Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Mahalleye göre uygulama

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski22-09-07, 16:10  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Mahalleye göre uygulama

Greens Alışveriş Merkezi’nin Fatih’teki Çapa şubesinde, içki reyonlarının önü beyaz kağıtlarla kapatıldı. Diğer semtlerdeki şubelerde ise böyle bir uygulama görülmedi. Greens Genel Müdürü Bilgin, "Oradaki arkadaşların hatası, kağıtlar kaldırılacak" dedi.

FATİH’teki Greens Alışveriş Merkezi’ndeki alkollü içki reyonlarının önü ramazan ayı nedeniyle beyaz kağıtlarla kapatıldı. İsteyen müşterilerin kağıtları kaldırarak içki alabildikleri alışveriş merkezinin yetkilileri önceki ramazan aylarında içki satışı yapılmadığını, fakat bu yıl böyle bir uygulama başlattıklarını söylediler. Bu yıl reyonların önlerinin ramazan nedeniyle kapatılmasına rağmen isteyen müşterilere satış yapıldığını belirten bir yetkili, "Diğer şubelerde de bu uygulama yapılıyor. Her ramazanda reyonların önünü kapatıyoruz" dedi.

Ancak Fatih’teki Greens Alışveriş Merkezi’nin Çapa şubesinin dışında, Mecidiyeköy ve Sultanahmet şubelerinde içki reyonlarının önü kapatılmamıştı. Bakırköy şubesindeki yetkililer ise sadece geçen yıl genel müdürlüğün isteği üzerine içki reyonlarının önünü kapattıklarını söylediler. Alışveriş merkezinin İstanbul’daki diğer 12 şubesindeki yetkililer de, hiçbir zaman içki reyonlarının önünü kapatmadıklarını söylediler.

GENEL MÜDÜR: TAMAMEN ARKADAŞLARIN HATASI

Greens Alışveriş Merkezi Çapa şubesindeki içki reyonlarının önünün mağaza müdürünün inisiyatifiyle kapatıldığını belirten Greens Alışveriş Hizmetleri Genel Müdürü Yavuz Bilgin, şöyle konuştu: "Merkezimizin haberi yoktu. Oradaki arkadaşların hatası. Şubemizle görüşüp gerekli talimatı verdik. İçki reyonlarının önündeki kağıtlar kaldırılacak. Tüm mağazalarımızda ramazanda da içki satışı yapılmaktadır."

Bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde içki reyonunu örten káğıtlar kaldırıldı.

Beyaz káğıtla kapattılar

GREENS Alışveriş Merkezi’nin şubelerindeki uygulama gözden kaçmadı. Fatih Çapa’daki içki reyonunun beyaz kağıtlarla kapatılarak içki şişelerinin saklanmasının tamamen şube yöneticilerinden kaynaklandığı belirtildi. Şişeler saklandığı halde isteyene içki satışı yapılıyor. Mecidiyeköy şubesinde ise birbirinden farklı markalardaki içkiler reyonlara yığılmış halde görülüyor.

Haber linki@ http://www.hurriyet.com.tr/gundem/73...d=180&sz=10396 (Bu günkü Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği haber..)
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 16:12  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Sevgili drm,ne bekliyordunuz Fatih burası.Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız arkadaş.
Eski22-09-07, 16:57  #3
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Canimda ne cok sarap cekti Birazda votka alayim hazir almisken... Bir kac kutu soguk bira ve karisik cerez/cips aldim mi tamamdir Bu yeni uygulamadan dolayi, market sahibini tebrik ediyorum. Bütün halkimiza hayirli olur umarim...
Eski22-09-07, 17:32  #4
alpinist42
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Sep 2007

İnsanların; ne birbirlerine karaşı, nede dine karşı, hiç saygıları kalmamış.Mevlana'nın dediği gibi; İnsanlar aynı dili konuştukları halde, aynı gönlü paylaşmadıkları için birbirlerini anlayamıyorlar.
alpinist42 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 20:03  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

İslam barış ve hoşgörü dinidir.Bu gerçeği -eğer gerçekse- birilerinin islamcı arkadaşlara hatırlatması gerekiyor...
Eski22-09-07, 20:48  #6
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007

1. Tayyip erdoğan başbakan olamaz...Neden efendim NİYE OLAMASIN??
Eee çünkü din ve siyaset birbirinden bağımsızdır ama recep bey bunu idrak edememiş......Hem kendisinin vakti zamanında verdiği demeçlerde hiçde demokrat olmadığı aksine anti-laik olduğu izlenimlerine rastlanmıştır...

Aradan zaman geçer.....

Abdullah gülün göstermelik başbakanlığı...ve devamındaki süreç....

VE TAYYİP BAŞBAKAN!!!!

2.Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz...Neden efendim??
Eee efendim birinci şıkka bak görürsün
Abdullah Gül tekrar dublör rolüne bürünür...Şuan sezerin veto ettiği kararnameleri onaylamakla meşguldur...

3.Bitmez tükenmez türban meselesi....Yeni bir uygulamayla malezya mı olacağız çarşafa da müsade olur mu falan fıstık...bu işte tamam...

4.İçki...ramazan...oruç....

5.Çarşaf!!!!

6.Kadınların bisiklete binmesi yasak!!!Mahrem yerleri tahriş olabilir...Tamamen tıbbi yaklaşıyoruz...

7...

8....

9...

ŞERİAT!!!!!
Yezit Kızı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 21:05  #7
kurtulush
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
İslam barış ve hoşgörü dinidir.
Bu altı boş klişede fazlasıyla can sıkıcı hale gelmeye başladı...İslam'da dahil olmak üzre bilimsellikten uzak insan gerçeğini tanımayan hiçbir teokratik uygulama hoşgörülü olamaz dolayısıyla barışçıl bir üslub bunlardan beklenemez...Bunları söyleyenler herhalde bi haberler din savaşlarından haçlı seferlerinden...O kadar uzağa da gitmeye gerek yok...Ne çabuk unutuluyor Sivas'ta din uğruna yakılanlar...

Ayrıca konu buda değil bu kesimdeki iki yüzlülük ve özgürlüklere değer veriyoruz kisvesiyle yaptıkları takiyeler....Buyrun işte bir örnek daha...

Kaldı ki canlı örneğini bizzat bende yaşadım...Ramazanda içki satmak istemeyen satıcılarla bende karşılaştım....

kurtulush Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-09-07 21:08 .
kurtulush is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-07, 21:15  #8
Fecr-i Ati
Yazar Adayı

Fecr-i Ati'nın Avatarı

Sn kurtulush gerçekten çok güzel söylediniz, bençe bu söylediklerinizin üstüne başka bir yoruma gerek yok.
Eski23-09-07, 04:35  #9
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sn.Drm,

Geçen gün Florya'daki Greens'ten alışveriş ettim ve samimiyetimle söylüyorum bu konu benimde aklımda yer etti ama gittiğim Greens'teki alkol reyonu tamamen örtülmüş ve kapatılmıştı.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 04:44  #10
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Canimda ne cok sarap cekti Birazda votka alayim hazir almisken... Bir kac kutu soguk bira ve karisik cerez/cips aldim mi tamamdir Bu yeni uygulamadan dolayi, market sahibini tebrik ediyorum. Bütün halkimiza hayirli olur umarim...
Sn ABCDE;

Ramazandan sonra diyorsanız size katılabilirim. Ama peşinen söyleyeyim vodka içmem ben, rakı olsun onun yerine. Üstüne cila niyetine soğuk bira içeriz. Yalnız bir şartım daha var, biralar miller, carlsberg becks falan olmayacak. Efes veya tuborg derseniz tamam. En iyisi bir yüzlük rakıyla başlayalım, devamında 3 veya 4er tane şişe efes içeriz. Hem ben ortam adamıyım, çiğ köfte yapmayı da beceririm. Eğer benim midem kaldırmaz derseniz haydari getiririm. Biralar içinse züğürt mezesi beyaz leblebi ve tuzlu çekirdek olabilir. O da olmadı fıstık, fındık karışımı alırız. Ramazandan sonra derseniz size katılabilirim.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı