Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

AKP milletvekili: Devletten iş alacak kişinin eşi örtünür / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-09-07, 22:48  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
AKP milletvekili: Devletten iş alacak kişinin eşi örtünür

AKP'nin Alevi kurucu üyesi ve Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, son dönemde devletten iş alacak müteahhitlerin eşlerinin başlarını örtmelerinin normal olduğunu belirterek, "Elbette iş alacaksa, iş yapacaksa kendine çekidüzen verecektir. Bu, yönetimin durumuna göre şekillenecektir" dedi.
Referans gazetesine açıklama yapan Tuğcu, dini kavramlardan uzak olan insanların hırsızlık, kapkaç, ahlaksızlık yapmaya çok daha müsait olduklarını söyledi.
Tuğcu, "Güzel sanatların bölümleri var, çırılçıplak soyuyorsunuz. Buna sanat diyorsunuz. Bu mu sadece sanat? Yani bu, bu kadar özgürce, bu kadar yapay bir şekilde olduğu halde, biz hâlâ türbanla uğraşıyorsak, bu anlam ifade etmiyor" diye konuştu.

fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-09-07, 23:06  #2
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2007

Çekidüzen diyince Bazı AK Partili Alevilerde onlar gibi düşünmeye başladı..

bizim köylü AK Parti li bir alevi var..
ve türban konusunu tartışırken bana dediği laflar ilgincime gitti..

o bana
- millet in göğsü gözüküyor..
Bende ona
-ama türban siyasidir..

o bana
-keşke herkes kapansa.. ne orası açık burası açık

ben ona
-ama türban siyasi..sokakta kimse türbana birşey diyormu diyorum.
adam takmış birkere orası gözüküyor burası gözüküyor diye...
Ankaragücü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-09-07, 01:42  #3
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

kartlara hamili yakınımdır yazma devri bitti.Artık torpil için eşlerin kafalarına bakıyor.Devrim bu devrim...
Eski24-09-07, 01:53  #4
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
kartlara hamili yakınımdır yazma devri bitti.Artık torpil için eşlerin kafalarına bakıyor.Devrim bu devrim...
Türkiye'de bir takım gülünç adamlar vardır. Tutar kartvizit bastırır. Her telefonunu isteyene kartını verir. Kartın arkasını da boş bırakmaz, "hamil-i kart yakınımdır" yazılmasın diye de, koskoca bir çarpı atar.

Şimdi türban kart yerine geçtiğine göre, "hamil-i türban yakınımdır" gibi anlaşılmasın diye, yakınları olmayan türbanlılara koskoca bir çarpı mı atacak bunlar?
yorum2006 is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 13:58  #5
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

kılarlar ama alevilerin hangi koluna bağlı olduğuna göre değişir.

AKP vekillerinden itiraflar konçertosuna daha çook ekleme yapabiliriz ama gerek yok.sadece tek bir nokta dikkatimi çekti :
Alıntı:
Referans gazetesine açıklama yapan Tuğcu, dini kavramlardan uzak olan insanların hırsızlık, kapkaç, ahlaksızlık yapmaya çok daha müsait olduklarını söyledi.
bu mantıkla AKP vekillerinin çoğunun dini kavramlardan uzak olduğunu söyleyebilirim.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 14:13  #6
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Milliyetin verdiği bu habere göre Rahmi Koç'un, Aydın Doğan'ın, vs. eşleri de yakında örtünecek demektir
redyellow is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-11-07, 14:33  #7
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Başörtüsüne Akp iyi taktı tamam da sol takamdı mı kafayı başörtüsüne? Laikliğe, Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeyiz, böldürmeyiz misak-ı milli sınırlarını söylemine? İşbirlikçiler lafına, vatan hainliği, ülkeyi sattılar laflarına?

Bir toplulukta bir felsefeyi, bir durumu ifade eden, olayı sembolize eden kelimeler anlamını yitirince sembolleşir ve içerik boşalır. Söylene söylene, bazı kavramlar da sadece sembolik anlam ifade etmeye başladı. Mesela başörtüsü. Olay sembol olma noktasına gelmişse konunun yozlaşacağı da kesindir. Ki yozlaştığını, başörtüsü mevzusunun da kokmuş balık kıvamına geldiğini gözlemliyoruz. Tabi takılı plak gibi senelerdir, aynı konular üzerine sürekli konuşan ama sadece konuşan sol da kokmuş balık kıvamına geldi.

Forum konularına bakıyorum hep din, akp ne yaptı, ne söyledi üzerinden savunma hattından söylemler. Acaba bir gün solun adam gibi adam icraatlarından bahsedebilecek miyiz? Mesela solcuların büyük özveriyle çalışıp ,bencillik ve egoizmden ayrık bir biçimde halkı inanılmaz bir biçimde örgütlediğinden , çok ala bir parti kurduğundan filan bahsedebilecek miyiz?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)