"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Resmi İdeolojiyle Hesaplaşma/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Bu başlığı açmamdaki sebep forumdaki genel kanı hakkında bilgi sahibi olmak istemem...Ve yeni anayasa tartışmalarının yoğunca yaşandığı şu günlerde eskisinden ne derece memnun olduğumuzu öğrenmenin yararlı olabileceğini düşünmemdir... Resmi makamlarca her ne kadar devletin tarafsızlık ilkesi olduğu masalı bizlere yıllardır anlatılsada...Devletin resmi bir ideolojiside olduğu gerçeği ve halkın kendine çizilmiş sınırlar dışında hareket etmesini engellemek için yapılanlarda su götürmezdir...Yazı yazan üyelerden ricam bu başlığa resmi ideolojide kabul etmedikleri noktaları yazmalarıdır...Bu laiklik olabilir milli devlet olur...Her ne konuda olursa olsun kabul etmediğiniz ve resmi ideolojiyle tezata düştüğünüz noktaları bu başlığa yazabilir yada resmi ideoloji savunması yapabilirsiniz... Bir örnekle ben başlıyayım... Örneğin ben milliyetçilik ilkesini kabul etmiyorum...O yada bu şekliyle...Atatürk milliyetçiliği gibi tanımlarla ehlilleştirilipte önümüze getirilen halini bile tanımıyorum..reddediyorum... Pek tabii ki...Tek ulus devleti ilkesinide bu paralelde kabul etmem mümkün değil... |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2007
| İnsanları kırk katır mı kırk satırmı ikileminde tutuyorlar. Bir yanda 12 Eylül anayasası bir yanda Soroscu ılımlı islam anayasası. Tabi bunu kabul ettirmenin yolu ne? Türban'ı işin içine sokarsın. Hangi partiyi tutarsa tutsun, sağcı oyu garanti edersin. Yoksa AKP'nin neoliberal anayasası biraz zor kabul görür. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Resmi ideolıjinin beğenilecek tarafları var mı ki?.. |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Ben de kürt milliyetçiliği yapanları, etnik kökenlerini siyasete alet edenleri, etnisite üzerinden bölücülük yapanları ve pkk'ya "terör örgütüdür diyemeyenleri" adam yerine bile koymam. Hatta insan yerine de koymam. Haliyle de Türk değillerdir. Düşman olup olmadıkları da TSK'nın 27 Nisan bildirisinde yazar. Bakışım bu minvaldedir, bu da benim naçizane düşüncemdir. Madem düşünce özgürlüğü var ve bölücülük propagandası ile "Türk" sözcüğüne karşı allerjik reaksiyonlar düşünce yerine konuluyor o halde biz Türk milliyetçilerinin de düşünceleri bundan böyle bu şekilde ifade olacaktır: "Ne mutlu Türküm diyene" anlayışına sahip olmayan herkes düşmandır ve öyle kalacaktır. | |
|
| #5 | |
| Hangi yönden? Bölücülük mü, sosyalizm mi yoksa hilafetçilik, şeriatçılık mı? Hadi bi eleştirin bakalım şu "resmi ideoloji" dediğiniz şeyi de ne bildiğinizi anlayalım. Hep sakız çiğner gibi aynı boş lafları tekrarlamaktan bıkmadınız mı? Tekerleme oldu bu tip cümleler artık. Kemalizmin en statükocu hali şeriata da sosyalizme de bölücülüğe de 5 basar. Önce getirin alternatifinizi görelim. |
|
| #6 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Egemen fikirler egemen sınıfın fikirleridir. Bu fikirler kitlelerin zihninde ideolojik bir bilinç çarpılmasına yol açmakla kalmaz, burjuvazi hakim toplumsal ilişkilerden dolayı bunu yeniden ve yeniden üretir.Milliyetçilikte sonuçta onların yaşam kaynağı haline gelmiştir ve buradan beslenirler. Nitekim, 20. yüzyılın iki büyük emperyalist savaşında da, burjuvazi işçi sınıfını devrim yolundan saptırabilmek için yurtseverlik, milliyetçilik, ulusal özgürlük ve bağımsızlık kavramlarını kullandı. İster topyekûn ister bölgesel düzeyde patlak verecek yeni savaşlarda da aynı temalar yoğun bir biçimde kullanılacaktır. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
başka bir arkadaşta eminim şimdi kendi ülkesinin onlarca yıldır emperyalizim uşağı yaptığını unutarak bizlere;amerikan uşağı , soros yandaşları diyecektir.![]() Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-09-07 20:52 . | |
|
| #8 | |
| Bazıları Ülkesinin ulusal çıkarlarının korunmasına, hemen resmi ideoloji diye burun kıvırır. Onlar sivildir(!) Ama ne hikmetse, bu sivil ideolojileriyle , ABD -AB emperyalistlerinin ülkemiz üzerine güttükleri siyasetle pek örtüşürler. Adeta , "Sivil" ABD ve AB devletlerinin sözcüleri gibidirler . __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #9 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
Düşünceden anladıkları sıkıştıkları noktada hakarettir demişim bir...Yukarıda örneği bulmak mümkündür...Türk olmayanı adam yerine insan yerine koymam diyen zaatı muhtereme ne denir daha...Bunu bir düşünce zannediyor adam ve üzerine konuşulabileceğini düşünüyor... Yazımda hiçbir şekilde Türk sözcüğü geçmedi...Türk..Kürt..Japon...Milliyetçiliklerin hepsini aynı kefeye koyuyorum ve lanetliyorum... Sonra ne demişim ben daha önceki yazılarımda...Yine bu insanlar sıkıştıkları yerde "Dünya Türk Olsun"..."Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yoktur" gibi şovenistçe bir slogan atarlar ve zafer kazanmış bir komutan edasıyla tatminkar bir cevap verdiklerini düşünürler...Örneği yine yukarıda arasanız bulmanız mümkünüdür...Artık umarım kimse en azından bu anlayışların barışçıl ve insacıl oldukları iddiarıyla ortalara çıkmaz... | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Ezberlenen düşünce kalıpları hep aynıdır. a-Milliyetçilik egemen sınıfların ideolojidir. b-Burjuva ve işçi sınıfı safsataları c-Emperyalizme karşı bütün dünya işçileri birleşin Hitler'in Almanyası ve Musolinin İtalyası gibi emperyalist ülkelerin dünyayı sömürmek üzere geliştirdikleir ırkçı söylemler beni zerre kadar ilgilendirmez. Milliyetçilik deyince aklına Hitler'den başkası gelmeyenlerin ciddi ölçüde düşünce sapması vardır. Bu tip düşünce sapmaları ile sözümona "enternasyonalizm" hayalleri ile Türk gençliğinin milli bilinci törpülenmiş ve kendisinin Türk olduğunu bile kabul edemeyecek kadar kimliksizleştrilmiştir. Ama ne hikmetse kürtçülük ekseninde milliyetçilik ise sosyalizm ideolojisi ile pek de tutarlı görünmektedir bu insanlara. Adam çıkar kendi ülkesinin insanlarını Türk-kürt diye bölmeye çalışır sonra da Türklere enternasyonalizm satmaya çalışır. Ne tutarlılık ama ! Bu insanlara göre Türk milliyetçiliği faşizmdir (hem de soya sopa dayanmamasına rağmen) ama kürt ırkçılığı UKKTH kapsamında Stalinizm'e uygun bir sosyalist gerçekliktir. Hem de öyle bir sosyalist gerçeklik ki, emperyalizm de çok sevmiştir bu UKKTH'yı. Önce kürtlere ezilen ulus tanımı yap ve ülkeyi bölmeye çalış, bu toprakların insanını etnisite üzerinden birbirinden kopar ama konu Türklüğe gelince de sanki Hitler milliyetçiliği imiş gibi onu aşağılamaya çalış. Bizim milliyetçiliğimiz emperyalizme karşı kanlı bir mücadelenin ürünüdür. Bizler milliyetçiliğmiz ile gurur duyarız. Almanlar utanabilir, bu onların sorunu ama bizler gurur duyarız. Emperyalistlerle de o gün ve bugün işbirliği yaparak bozgunculuk yapanların da milliyetçilik adına değil "uşaklık" adına söyleyecekleri çok şeyleri olabilir. Bu da Türk milletini zerre kadar bağlamaz. Dediğim gibi biz gurur duyarız. Emperyalistler de bize hayranlık duyar. Safsatalardan gerçeğe çıkamayanlar da böyle iki tane sosyalist kitap okuyup bize teori satarlar. Milliyetçilik egemen sınıfların ideolojisi imiş. Hadi ya? | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|