Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski25-09-07, 15:05  #1
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2007
Çocukluk benliğime yerleşen Kürtçe ağıt ve ninniler, bende öfkeyle söylenen marş ...'

Yaşadığım coğrafyanın kültürel dokusu ve değerleri, benim müzikal anlayış ve kökenimin de kaynağıdır diyebilirim. Böyle olması da doğaldır, çünkü ben yaşadığım coğrafyanın, benim de bir parçası olduğum, içerisinde yoğrulduğum değer ve duyarlılıkların müziğini yapıyorum. Fakat yaptığım müzikteki temel kaynağın Dersim olduğunu belirtmem gerekir.

Dersim'in acılı tarihi, sorunları, dertleri, güzellikleri, bir bütün olarak beni derinden etkilemiştir. Bu etki sadece müzikle de sınırlı değil elbette; kişiliğimi, yaşam kültürümü, hayata bakış açımı da etkileyen bir önem ve anlama sahip benim için. Ağıtlar dinleyerek büyümüş bir insanım ve müzikal açıdan beslendiğim ana kaynaktır Dersim. Giderek devrimci bir müzik anlayış ve tarzı gelişti, sanatsal yaşamıma paralel olarak. Bu da devrimci düşüncelerden etkilenmemle doğrudan ilgilidir.

Devrimci düşüncelerle buluştuktan sonra,çocukluk benliğime yerleşen Kürtçe ağıt ve ninniler, bende öfkeyle söylenen marş ve türkülere dönüştüler. Şekillendiğim dönemin muhalif halk ozanları olarak bilinen (Aşık Mahzuni, İhsani, Zamani vd.) ozanların türkülerini dinlemeye ve giderek bu türkü ve marşlardan daha çok etkilenmeye başlamıştım.Sözünü ettiğim dönem, 70'li yılların ortalarıdır. 70'li yılların sonlarına doğru İbrahim Kaypakkaya'nın düşünceleri eksenindeki örgüt yapısı içinde ön plana çıkan ozanlarla tanıştım.0zan Emekçi, Garip Şahin gibi ozanların devrimci marş ve ağıtlarından etkilendim. Bunlar içerisinde yaşamını yitirmiş devrimciler için söylediği ağıtlarla tanınan Emekçi'den daha çok etkilendiğimi söyleyebilirim.

PKK Nın Düz ovadaki temsilcilerinden olan Ferhat Tunç Nasıl Devrimci oluyor yoksa TİKKO yuda PKK yla aynı hedefleri olan bir parti mi görüyor...

ayrıca galiba Kendisi Zazaları Kürt sanıyor ...

http://www.ferhattunc.net/Gazete.asp
Ankaragücü is offline  
Eski25-09-07, 16:47  #2
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Sayın ankaragücü kime neye göre yargılıyorsunuz.Bu yazının eleştirilecek tarafını bulamadım.Ferhat Tunç'u bu şekilde itiham etmeye hakkınız yok.Ne demesini bekliyorsunuz.Bozkır türküleri ,ordu marşlarıylamı büyüdüm deseydi.Kendini geldiği toprakları inkar mı etsin.Asıl kötü olan bu değil mi? kendi kültürüne diline sahip çıkmamak onu bir kenara itmek değil mi?

Ayrıca bende zazayım,kendimi kürt olarak nitelendiriyorum.Kürtçeyle kurmançıyı kariştiriyorsunuz.Dışardan bakanların çoğu kurmançanın kürtçe olduğunu sanır.Kurmançı,dimili(zazaca),sorani, gorani bütün bunlar kürtçenin lehçeleridir kurmanca da zazacada bunlardan biridir.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-09-07 16:55 .
Meyman is offline  
Eski25-09-07, 17:21  #3
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Ferhat tunç yıllardan beridir dersim sorunlarına yönelik türküler söyler.İbrahim Kaypakkaya'dan etkilendiği doğrudur,Ozan Emekçi'den etkilendiği doğrudur.Ferhat Tunç şimdi de Farklı bir yapıdan etkileniyorsa bu onu kötümü yapıyor.Tikko bir örgüt değildir.Siz daha neyin ne olduğunu bilmeden eleştirene kadar gerçek aslında nedir onu araştırın.Ferhat Tunç ne olursa olsun,hangi yapıdan olursa olsun çok duyarlı bir insandır.Kendine devrimci diyenler ölüm oruçları için tek kelime söylemezken Ferhat TV'lerde yiğitçe konuşarak bu konuya dikkat çekmiştir.
Eski02-10-07, 13:40  #4
SPQR
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ferhat tunç yıllardan beridir dersim sorunlarına yönelik türküler söyler.İbrahim Kaypakkaya'dan etkilendiği doğrudur,Ozan Emekçi'den etkilendiği doğrudur.Ferhat Tunç şimdi de Farklı bir yapıdan etkileniyorsa bu onu kötümü yapıyor.Tikko bir örgüt değildir.Siz daha neyin ne olduğunu bilmeden eleştirene kadar gerçek aslında nedir onu araştırın.Ferhat Tunç ne olursa olsun,hangi yapıdan olursa olsun çok duyarlı bir insandır.Kendine devrimci diyenler ölüm oruçları için tek kelime söylemezken Ferhat TV'lerde yiğitçe konuşarak bu konuya dikkat çekmiştir.
Ferhat Tunç'tan nefret ederim. Siyasi düşüncelerinden bahsetmiyorum, şarkıları falan hiç kalite yok. İlkokul çocukları gibi geliyor bana.

Nedense bunu seven kimseye de rastlamamıştım daha, ilk oldunuz.
SPQR is offline  
Eski02-10-07, 15:18  #5
Serda

Serda'nın Avatarı

Alıntı:

Herşeyin bir ilki vardır. Bende zaten sevdiğimi yazmadım dikkat ederseniz sadece özelliklerini anlattım.
Eski02-10-07, 20:05  #6
SPQR
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Herşeyin bir ilki vardır. Bende zaten sevdiğimi yazmadım dikkat ederseniz sadece özelliklerini anlattım.
Özelliklerini yazmışınızda övercesine olmuş o yüzden demiştim.

Ahmet Kaya'yı da sevmem ama onun parçaları güzeldir, kalitelidir yani. Ama bunda ne fikri yakınlık var, ne de beğenilecek parçası var.
SPQR is offline  
Eski03-10-07, 15:05  #7
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın SPQR şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ferhat Tunç'tan nefret ederim. Siyasi düşüncelerinden bahsetmiyorum, şarkıları falan hiç kalite yok. İlkokul çocukları gibi geliyor bana.

Doğrusunu isterseniz bende nefret edeni görmedim ferhat tunçtan.Tabi faşist ve milliyetçi kesim hariç..
Meyman is offline  
Eski03-10-07, 16:19  #8
SPQR
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Meyman şöyle demiş:

Mesajı Göster
Doğrusunu isterseniz bende nefret edeni görmedim ferhat tunçtan.Tabi faşist ve milliyetçi kesim hariç..
şarkılarını seviyor musunuz cidden?

Zevkler ve renkler tartışılmaz kabul ama ister sol olsun ister sağ hiçbir arkadaşım sevmez bu adamı. Tek arka çıkma noktaları, biraz pkklı ayağına yatıyor (bence oradan parsa toplayabileceğini anlamış, öyle gözüküyor)

Tabi sizin seçiminiz ama ne bilim, hiç kalite yok ki.
SPQR is offline  
Eski03-10-07, 19:40  #9
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın SPQR şöyle demiş:

Mesajı Göster
şarkılarını seviyor musunuz cidden?

Zevkler ve renkler tartışılmaz kabul ama ister sol olsun ister sağ hiçbir arkadaşım sevmez bu adamı. Tek arka çıkma noktaları, biraz pkklı ayağına yatıyor (bence oradan parsa toplayabileceğini anlamış, öyle gözüküyor)

Tabi sizin seçiminiz ama ne bilim, hiç kalite yok ki.
Özellikle hemşerihleri onu çok seviyor.Benim tarzım değil,ama duruşunu severim ferhat tunçun.Müzik kalitesine gelirsek:bunu sizin ölçeçek yeterlilikte olduğunu sanmiyorum.Konu zaten onun müziği değil,duruşu tartışiliyor sanırım.

Her özgürlükten,emekten,hakların kardeşiliğindEN bahseden herkes siziEgöre tabi pkk 'lı oluyor.Kimse kendi kültürünü sorgulamayacak ona sahip çıkmayacak.Kimse sömürü düzenini,egemen sınıfın hakimiyetini sorgulamayacak değil mi?, bazı sanatçılar gibi sisteme yaltaklık yapacak ozaman sizin gözünüze girebilir heralde...

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-10-07 16:46 .
Meyman is offline  
Eski03-10-07, 19:54  #10
Serda

Serda'nın Avatarı

Ferhat Tunç'un sesi güzeldir veya değildir tartışılır ama onun insani değerler taşıdığını bilmek bile güzel.Ferhat fazlasıyla yüreğinde insani değerler taşır ve bazıları gibi susmaz gerektiği yerde gerektiği zaman korkmadan düşüncelerini savunur.Duyarlı bir insan olması bile onu insan yapıyor benim gözümde.Nede olsa hemşom.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 14:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)