Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski07-02-06, 21:39  #1
umit
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: May 2005
Lütfen herkes okusun

5 Ekim: Bugün var edildim. Buradayım. Varım. Müthiş bir duygu bu. Var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor.

Bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varım ya! Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. Bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.

19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kımıldamam mümkün değil. Annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. Kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacağım.

23 Ekim: Hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. Dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. Bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. Düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. Dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "Anne!" diyeceğim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konuşacağım. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim, Nasıl olur? Varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya, Hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle değil mi anneciğim? Ah bir konuşabilsem!

27 Ekim: Bugün pek mutluyum. İçimde tatlı bir kıpırtı başladı. Artık bir kalbim var. Kalbim atmaya başladı. Hayatım boyunca böyle atıp duracak. Sevgilerle dolduracağım kalbimi. Tıpkı anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi! Duyuyor musun anne?

2 Kasım: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. Hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. Şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.

12 Kasım: Ah evet, Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. Aman Allah'ım parmaklarım da çıkmaya başladı. Bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. Belki de güzel bir şiir yazacağım. Anneciğim, orada mısın? Ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.

20 Kasım: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada olduğumu öğrendi.. Yaşasın! Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmış. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun anneciğim? Seneye kalmaz kollarının arasında olacağım,

25 Kasım: Artık babam da burada olduğumu biliyor. Fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. Onlara sürpriz yapacağım..

10 Aralık: Bugün yüzüm tamamlandı. Artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var, Anneme benziyorum galiba,

13 Aralık: Artık çevreme bakabiliyorum. Etrafım çok karanlık ama olsun. Yine de mutluyum. Yaşıyorum ve varım. Kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. Onu çok merak ediyorum.. Anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. Tanışacağız,. Mutlu olacağız. Gülüşeceğiz..

24 Aralık: Kulaklarım daha iyi duyuyor artık. Anneciğim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatlı, Hiç duymadığım bir şey bu, Güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. Kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. Benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka, Beni koklayacaksın.. Çok seveceksin, değil mi?

28 Aralık: Anne burada bir şeyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... Sen acı çekiyor gibisin. Kalp seslerin değişti... Sustun. Benimle niye konuşmuyorsun anne? Anne, Anne, Anneciğim, Yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. Anne, yüzümü parçalıyorlar... Anne bir şeyler yap, Anne, Kolumu çekiyorlar anne, Canım yanıyor anne... Anne, Ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... Beni sana bağlayan damarı kopardılar anne, Anne kalbimi parçalıyorlar, Anneciğim, Anne, Anne, An,,

Ah! Kürtajınız tamamlandı hanımefendi. Geçmiş olsun !..
umit is offline  
Eski07-02-06, 21:51  #2
petricli
Guest

Sayın Ümit,

Çok anlamlı, çok hüzünlü bir hikayeydi. Ne yazık ki 5 dakikalık zevk için çocuk yapıp ondan sonrada kürtaja koşuyoruz. Sağlık vb gibi sebepler haricinde yapılan kürtajı, yapanı ve yaptıranı kınıyorum.

Çocuk istemiyorsanız bir çok yolu var. En vahşisini seçmenin anlamı yok.

Saygılar,

Eski07-02-06, 22:07  #3
pervin
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2006

sayın petriçli size katılıyorum bu yapılan canilikten başka birşey değil kınıyorum saygılar
pervin is offline  
Eski04-10-06, 09:48  #4
ankakuşu

ankakuşu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

ben çok duygusal bir insanım keşke iş yerinde okumasaydım şimdi olacak iş mi ağlamak ..... çok hüzünlü bir hikaye....insanlar lütfen daha dikkatli olsunlar....
Eski04-10-06, 10:38  #5
stran

stran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: DİYARBEKİR

çok kötü ya insanların saniyelerle sınırlı anlarını böyle ucuzca yok etmeleri kadar kötü bir davranış olmaz...
Eski04-10-06, 12:51  #6
Crossbourne

Crossbourne'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Tabii ki çok acı bir şey, üzücü bir durum. Güvenli cinsel ilişkiyi herkesin bilmesi lazım. Yine de kadınların hakkı bu, yapabilirler; eleştirmem.
Eski20-07-07, 14:08  #7
m.oO.n_LighT

m.oO.n_LighT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: Uşak

Çoğu kişi üstünde etki bırakacağına inanmıyorum.
Eski20-07-07, 14:37  #8
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

valla beni etkiledi.İnsan bunu okuyunca harbiden pis geliyor bu iş...
Eski21-07-07, 00:02  #9
mayıs

Giriş Tarihi: Jun 2006

Hiç çok çocuk isteyip de sahip olamayanları, tüp bebek kapılarında koşturanları, her defasında hayal kırıklığına uğrayanları, başkalarının kucaklarındaki bebeklere yan gözle bakan kadınları, parkta çocuk sallayan babalara bakan baba olamayan adamları gördünüz mü? Onların çektiği sıkıntıları acıları biliyor musunuz? Ben yakından tanık oldum. Sonra oturup kendimi onların yerine koydum.
Sanırım bunların anlamını, değerini bilmeyen insanlar, çocuk olayına kürtaj yapılır kurtulunur gözüyle bakıyorlar sadece. Belki de cezaları hiç çocuk sahibi olmamaları olmalı...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı