"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski22-09-07, 17:56  #1
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Dakikada 4125 kelime okudu

Alıntı:
Kendisi üniversiteye hazırlanıyor. Bir dünya rekorunu kırdığı iddia ediliyor.

Adana'da, ''Hızlı okuma teknikleri'' eğitimi alan ve üniversite sınavlarına hazırlanan bir öğrencinin dakikada 4125 kelime okuyarak dünya rekoru kırdığı iddia edildi.

Eğitimi veren danışmanlık merkezinin sahibi Mehmet Ali Çiçekçi, kurum binasında düzlediği basın toplantısında, eğitim merkezlerinde öğrencilere hızlı okuma, hafıza teknikleri, öğrenmeyi öğrenme, sınav kaygısı kontrolü ile ilgili eğitim verdiklerini söyledi.

Hızlı okuma kursunu açmaktaki hedefinin Adana'ya Türkiye birinciliği kazandırmak olduğunu belirten Çiçekçi, bu hedefini geçen yıl dakikada 2244 kelime okuyarak Türkiye rekoru kıran Mert Özsaydı ile gerçekleştirdiğini ifade etti.

Adana'ya daha çok birincilik kazandırmak için çalışmalara devam ettiğini vurgulayan Çiçekçi, hızlı okuma kursuna katılan ve Ahmet Kurttepeli Lisesi'nde bu yıl mezun olan Osman Tekerek'in azmi sayesinde önemli bir başarıya imza attığını kaydetti.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=105287
Haber böyle

Bir dakika=60 saniye----->4125 kelime

Yani;

1 saniye'de----->68.75

Hadi küsürat benden olsun,1 saniye'de 68 kelimeyi okumuş

Sizi bilmem ama,ben inanmadım pek.
ReMaT is offline  
Eski22-09-07, 22:21  #2
Etealp

Giriş Tarihi: May 2007

Reklam kokan hareketler bunlar...Net bir şekilde söylemek gerekirse bu insanın dakikada 4000 bilmem kaç kelime okuduğunu noter nasıl anlayabilir ?
Hele ki bu insan sıfırdan alınıp kısa bir sürede buralara getiriliyorsa bu işte bir bit yeniği var demektir...Şahsen bana mantıklı gelmedi...Keşke bu kadar kısa sürede bu kadar iyi yerlere gelinebilse bu kurslar sayesinde ama nerde...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı