| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Bu ülke insanından korkuyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Kimseler kusura bakmasın ben biraz kinci oldum son günlerde...Aklıma geldikçe lisede bana nasıl vakit kaybettirildiği boş beleş bilgilerle beynimin yıkandığı çıldıracak gibi oluyorum....Yo yo...dert etmeyin kurbağanın sindirim sistemi klişesine takılıp kalmıyacağım...Mesele çok daha derin ve acı... Misal...Neden ben lise hayatım boyunca "enternasyonalizm" diye birşeyin varlığından haberdar edilmezken...Bu benden sanki bir öcü gibi büyük bir sır gibi saklanırken...Kafama vurula vurula milliyetçilik dayatıldığı...Beynimin yıkanmaya çalışıldığını bugün geldiğim nokta itibariyle hazmedebilmem çok zor oluyor...O zamanlar...Milli Tarih...Milli Coğrafya gibi saçma sapan...Bir bilim dalını dar milliyetçi kalıplar içinde açıklanabilmesi durumunu bile kanıksar hale getirdiğimizi hatırladıkça o günleri özlemle anabilmem çok zor oluyor...Bugün öyle sanıyorum ki aslında şaşırılması gereken bir sivri zekalının nasıl olupta çıkıp Milli Matematik yada Milli Fen Bilgisi derslerini müfredata koymamış olması durumu gibi geliyor bana...Herhalde o kadarda saçmalamaya utandılar artık...Peki o zamanlar gördüğümüz felsefe derslerinde materyalizm yada sosyalizm gibi kavramlar neden yüzeysel iki üç kelimeyle geçiştirilirdi de...Neden Din Dersleri zorunluydu...Tüm bunlara ne demeli... Bu kadarla kalsa yine iyi...Yakın tarihimizden neden bir haber yetiştirildik...Soruyorum...Yakın tarihimize dair ne öğrendiyseniz hepiniz kendi çabalarınızla öğrenmediniz mi?Şahsen ben Deniz'i Mahir'i Kaypakkaya'yı Menderes'i Bayar'ı hep konu kendi özel ilgi alanım olduğu için öğrendim...Bu insanlar bu ülkenin oluşmasında gelişmesinde yada geriye gitmesinde pay sahibi yada sorumlu insanlar değilmidirler...Biz neden bugünkü durumumuzu hazırlayan insanlardan bir haber yetiştiriliriz...Mustafa Suphi yada Çerkez Ethem sanki hiç yaşamadılar...Kim karar veriyor bu resmi tarih safsatasına...Kimin hakkı var ülke gerçeklerini bizlerden saklamaya yada hiç olmamış bunlar yaşanmamış gibi varsaymaya... Ayrıca dünyada konjektürel değişimler ve dünyanın şekillenmesinde pay sahibi olan liderlerin bilinmesi tanınması analiz edilmesi mesela "Ekim Devrimi" yada "İran İslam Devrimi" Mao Che Ghandi Lenin'le ilgili bilgi sahibi olmamız bu kadar mı ürkütür kimi çevreleri... Ve analiz yapma yada eleştirme hakkımız neden hiç yoktu...Bizlere Atatürk ilkeleri inkilapları öğretilirdi...Ama gel gelelim eleştirmeyi aklımızın ucundan bile geçirmezdik..Sistem kendi kutsallarını öylesine koruyordu ki...Çıkabilecek en ufak bir muhalif sese bir liseli çocuktan bile olsa tahammülü yoktu.... Aslında durumun gerekçelerini bugün sorguladığımda yanıtlara ulaşmamda pek zor olmuyor...Yanıt çok uzaklarda değil 12 eylül 70 milyondan fazla insan bir ülkenin geleceği için bir dönüm noktasıdır...Dönemin suçluları bir gün tarih önünde yarıgılanacaklarından öylesine korkmuş olacaklar ki...Durumu örtbas ve gençliğin tek tip sormayan sorgulamayan bir şekilde yetişmesi için ellerinden geleni yapmışlar... Sonuç olarak bu ülke insanından korkuyor...Vatandaşlarına adaletli bir eğitimden sonra neyin doğru olduğunu seçme hakkını tanımaktan sonuna kadar kaçınıyor... Korkmaktada haklılar..Çünkü...Bende hala birgün 12 eylül sorumlularının ellerindeki kanın bedelini ödeyecekleri günlerin geleceğine herşeye rağmen inananlardanım...Ve harcadıkları gençliğimi geri istiyorum.... Kurtulush... kurtulush Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-09-07 19:26 .Sebep: İmla |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
12 eylülcülerden hayatta kimler kaldı? __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
!938 den beri Atatürkün gençliğini yok etmek için uğraştılar. Çünkü o gençlik Atatürkün Bağımsız Türkiyesinin emanetçisiydi. Varisleri yok etçeklerdiki mirası işbirlikçiler paylaşsın. Emperyalistler ve onların en büyük korkusu; bilinçli Atatürk gençliğinin yetişip her zaman karşılarına dikilmelesidir. | |
|
| #5 | |
| Yaşanan kaos ortamını görmezden gelip Arşimed gibi buldum demenin anlamı yok.Taraf olanlardan hayatta olanlar var ve hala geçerli sebep ileri sürebiliyorlar. Ülkemizde özerk pek çok kurum var ve yargı denetiminden uzak.Hal böyleyken 12 Eylül'cülerin yargılanmasını isteyenler hem fikir olabiliyor ancak iş YÖK'e gelince ,öğrencilerin tüm isyanına rağmen elit-klik aydın geçinenler tarafından laikliğin bekçisi gibi görülüyor ve olmazsa olmazlardan oluyor.Bu ne lahan turşusu bu ne perhiz. Güzel ülkemizin bir daha 12 Eylül'leri doğuran sebepleri yaşamaması için ne gibi önlemler alınabilir bunlara kafa yormak gerek. İflas etmiş ideolojiler peşinde koşarken ülke gerçeklerini görmezden gelmeyin. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Bizim bu eğitim sistemini baştan aşağı silip yeniden hazırlamaktan başka seçeneğimiz yok...Yoksa biraz ondan biraz bundan...Ne şiş yansın ne kebab derken..Ülke gençliği yanıp gidecek ve biz kaybettiklerimizi farkettiğimizde artık çok geç olacak... kurtulush Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-09-07 11:44 .Sebep: İmla | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Ayrıca iflas etmiş ideoloji jargonu artık klişe olmaktan öte bir hal almaya başladı...Sanki pratik edildi de iflas etti...Yalnız ne olur bana tekrardan stalinist deformasyonu sosyalizm gibi sunup...Aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önüme getirmeyin...Kastedilen tam anlamıyla bilimsel sosyalizmdir... Son olarak yazındaki şu "geçerli sebepler" nelermiş ben çok merak ediyorum...Kusura bakmada sunulan gerekçelerin hiçbiri benim nazarımda geçerli olmadığı gibi...Ülkenin geriye gitmesine sebep olduğu için ödediğimiz bir bedeldi yakıştırmasını bile haketmiyor kurtulush Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-09-07 13:09 .Sebep: İmla | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| 100 yı önce insanlar din elden gidiyor diye feryadı isyanlardaydı.O zaman halkı sömürmenin en güzel yolu buydu.Şimdilerde vatan elden gidiyor diye millet bağırıp çağırıyor.Değişen pek bir şey ,yöntem aynı şekil farklı.İnsanından korkarak onlara sorgulattırmadan yetiştiremeye çalışan bir sistem,Kendisinizin vatandaşi için olduğunu unutup vatandaşın kendisi için olduğunu dayattıran bir sistem.. |
|
| #9 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sevgili kurtulush,isyanında çok haklısın ama çok şey istiyorsun be kardeşim. ![]() Bu ülkeye kominizm gelecek diye yıllarca etmediklerini bırakmadılar,şarkıları bile yasakladılar(kızılcıklar oldumu parçasında kızıl kelimesini kominizme yordular ve yasakladılar)12 Eylül cuntasından sonra gençler kominist olmasın diye nerdeyse kendi elleriyle yoz kültürü dayattılar,eğitimde kendilerini övmekten ibaret kitaplar okuttular.Darbeciler halen bu ülkede kıymet görüyorsa gelinen aşamayı düşün istersen. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #10 | |
| Bu mantığa göre bütün ülkeler insanlarından korkuyor sonucuna varılır. Bütün ülkeler eğitim sistemlerinde o ülkenin kuruluşunda belirlenen birtakım esasları öğretirler. Milliyetçi olmayan eğitim sistemi yoktur. Amerikalılar anayasalarının 'yanlış olup olmadığı' veya 'İngilizlere karşı bağımsızlık savaşı vermenin iyi bir fikir olup olmadığı' gibi bir tartışma yapmazlar meselâ okul kitaplarında. Sizin anlatmaya çalıştığınızı belki rekabetçi eğitim sistemine sahip olup olmamakla açıklamak mümkün olur. Yani, temel ulusal değerler dışındaki konularda bilimsel ve objektif bir tutum takınıp, ders kitaplarında diyelim liberalizmi anlatırken bu düşünceyi detekleyen ve eleştiren görüşleri de vermek mümkündür. Keza, vatandaşlık bilgisi gibi bir derste çocuklara 'oy vermek demokrasi sağlar mı' gibi ucu açık tartışmalar yaptırılabilir. Bu tür yaklaşımlar ülkelerin rekabetçi bireyler yetiştirme arzusuna bağlıdır. Sizin Boeing'den daha iyi uçak, Microsoft'dan daha iyi yazılım üretmek gibi amaçlarınız varsa, öğrencilerin dünyaya eleştirel gözle bakabilmesini, böylece büyüdüklerinde rakiplerinin zayıf yanlarını görmelerini ister, eğitim sisteminizi buna göre kurgularsınız. Tabi bunun için böyle bir plan uygulayabilecek vizyona sahip yöneticiler kadar, bu plana uygun insanlara da ihtiyacınız vardır. Meselâ bir toplumda çok yönlü ve eleştirel düşünceyi öğrenip bunu yapıcı amaçla kullanacak niyet ve ahlâk var mıdır diye sormak gerekir. Eğer toplumla bakıp bunları göremiyorsanız o zaman önce bireyden ulusa doğru bir kalkınma, başka büyük ulusları geçme niyeti oluşturmanız gerekir. Bunun için okullarda öğrencilere yurt ve yurttaş sevgisi aşılamaya, yurtseverlik ahlâkını öğretmeye çalışırsınız. Kısacası, eğitim sisteminin bir tarafında, yani öğreten tarafta gördüğünüz eksiklerin nedenlerini biraz da öğrenen tarafta aramakta yarar vardır. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|