"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| AKP milletvekili: Devletten iş alacak kişinin eşi örtünür / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| AKP'nin Alevi kurucu üyesi ve Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, son dönemde devletten iş alacak müteahhitlerin eşlerinin başlarını örtmelerinin normal olduğunu belirterek, "Elbette iş alacaksa, iş yapacaksa kendine çekidüzen verecektir. Bu, yönetimin durumuna göre şekillenecektir" dedi. Referans gazetesine açıklama yapan Tuğcu, dini kavramlardan uzak olan insanların hırsızlık, kapkaç, ahlaksızlık yapmaya çok daha müsait olduklarını söyledi. Tuğcu, "Güzel sanatların bölümleri var, çırılçıplak soyuyorsunuz. Buna sanat diyorsunuz. Bu mu sadece sanat? Yani bu, bu kadar özgürce, bu kadar yapay bir şekilde olduğu halde, biz hâlâ türbanla uğraşıyorsak, bu anlam ifade etmiyor" diye konuştu. |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Çekidüzen diyince Bazı AK Partili Alevilerde onlar gibi düşünmeye başladı.. bizim köylü AK Parti li bir alevi var.. ve türban konusunu tartışırken bana dediği laflar ilgincime gitti.. o bana - millet in göğsü gözüküyor.. Bende ona -ama türban siyasidir.. o bana -keşke herkes kapansa.. ne orası açık burası açık ben ona -ama türban siyasi..sokakta kimse türbana birşey diyormu diyorum. adam takmış birkere orası gözüküyor burası gözüküyor diye... |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| kartlara hamili yakınımdır yazma devri bitti.Artık torpil için eşlerin kafalarına bakıyor.Devrim bu devrim... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı: Şimdi türban kart yerine geçtiğine göre, "hamil-i türban yakınımdır" gibi anlaşılmasın diye, yakınları olmayan türbanlılara koskoca bir çarpı mı atacak bunlar? | |
|
| |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| kılarlar ama alevilerin hangi koluna bağlı olduğuna göre değişir. AKP vekillerinden itiraflar konçertosuna daha çook ekleme yapabiliriz ama gerek yok.sadece tek bir nokta dikkatimi çekti : Alıntı:
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Milliyetin verdiği bu habere göre Rahmi Koç'un, Aydın Doğan'ın, vs. eşleri de yakında örtünecek demektir ![]() |
|
| |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Başörtüsüne Akp iyi taktı tamam da sol takamdı mı kafayı başörtüsüne? Laikliğe, Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeyiz, böldürmeyiz misak-ı milli sınırlarını söylemine? İşbirlikçiler lafına, vatan hainliği, ülkeyi sattılar laflarına? Bir toplulukta bir felsefeyi, bir durumu ifade eden, olayı sembolize eden kelimeler anlamını yitirince sembolleşir ve içerik boşalır. Söylene söylene, bazı kavramlar da sadece sembolik anlam ifade etmeye başladı. Mesela başörtüsü. Olay sembol olma noktasına gelmişse konunun yozlaşacağı da kesindir. Ki yozlaştığını, başörtüsü mevzusunun da kokmuş balık kıvamına geldiğini gözlemliyoruz. Tabi takılı plak gibi senelerdir, aynı konular üzerine sürekli konuşan ama sadece konuşan sol da kokmuş balık kıvamına geldi. Forum konularına bakıyorum hep din, akp ne yaptı, ne söyledi üzerinden savunma hattından söylemler. Acaba bir gün solun adam gibi adam icraatlarından bahsedebilecek miyiz? Mesela solcuların büyük özveriyle çalışıp ,bencillik ve egoizmden ayrık bir biçimde halkı inanılmaz bir biçimde örgütlediğinden , çok ala bir parti kurduğundan filan bahsedebilecek miyiz? __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|