"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski07-02-06, 22:12  #1
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa
Öyle soruya böyle cevap

<<Böyle yapar mı Yaradan>>
zanlarına kapılmış,hayellerde boğulmuş birinin yaratanı sorguya çeken,hata arayan eksik kusur bulan, yaşamdaki oluşumların hikmetinden gafil şu sözüne bakın Kudsal Kitap asırlar öncesinden nasıl cevap vermiş bu tür gafillere.
ALLAH DİLEDİĞİNİ YAPAR . HÜKÜM ALLAHINDIR

22 - Hac Suresi
18. Görmedin mi göklerdeki kimseler, yerdeki kimseler, Güneş, Ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanlardan birçoğu hep Allah'a secde ediyor. Birçoğunun da üzerine azap hak olmuştur. Allah'ın hakir kıldığına ikramda bulunan olmaz. Allah, dilediğini yapar.

14 - İbrahim Suresi
27. Allah, inananları dünya hayatında da âhirette de tutarlı sözle sağlamlaştırır. Allah, zalimleri şaşırtır. Allah, dilediğini yapar.

11 Hud Suresi
107. Onlar orada gökler ve yer durdukça duracaklar. Ancak Rabb'inin diledikleri başka. Çünkü Rabbin dilediğini yapandır.

74 Müddesir Suresi
31- Biz o ateşin muhafızlarını hep melekler yaptık. Bunların sayılarını da ancak kâfirler için bir imtihan kıldık ki, kendilerine kitap verilenler kesin bilgi edinsinler, iman edenlerin de imanı artsın. Kendilerine kitap verilenler ve müminler şüpheye düşmesinler. Kalplerinde hastalık bulunanlarla kâfirler de: "Allah bu misalle ne demek istedi?" desinler. İşte böyle, Allah dilediğini şaşırtır, dilediğini de yola getirir. Rabbinin ordularını ancak Rabbin bilir. Bu, insanlar için uyarıdan başka bir şey değildir.
35-FATIR:
8- Ya kötü ameli kendisine allanmış pullanmış da onu güzel görmüş olan kimse de mi (iman edip salih amel işleyenler gibi olacak)? Şüphe yok ki Allah dilediğini şaşırtır, dilediğini de doğru yola çıkarır. O halde canın onlara karşı hasretlerle (üzüntülerle) sıkılıp gitmesin. Çünkü Allah, onların bütün yaptıklarını bilir.
28 Kasas Suresi
68- Rabbin, dilediğini yaratır ve seçer. Onların seçim hakkı yoktur. Allah, onların ortak koştuklarından münezzehtir ve şanı yücedir.
10 Yunus Suresi
25- Allah, selamet yurduna çağırıyor ve dilediğini de doğru yola hidayet ediyor.
107. Ve eğer Allah, sana bir zarar dokunduracak olursa, onu O'ndan başka giderecek yoktur. Ve eğer sana bir hayır dilerse, o zaman da O'nun hayrını engelleyebilecek kimse yoktur. O, lütfunu dilediği kuluna nasip eder. Allah çok yarlığayıcı, çok esirgeyicidir.
6 Enam Suresi
39- Âyetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklar içinde kalmış sağır ve dilsizlerdir. Allah dilediği kimseyi şaşırtır, dilediği kimseyi de doğru yola koyar.
88- İşte bu, Allah'ın doğru yoludur. Kullarından dilediğini o doğru yola iletir. Eğer onlar Allah'a ortak koşsalardı, yaptıkları bütün amelleri boşa giderdi.
125- Allah kimi hidayete erdirmek isterse, onun gönlünü İslâm'a açar. Kimi de saptırmak isterse, sanki göğe yükseliyormuş gibi, göğsünü dar ve sıkıntılı yapar. Allah, inanmayanları işte böyle pislik içinde bırakır.
133- Rabb'ın, hiçbir şeye muhtaç değildir, merhamet sahibidir. Sizi, başka bir kavmin soyundan getirdiği gibi, dilerse, sizi de yok edip, sizden sonra yerinize dilediğini getirir.
42 Şura Suresi
49- Göklerin ve yerin hükümranlığı yalnız Allah'a aittir. O dilediğini yaratır, dilediğine kız çocuk, dilediğine de erkek çocuk bahşeder.
28 Kasas Suresi
70- İşte O, Allah'tır. O'ndan başka tanrı yoktur. Önünde de, sonunda da hamd O'nundur, hüküm O'nundur.
88- Allah ile birlikte başka bir tanrıya tapıp yalvarma! O'ndan gayrı yoktur. O'nun zatından başka her şey helak olacaktır. Hüküm O'nundur.
12 Yusuf Suresi
40. "Sizin Allah'ı bırakıp da o taptıklarınız, sizin ve atalarınızın uydurduğu birtakım isimlerden başka bir şey değildir. Bunlara tapmanız için Allah hiçbir delil indirmiş değildir. Hüküm ancak Allah'a aittir: O, size, kendisinden başkasına tapmamanızı emretti. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler."
6 En am Suresi
18- O, kullarının üstünde tam hâkimdir. O, hüküm ve hikmet sahibidir, herşeyden haberdardır.
57 ….. hüküm ancak Allah'a aittir, gerçeği O anlatır ve O, hakkı bâtıldan ayırd edenlerin en hayırlısıdır".
ugurozaltn is offline  
Eski08-02-06, 18:51  #2
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Hoca Amca
-efendim yavrum
sana bi soru sorabilir miyim?
-tabi çok memnun olurum
allah neden 80-100 sene ömür veriyor da sonsuz cehenneme atıyor inanmayanları?
-
Alıntı:
<<Böyle yapar mı Yaradan>>
zanlarına kapılmış,hayellerde boğulmuş birinin yaratanı sorguya çeken,hata arayan eksik kusur bulan, yaşamdaki oluşumların hikmetinden gafil şu sözüne bakın Kudsal Kitap asırlar öncesinden nasıl cevap vermiş bu tür gafillere.
ALLAH DİLEDİĞİNİ YAPAR . HÜKÜM ALLAHINDIR
kardeş ben kurana inanmıyorum sen bana kurandan örnek veriyorsun

Allah'ın hakir kıldığına ikramda bulunan olmaz. Allah, dilediğini yapar.
o zaman benim suçum ne?
madem allah dilediğini yapıyor
Eski08-02-06, 20:32  #3
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

sen inanmıyorsun ya neden suçum ne diyorsun ???

nasıl istersen öyle git
ugurozaltn is offline  
Eski08-02-06, 21:31  #4
canugur

Alıntı:
Sayın adil şöyle demiş:

Hoca Amca
o zaman benim suçum ne?
Tam bir Ömer Hayyam yaniti olmus:-)
saygilar
Eski09-02-06, 12:08  #5
spartaküs

Alıntı:
Hoca Amca
o zaman benim suçum ne?
eskimo rahibe sormuş
-tanrıdan haberim olmasa durumum ne olurdu?
rahipte
-cennete giderdin
eskimo cevap vermiş
-o zaman bana tanrıyı niye öğrettin?

Eski10-02-06, 02:51  #6
adil

adil'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

sen inanmıyorsun ya neden suçum ne diyorsun ???

nasıl istersen öyle git
bak yine aynı (reddettiğim) mantığı kullanmışsınız.
yani (kendimce) dinde bir çelişki buluyorum
çelişkiye cevap vereceğiniz yerde
-allah öyle istedi
-cehenneme gittiğinde anlarsın
-sen zaten inanmıyorsun, niye soruyorsun
gibi cevaplar veriyorsunuz
hoca:hem inanmıyon, hem de suçum ne diyon
Eski10-02-06, 21:14  #7
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

ölüm sonrası deneyimler topiğinde
münker ile nekiri hangi fikirle sordunuz o zaman,
inanmayan onlarada inanmaz değil mi ?
ugurozaltn is offline  
Eski11-02-06, 13:16  #8
adil

adil'nın Avatarı

ölüm sonrası deneyimler topiğinde
ölümü yaşayan insanların ölümden sonraki hayata inandıklarından hatta daha ötesi kesin olarak bildiklerinden de bahsedilmemiş miydi?
ben de [i]madem öyle birşey var öyleyse iddia edilen münker-nekirle karşılaşmaları gerekmiyor muydu[i] dedim
siz hala aynı (eleştirdiğim) mantıkla
münker nekiri niye sordun, zaten inanmıyorsun diyorsunuz
Eski11-02-06, 17:32  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın adil şöyle demiş:

insanların ölümden sonraki hayata inandıklarından
galiba işin püf noktası burası, inandığın zaman adım atar yürürsün, inandığın zaman dilediğin bir şeyi başarabilirsin.

sınıfı geçeceğine inancı olmayan ve inanmadığı için gerekli hazırlığı yapmayan bir öğrenciyi sene sonunda takdirname beklemez değil mi ???

öğrencinin şikayet etmeye hakkı var mı, öğretmenini suçlamaya hakkı var mı, yolu suçlamaya hakkı var mı, evdekileri suçlamaya hakkı var mı ????
ugurozaltn is offline  
Eski11-02-06, 17:39  #10
spartaküs

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

galiba işin püf noktası burası, inandığın zaman adım atar yürürsün, inandığın zaman dilediğin bir şeyi başarabilirsin.

sınıfı geçeceğine inancı olmayan ve inanmadığı için gerekli hazırlığı yapmayan bir öğrenciyi sene sonunda takdirname beklemez değil mi ???

öğrencinin şikayet etmeye hakkı var mı, öğretmenini suçlamaya hakkı var mı, yolu suçlamaya hakkı var mı, evdekileri suçlamaya hakkı var mı ????
yalnız imtihan yapılmadan sonucu belli öğretmen kimin kalıp kimin geçeceğini biliyor

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı