| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Mahalleye göre uygulama/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Greens Alışveriş Merkezi’nin Fatih’teki Çapa şubesinde, içki reyonlarının önü beyaz kağıtlarla kapatıldı. Diğer semtlerdeki şubelerde ise böyle bir uygulama görülmedi. Greens Genel Müdürü Bilgin, "Oradaki arkadaşların hatası, kağıtlar kaldırılacak" dedi. FATİH’teki Greens Alışveriş Merkezi’ndeki alkollü içki reyonlarının önü ramazan ayı nedeniyle beyaz kağıtlarla kapatıldı. İsteyen müşterilerin kağıtları kaldırarak içki alabildikleri alışveriş merkezinin yetkilileri önceki ramazan aylarında içki satışı yapılmadığını, fakat bu yıl böyle bir uygulama başlattıklarını söylediler. Bu yıl reyonların önlerinin ramazan nedeniyle kapatılmasına rağmen isteyen müşterilere satış yapıldığını belirten bir yetkili, "Diğer şubelerde de bu uygulama yapılıyor. Her ramazanda reyonların önünü kapatıyoruz" dedi. Ancak Fatih’teki Greens Alışveriş Merkezi’nin Çapa şubesinin dışında, Mecidiyeköy ve Sultanahmet şubelerinde içki reyonlarının önü kapatılmamıştı. Bakırköy şubesindeki yetkililer ise sadece geçen yıl genel müdürlüğün isteği üzerine içki reyonlarının önünü kapattıklarını söylediler. Alışveriş merkezinin İstanbul’daki diğer 12 şubesindeki yetkililer de, hiçbir zaman içki reyonlarının önünü kapatmadıklarını söylediler. GENEL MÜDÜR: TAMAMEN ARKADAŞLARIN HATASI Greens Alışveriş Merkezi Çapa şubesindeki içki reyonlarının önünün mağaza müdürünün inisiyatifiyle kapatıldığını belirten Greens Alışveriş Hizmetleri Genel Müdürü Yavuz Bilgin, şöyle konuştu: "Merkezimizin haberi yoktu. Oradaki arkadaşların hatası. Şubemizle görüşüp gerekli talimatı verdik. İçki reyonlarının önündeki kağıtlar kaldırılacak. Tüm mağazalarımızda ramazanda da içki satışı yapılmaktadır." Bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde içki reyonunu örten káğıtlar kaldırıldı. Beyaz káğıtla kapattılarGREENS Alışveriş Merkezi’nin şubelerindeki uygulama gözden kaçmadı. Fatih Çapa’daki içki reyonunun beyaz kağıtlarla kapatılarak içki şişelerinin saklanmasının tamamen şube yöneticilerinden kaynaklandığı belirtildi. Şişeler saklandığı halde isteyene içki satışı yapılıyor. Mecidiyeköy şubesinde ise birbirinden farklı markalardaki içkiler reyonlara yığılmış halde görülüyor. Haber linki@ http://www.hurriyet.com.tr/gundem/73...d=180&sz=10396 (Bu günkü Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği haber..) |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sevgili drm,ne bekliyordunuz Fatih burası.Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız arkadaş. ![]() __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Canimda ne cok sarap cekti Birazda votka alayim hazir almisken... Bir kac kutu soguk bira ve karisik cerez/cips aldim mi tamamdir Bu yeni uygulamadan dolayi, market sahibini tebrik ediyorum. Bütün halkimiza hayirli olur umarim...__________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Sep 2007
| İnsanların; ne birbirlerine karaşı, nede dine karşı, hiç saygıları kalmamış.Mevlana'nın dediği gibi; İnsanlar aynı dili konuştukları halde, aynı gönlü paylaşmadıkları için birbirlerini anlayamıyorlar. |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| İslam barış ve hoşgörü dinidir.Bu gerçeği -eğer gerçekse- birilerinin islamcı arkadaşlara hatırlatması gerekiyor... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jun 2007
| 1. Tayyip erdoğan başbakan olamaz...Neden efendim NİYE OLAMASIN?? Eee çünkü din ve siyaset birbirinden bağımsızdır ama recep bey bunu idrak edememiş......Hem kendisinin vakti zamanında verdiği demeçlerde hiçde demokrat olmadığı aksine anti-laik olduğu izlenimlerine rastlanmıştır... Aradan zaman geçer..... Abdullah gülün göstermelik başbakanlığı...ve devamındaki süreç.... VE TAYYİP BAŞBAKAN!!!! 2.Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz...Neden efendim?? Eee efendim birinci şıkka bak görürsün ![]() Abdullah Gül tekrar dublör rolüne bürünür...Şuan sezerin veto ettiği kararnameleri onaylamakla meşguldur... 3.Bitmez tükenmez türban meselesi....Yeni bir uygulamayla malezya mı olacağız çarşafa da müsade olur mu falan fıstık...bu işte tamam... 4.İçki...ramazan...oruç.... 5.Çarşaf!!!! 6.Kadınların bisiklete binmesi yasak!!!Mahrem yerleri tahriş olabilir...Tamamen tıbbi yaklaşıyoruz... 7... 8.... 9... ŞERİAT!!!!! |
|
| #7 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Bu altı boş klişede fazlasıyla can sıkıcı hale gelmeye başladı...İslam'da dahil olmak üzre bilimsellikten uzak insan gerçeğini tanımayan hiçbir teokratik uygulama hoşgörülü olamaz dolayısıyla barışçıl bir üslub bunlardan beklenemez...Bunları söyleyenler herhalde bi haberler din savaşlarından haçlı seferlerinden...O kadar uzağa da gitmeye gerek yok...Ne çabuk unutuluyor Sivas'ta din uğruna yakılanlar... Ayrıca konu buda değil bu kesimdeki iki yüzlülük ve özgürlüklere değer veriyoruz kisvesiyle yaptıkları takiyeler....Buyrun işte bir örnek daha... Kaldı ki canlı örneğini bizzat bende yaşadım...Ramazanda içki satmak istemeyen satıcılarla bende karşılaştım.... kurtulush Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-09-07 21:08 . |
|
| #8 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Sep 2007
| Sn kurtulush gerçekten çok güzel söylediniz, bençe bu söylediklerinizin üstüne başka bir yoruma gerek yok. __________________
İnsanlar başkalarının hayırseveriiğini anormallik, kendi anormalliklerini hayırseverlik; başkalarının İyiliklerini zaaf, kendi zaaflarını iyilik olarak değerlendirirler. Napoleon Bonaparte |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sn.Drm, Geçen gün Florya'daki Greens'ten alışveriş ettim ve samimiyetimle söylüyorum bu konu benimde aklımda yer etti ama gittiğim Greens'teki alkol reyonu tamamen örtülmüş ve kapatılmıştı. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Ramazandan sonra diyorsanız size katılabilirim. Ama peşinen söyleyeyim vodka içmem ben, rakı olsun onun yerine. Üstüne cila niyetine soğuk bira içeriz. Yalnız bir şartım daha var, biralar miller, carlsberg becks falan olmayacak. Efes veya tuborg derseniz tamam. En iyisi bir yüzlük rakıyla başlayalım, devamında 3 veya 4er tane şişe efes içeriz. Hem ben ortam adamıyım, çiğ köfte yapmayı da beceririm. Eğer benim midem kaldırmaz derseniz haydari getiririm. Biralar içinse züğürt mezesi beyaz leblebi ve tuzlu çekirdek olabilir. O da olmadı fıstık, fındık karışımı alırız. Ramazandan sonra derseniz size katılabilirim. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|