Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Apo, Milli eğitim bakanı Çelik'i anlatıyor / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-09-07, 12:48  #1
kgurleyen

kgurleyen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: Ankara
Apo, Milli eğitim bakanı Çelik'i anlatıyor

Özgür Gündem Gazetesinde, son Anayasa taslağı ile ilgili görüşleri yayımlanan terörist başı APO'nun, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le ilgili saptamalarını ilginç buldum,aktarıyorum;
__________________________________________________ _____________________
'AKP'nin arkasında dış güçler vardır. AKP bugün işbirlikçi Kürtleri kullanarak oyun oynuyor. AKP'nin içinde en az 3-4 grup Kürt vardır; Talabani yanlısı, Barzani yanlısı vardır, Kadiriler vardır. AKP bir yandan demokratmış gibi görünüp Hüseyin Çelik gibi bazı Kürtlere yer vererek halka göz kırpıyor, bir yandan da Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmeye çalışıyor. Çelik sıradan bir isim değildir, özel görevi vardır. Güçlü odaklarla ilişkisi vardır, oy potansiyeli nedeniyle Van ve bölgesinde O kullanılıyor. Laiklik karşıtı olduğu bilindiği halde yüzde 40 gibi bir oy getirdiğine inanıldığı için O'nu yerinden oynatamadılar. Bölgeye yönelik çalışmaları var; Haydi Kızlar Okula kampanyası yapılıyor. Ama ana dilde eğitimden hiç bahsetmiyor. Anadilde eğitim en temel insan hakkıdır, tüm çağdaş anayasalarda vardır. Çelik asimilasyona hizmet ediyor, halkımıza bunlar anlatılmalıdır. Van Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın meselesi de kamuoyuna bir çete olayıymış gibi yansıtıldı. Adam neredeyse ölüyordu. Bir diğeri de intihar etmişti. Oysa işin aslı başkaydı. Hüseyin Çelik bölgedeki bütün devlet bürokrasisini ele geçirmeye çalışıyor. Kendi karşıtlarını tamamen tasfiye etmeye çalışıyor. Üniversite meselesi de böyledir. Said-i Nursi'nin Medrese-ül Zehra vasiyetini yerine getirmeye çalışıyor. Bütün bunları yaparken de halkımızın samimi dini duygularını sömürüyorlar. Bizi din karşıtı gibi de göstermeye çalışıyorlar.''
http://www.firatnews.eu/modules.php?...icle&sid=30468
APO nun bu ifadeleri , Hüseyin Çelik'in AKP iktidarınca neden Milli Eğitim Bakanlığının başına getirildiğini ve ısrarla orada tutulmak istendiğini çok açık gösteriyor....

AKP İslamcılığıyla-Kürt İslamcılığı kanka haline bu kişi aracılığıyla getiriliyor....

Nurculuğun Nakşibendi kolunun Said-i Nursi'den,Fetullah Gülen'e uzanan serüveninde, Kahire'de ki El-Ezher benzeri üniversitenin Medrese-ül Zehra adıyla Güneydoğuda kurulması düşü büyük yer tutar....

AKP liderliği ile Nakşi oluşumların Kürtçü ayağının koordinatörlüğünü, önünde ''MİLLİ'' sözcüğü olan Eğitim Bakanlığımızın başındaki adam yürütmektedir...

Bu hususun Milli İstihbarat Teşkilatınca da saptandığından hiç bir şüphem yok...Ancak gereğini yapmak için o teşkilatın da ön adında, artık ''MİLLİ'' yazıp yazmadığına bakmak gerekir sanıyorum....

Mustafa Kemal'in kurduğu Laik Cumhuriyetin yıkılmasını ve yerine İslam Devletinin kurulmasını gerçekleştirecek en önemli kurum , Eğitim Bakanlığıdır...

Türk Silahlı Kuvvetleri,kendisine yasayla emanet edilen Atatürk Cumhuriyetinin, bu bakanlık eliyle yıkılmayacağı kanısını, başındaki ''MİLLİ'' sözcüğüne bakarak oluşturmuşsa eğer bunun adı tek kelimeyle aymazlıktır....

TSK benim gibi bir Kemaliste inanmıyorsa eğer,APO ya inanabilir o halde......

ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-09-07 13:19 .Sebep: alıntı kuralları
kgurleyen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 13:09  #2
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2007

Kürtlerin üç yolu

1.yol
AKP nin Kürtleride yanına alarak İslam devletikurmak

2.yol
Kürtlerin PKK ya tam destek vererek ülkeyi bölmesi

3.TC İçinde kalmak

Sonuç..
3.şıkta kararlılar...

Ankaragücü Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-09-07 19:43 .
Ankaragücü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 13:53  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
APO nun bu ifadeleri , Hüseyin Çelik'in AKP iktidarınca neden Milli Eğitim Bakanlığının başına getirildiğini ve ısrarla orada tutulmak istendiğini çok açık gösteriyor....
Bunu da gördüm ya. Artık ölsem de gam yemem.

Ama siz de haklısınız, kıvrak olmayan siyasette başarılı olamaz.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 14:29  #4
labtex
Yazar Adayı

......

Lütfen biraz aklımızda temel edinmiş ve saygı duydugum düsüncelerden bir an sıyrılp genel bakalım kişinin bu düşüncesine. Sizce de biraz olsun haklılık payı yok mu????
labtex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 17:15  #5
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın kgurleyen şöyle demiş:

Mesajı Göster
Özgür Gündem Gazetesinde, son Anayasa taslağı ile ilgili görüşleri yayımlanan terörist başı APO'nun, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le ilgili saptamalarını ilginç buldum,aktarıyorum;
'AKP'nin arkasında dış güçler vardır. AKP bugün işbirlikçi Kürtleri kullanarak oyun oynuyor. AKP'nin içinde en az 3-4 grup Kürt vardır; Talabani yanlısı, Barzani yanlısı vardır, Kadiriler vardır. AKP bir yandan demokratmış gibi görünüp Hüseyin Çelik gibi bazı Kürtlere yer vererek halka göz kırpıyor, bir yandan da Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmeye çalışıyor. Çelik sıradan bir isim değildir, özel görevi vardır. Güçlü odaklarla ilişkisi vardır, oy potansiyeli nedeniyle Van ve bölgesinde O kullanılıyor. Laiklik karşıtı olduğu bilindiği halde yüzde 40 gibi bir oy getirdiğine inanıldığı için O'nu yerinden oynatamadılar. Bölgeye yönelik çalışmaları var; Haydi Kızlar Okula kampanyası yapılıyor. Ama ana dilde eğitimden hiç bahsetmiyor. Anadilde eğitim en temel insan hakkıdır, tüm çağdaş anayasalarda vardır. Çelik asimilasyona hizmet ediyor, halkımıza bunlar anlatılmalıdır. Van Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın meselesi de kamuoyuna bir çete olayıymış gibi yansıtıldı. Adam neredeyse ölüyordu. Bir diğeri de intihar etmişti. Oysa işin aslı başkaydı. Hüseyin Çelik bölgedeki bütün devlet bürokrasisini ele geçirmeye çalışıyor. Kendi karşıtlarını tamamen tasfiye etmeye çalışıyor. Üniversite meselesi de böyledir. Said-i Nursi'nin Medrese-ül Zehra vasiyetini yerine getirmeye çalışıyor. Bütün bunları yaparken de halkımızın samimi dini duygularını sömürüyorlar. Bizi din karşıtı gibi de göstermeye çalışıyorlar.''

AKP İslamcılığıyla-Kürt İslamcılığı kanka haline bu kişi aracılığıyla getiriliyor....

Nurculuğun Nakşibendi kolunun Said-i Nursi'den,Fetullah Gülen'e uzanan serüveninde, Kahire'de ki El-Ezher benzeri üniversitenin Medrese-ül Zehra adıyla Güneydoğuda kurulması düşü büyük yer tutar....

AKP liderliği ile Nakşi oluşumların Kürtçü ayağının koordinatörlüğünü, önünde ''MİLLİ'' sözcüğü olan Eğitim Bakanlığımızın başındaki adam yürütmektedir...

Bu hususun Milli İstihbarat Teşkilatınca da saptandığından hiç bir şüphem yok...Ancak gereğini yapmak için o teşkilatın da ön adında, artık ''MİLLİ'' yazıp yazmadığına bakmak gerekir sanıyorum....

Mustafa Kemal'in kurduğu Laik Cumhuriyetin yıkılmasını ve yerine İslam Devletinin kurulmasını gerçekleştirecek en önemli kurum , Eğitim Bakanlığıdır...

Türk Silahlı Kuvvetleri,kendisine yasayla emanet edilen Atatürk Cumhuriyetinin, bu bakanlık eliyle yıkılmayacağı kanısını, başındaki ''MİLLİ'' sözcüğüne bakarak oluşturmuşsa eğer bunun adı tek kelimeyle aymazlıktır....

Öcalan'a atfen Hüseyin Çelik hakkında yapılan teşhisler ve değerlendirmeler son derece yerindedir. Benim tavsiyem, verdiğiniz linkteki metnin tamamının okunması. Çok ilginç değerlendirmeler var.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 17:30  #6
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007

Öcalan, Malumu ilan etmiş.
bir nevi ortaklıklarını açıklamış..
akepe nin de pkk nın , Barzaninin , Talbaninin de arkasında ABD var.
Öcalan şimdi bunları söylüyorsa, vardır bir meseleleri .
Bugünlerde Amerikancıların arasındaki kızışmalar hızlandı..
çatışmalar bir taraftan türban üstünden yürütülüyor, düne kadar al gülüm ver gülüm diyenler , "mahalle baskısı , dinci darbe " söylemleri vs. etmeye başladılar.
Bir taraftan da etnikçilik üzerinden ....
Eski23-09-07, 17:32  #7
germiyan
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın kgurleyen şöyle demiş:

Mesajı Göster

sayın kgürleyen; emeğiniz için teşekkürler. öcalan' nın bu tesbitine burun kıvırıp görmezden gelme yerine, ülkenin selameti için olumlu bakılıp bazı haklı çıkarımlar yapılabilinir diye düşünmekteyim...
germiyan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 17:45  #8
che_za

che_za'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ankara

Apo'dan nagmeler.. "dediğimi yap,yaptığımı yapma" diyorsun yani sayın olmayı başaramamış ayrılıkçı hareketin lideri..

akp hükümetinin elemanlarının tek tek seçilerek-hatta laiklik tartışmalarının oldugu dönem yaklaşıncada eşlerinin başı açık olanlarına daha fazla yönelmek te dahil !- yani nabza göre adam seçildiginden haberimiz vardı,sütten çıkmış ak parti elemanı olduğunu falan sanmıyorduk,çoğu hakkında da yeterli ve apo dan daha bölücü düşünceye sahip oldukları da dahil olmak üzere sağlam bilgilere sahiptik..(ertugrul güney hariç,halen çözemedim zat-ı muhteremi! )

ancak FatmaSeher'in de söyledigi gibi bu amerikalılar arasındaki kızışma niye ? apo neden böyle bi ihtiyaç hissetti,Türk ve Kürt milletini ( ilk defa ikisini bi arada ) uyarma ihtiyacı nerden geliyor ? altında bi çapanoğlu arayalım mı aramayalım mı diye biz düşünürken yoksa yine sol gösterip sağdan tokat mı yedirecek bize..

azizname'nin dediği gibi ... "du bakelim no'lucak" ?!
Eski23-09-07, 18:11  #9
gülübala

gülübala'nın Avatarı

apo, kişiliğindeki bazı uçarılıkların yansıması olan tuhaf görüşleri dışında, gerçeği kendi bulunduğu konumdan görebilen, deneyimli bir politikacıdır. halen de, abd, israil ve barzani karşıtı ve türk ve kürt halkının esenliği yanlısı görüşler savunmaktadır. sözlerinin ciddiye alınması gereklidir. ama onun da biraz daha aklını başına toplaması ve gerçekçi olması gerekir. terörist yöntemden örgütünü tümüyle vazgeçirmesi, ciddiye alınması için en önemli adım olacaktır.
gülübala is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 19:02  #10
che_za

che_za'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ankara

Alıntı:
Sayın var şöyle demiş:

Mesajı Göster
apo, kişiliğindeki bazı uçarılıkların yansıması olan tuhaf görüşleri dışında, gerçeği kendi bulunduğu konumdan görebilen, deneyimli bir politikacıdır. halen de, abd, israil ve barzani karşıtı ve türk ve kürt halkının esenliği yanlısı görüşler savunmaktadır. sözlerinin ciddiye alınması gereklidir. ama onun da biraz daha aklını başına toplaması ve gerçekçi olması gerekir. terörist yöntemden örgütünü tümüyle vazgeçirmesi, ciddiye alınması için en önemli adım olacaktır.

bu saatten sonra mı ?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı