuya takılmazdım. Sonra ister istemez günlük yaşantılarımızda ki etki tepkilerin bile bize önceden öğretilmiş olduğunu farkediyorum. Çocuk yaşlarda esnaf piyasalarında edindiğim izlenim, birbirine iyi kazık atan insanların daha çok sevileceği telkinini idi. İnsanlar böyle böyle, ticarette kurnazlığı kanıksadılar gibime geliyor. Kültürümüzde olmayan birşey olduğu için bu kadar küçük bir ayrıntının bile hayatımızda ne kadar büyük etkileri var ! Tahmin bile edemezsiniz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın sözü, alimlerimize kazandırılmış bir değer olarak zamanımızda öne çıkmaktadır. Çünkü alimimiz sadece kendisine öğretilen bir kalıba sıkışmıştır. Bir yanlış gördüğünde bile tepki almaktan çekinip konuşmaz. Konuşanı ise kendini aşamaz ve araştırmadan sadece intikam duyguları içerisinde bir öç alma savaşı ile konuşur. Söyledikleri doğru olsa bile tavırları ve yaklaşımı ile bir iticilik oluşturmayı başarmıştır ve bilgisiz karşısında yenilir (öfke ile kalkan zarar ile oturur, bu da yılan o insana dokundukdan sonra ki ikinci yıkılışın sonucudur). Ben ortaokulda iken din kültürü hocamız kılınmayan her namaz için cehennemde 400 yıl yanarsınız demişti. Namaz'ı düzenli kılmak bir yana sadece içimde boşluğunu hissettiğim için kalkıp kıldığım sabahın 3'ü 4'ü gibi vakitleri saymazsak pek kılan bir insan değilim aslında. O kadar şey yanlış öğretiliyor ki biz ve bizden sonra ki kuşaklara. Dinin adını ağzından düşürmeyen insanlar var. Her söze Allah ile başlarlar. Her hareketini Allah'a maletip yanlış yola düşerse insan, o zaman Allah'ın adını karalamış oluyor. Çünkü onu gören onun davranışlarını din ile eş tutarak dinden soğuyor. Yani demem oki günümüzde inkar edenler, inandıklarını söyleyenlerin eseridir. Bu bilinçli yapılmıştır, çünkü bizi bir arada tutan inançlarımız, saygımız ve kültürümüzden başka hiçbirşey değildir. Bir Avrupa sevdasına yakalanmış herkes gidiyor. Genç beyinleri cinsellik yönünden bilgisiz bırakıp, Avrupalı ile zina serbestmiş gibi Avrupa Birliği'ni bir s. partisi gibi algılatan, şeytanlar ilk bilinç altı tuzaklarını kurmuş oluyor. Artık Avrupaya bir sempatisi var insanların. Türk olma bilinci insanlarda sadece cinsel güç gibi algılatılmadımı sizce ? Oysa mertliğimiz çalışkan oluşumuz ve vatanı namus saymakdı bizim ilk yola çıkışımız. Şu çelişmiyormu sizce ; Kimsenin ırzına göz dikmemek ile madem türksün g. ü. gibi kelimeler. Kolay elde edilen şeyler bize hoş gözükür fakat, gerçekte hoş olmayan küçük şeyler ile bulandı beynimiz. Televizyonu açıyorum, sihirli bir sürü dizi. Ve insanları inançları odysseus gibi Tanrı'dan eksik yaşamın kapılarını zorluyor. Evet odysseus müslüman değildi çok tanrılı bir dine inanırdı, aslında olmayan birisi. Ama hikayede gerçeklik payı var ve buna inanan çocuklar sihir yapamayınca herşeye isyan ediyorlar sonra. Şeytanın zaferidir bu. Mantık kavramında bu politik oyunları insanları kendi boş amaçları için sürdürenler, ne yaptıklarını bilmemekte. Bush beni tanrı görevlendirdi diyor ! Kendini kutsal görüyorsa bir akıl sağlığı sorunu yaşıyordur. Çünkü kutsal olduğunu düşündüğümüz beşer bile sadece beşer. Dün varlardı ve bu gün bilgileri kaldı. Yani bundan şu sonuç çıkıyor; kendimiz için davranışlarımız kendimize, eserlerimiz ise diğer insanlara mal olur. Günümüz dünyasında bilgileri başka kaynak ile karşılaştırmak, hatta kendimizle yüzleşmek bile yanlış sayılıyor. Bazı insanlar görüyorum. Yalanı çok sağlam ve söylediği yalana kendini inandırmış. İnsanların yaptığı mücadele yanlışı, o insana kendi doğrularını kabulendirmek. O insanın yaptığı ise herkese doğrusunu kabullendirmek. Siz tek odak edinirken basit korku tohumları ekilerek insanların ve toplumların kaderi değiştirilmeye çalışılıyor. Korku diyorum ve çünkü, dinde Allah korkusu ayetler dışarıda bırakılarak yanlışa yönlendiriliyor. Çevrede iş ve aş korkusu ile çıbana ses edilmiyor. Ve bu ticarette kazık ortamına insanlar dostsuz kalmamak için ses çıkartmıyor çünkü bunu artık herkes yapıyor. Bizi bozan ilk bizdik, dost eliyle olup bitti herşey ama birileri dosta bu doğru demişti. __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... |
|
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Sayın gece, Allah C.C. râzı olsun. İfâdeleriniz yerinde ve mükemmel olmuş. Üzerine söz etmek saygısılık olur. İslâm dinini sadece ceza dini göstermek, toplumları hep bu cezalarla korkutma, gayr-i müslimlerin ekmeğine yağ sürmüş ve onların müslüman yeni nesli islamdan soğutmaları açısından işlerine gelmiştir. Heyhât, ne yazık ki, umarsızlık içerisinde manzarayı seyredip, yardım edebildiklerimizi aydınlatmaya çalışıyoruz...En azından islâmın zannedildiği gibi yakan, dağlayan bir din olmadığını. Bu dini insanların hep etraflarına böyle empoze ettiklerini anlatmaya çalışıyoruz. Sonsuz hürmetler efendim... __________________
ESAS CÖMERTLİK; ALLAH'IN C.C. BİR ŞEY KARŞILIĞINDA BİR ŞEY İSTEDİĞİNİ SENİN KALBİNDE GÖRMEMESİDİR. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|