"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| İslamda Fetih / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tarihsel süreçte her türlü inanışın tarihsel serüveni. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| Ben dindar biriyim (dinci degil). Bugune kadar benim gibi Musluman olan, ve Osmanli fetihlerinin haksizligini kabul eden, bunlarin Islam'a aykiri oldugunu soyleyen bir Musluman'a rastladigimi hatirlamiyorum. En kotusu ilahiyat profesorleri bile bu konuya aciklik getirmiyorlar. Hayret ediyorum, bu nasil mumkun? Islam'da ilk saldiran tarafin Muslumanlar olamayacagi apacik Kuran'da ayetlerle belirtilmisken. Var mi aranizda Musluman olup benim gibi dusunen? Shiraz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-09-07 17:59 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Varsa neden(ler)ini de açıklayan veya örnekler veren olursa seviniriz. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sizin "fetih" diye adlandirdiginiz kavram, bir diger ülke icin "isgal" olarak degerlendiriliyor. Islamcilarin "fetih" adi ile andiginiz olguya karsi cikmasi abesle istigal etmek olur zaten. Islamcilarin bir ülke'yi ele gecirmelerinin arkasinda tanrisal bir boyut oldugu iddia edilirse, hicbir islamci bu yapilanlarin kötü oldugunu düsünmez/düsünemez. Bu sebeple Osmanli'nin dünya'yi kasip kavurdugu yüzyillar boyunca kitaplara göre sadece fetihler yapilmistir, isgaller degil. Gören gözler ise her fetih'in, bir isgal oldugunu zaten bilecektir. __________________
Islam'a bak, hizaya gel! Hurilerle yatacagima, zabanilerle yatarim! |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| İslamcılara göre bir ülkeyi ele geçirip Müslüman yapmak kadar büyük bir sevap olabilir mi ! |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Aslında bu konuya birazda şu açıdan bakamazmıyız; O devirlerdeki devletleri yayılmacı bir politika izlemeye yönlendiren sebepler nelerdi? Doğal olarak iki sebep vardı: 1. Dini yaygınlaştırmak: Bana göre ikinci önemli sebep ama savaşlarda asker lazım ve bu birinci sebep asker toplamak için biçilmez kaftandı. 2. Ekonomik: Malum devirlerde halk köylerde yaşıyordu ve ticaret sadece köy içlerinde yumurta satıp arpa almaktan öteye geçmiyordu.Yani köylü kendi ihtiyacını kendi ekip biçerek kendi üreterek sağlıyordu.Milletin ekonomisi kendini bakmaya yetiyordu ve ulaşım çok kıt olduğundan dolayı bölgesel bile diyemiyeceğimiz küçüklükte bir ticaret vardı(O devirlerde lüks sayılabilecek ipek yolundan gelen baharat ve ipekleri saymıyoruz tabi.Bunlar görece ufak hareketlerdi.). Diğer yandan devletin paraya ihtiyacı vardı,askere para lazımdı,imar için para lazımdı.Lakin ekonominiz ufaktı vergi geliri yoktu.Zaten vergiyi artırsanız millettede yoktu. Ee tek seçenek kalıyor fetih.Kazanılan savaşlardan ganimetler,Ele geçirilen ülkelerin hazineleri ve sindirilen devletlerin vergileri.Bunlar küçümsenemez gelirlerdi. Ve nitekim savaşların ana sebebi din olarak gösterilirdi ama asıl sebep ekonomiydi.Bu günde böyle değilmi sizce? __________________
Ve unutma ki, insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri; Sonsuz uzunlukta bir kumsaldaki tek bir kum taneceğinden daha fazla değildir.(Xsentius) |
|
| #6 | |
| Ben olaya dini perspektiften, Kuran acisindan bakmak istedim. Zaten cozumun de burada oldugu ortada. Muslumanlarin yozlastirilmis olan Islami dogru ogrenmeleri gerekir. Ornek: "Size savaş açanlarla Allah yolunda çarpışın. (Allah’ın koyduğu) Sınırları aşmayın. Çünkü Allah, haddi aşanları sevmez.” (Bakara Sûresi, 190) Size "savas acmayanlarla savasin" demiyor... ("acanlarla savasin" diyor).. Peki neden Muslumanlarin tamamina yakini kendi dininden habersiz - nerede ilahiyatcilar? Tamam halk cahil ve egitimsiz, fakat ilahiyatcilar neden gercekleri soylemekten kaciniyor? Durust degiller mi, yoksa hepsi "radikal Islamci" mi? Islamin carpik versiyonu disinda bir Islam kalmadi mi dunyada? Shiraz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-09-07 23:57 . |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| bütün emperyal imparatorlukların yaptıgı gibi, osmanlıda saga sola saldırıp ülkeleri isgal etmis. bunu yaparken ister kral adına ister tanrı adına istersede halk adına yapılsın sonuc degismiyor. tarihin hic bir döneminde, güclü oldugu halde, diger ülkelere saldırmamıs imparatorluk yok. konuya dini acıdan yaklasırsanız yanılırsınız. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #8 | |
| Fakat Muslumanlar'in neredeyse tamami dine uygun davranmistir diyor. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
dogrudur .kuran saga sola saldırın diyor. islami acıdan bakarsanız dogrudur. bütün eylemler bir altyapıya ihityac duyar. yeri gelince din olur . __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|