"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Ünlülerin Son Sözleri “Biraz daha ışık.”Goethe Sen de mi Brütüs? Sezar “İşte bu iyi." Filozof Kant “Bu müthiş harp beni bitirdi.” Avusturyalı bestekar Joseph Heidin “Her şey bitti, artık çok geç.” İngiliz şair Lord Byron “Hadi oradan. Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir.” Karl Marks “Biraz dinleneyim.” Şair Namık Kemal “Ya duvar kağıdı gidiyor, ya da ben.” Oscar Wild “İşte bu fena.” Peyami Safa “Siyah bir ışık görüyorum.” Victor Hugo İç savaşta siperden düşmanı gözetlerken vurularak ölen general "Bu mesafeden bir fili bile vurama..." General Sedgewick Rus ruleti oynarken, "Merak etme, dolu değil." Rock yıldızı Terry Kath Cennette duyacağım. Sağır besteci Ludwig Von Beethoven Neden olmasın?Ne de olsa kendi malı.(papazın tanrı ruhunu affetsin demesi üzerine.) Charley Chaplin ”Eee, evet, kurşun geçirmez bir yelek istiyorum!” . Katil James Rodges, kurşuna dizilmeden önce son bir isteğinin olup olmadığı sorulduğunda, böyle demişti. “Dünya yuvarlaktır ve kendi etrafında döner.” dediği zaman, asmaya karar verirler. İdam sehpasında“Son sözün ne?”diye sorarlar. Galileo “Beni assanız da, kesseniz de dünya dönüyor.”der. Galileo [Sezar'ın yeğeni... Asıl ismi Oktavyanus]Oyun bitti. Augustus [Ünlü İngiliz düşünürü. İdama mahkum edildi. İdam sehpasına çıkarken cellada son sözleri] Çıkmama yardım ediniz, inerken nasıl olsa yalnız kalacağım. Thomas More __________________
- Hep denedin, Hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil S.Beckett - |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Cok tesekkurler Sayin Asylum Ama en begendiklerim Karl Marx ve Charliy Chaplininkiler __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| bildiğim kadarıyla galileo öldürülmedi... ayrıca engizisyon mahmemesinde söylediklerini reddetti... __________________
M.KEMAL seni sevmek ibadettir... |
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
-dünya yuvarlak mı galile -evet tekrar soruyorlar -bak yuvarlak deme.. kabule et.. galile -dünya yuvarlaktır.. 2.defa soruyorlar -bak düz olduğunu kabule et bırakalım.. galilede düşünüyor -dünya düzdür mahkemeden çıktıktan sonra ise şunu söylemiş.. -ben dünya düz desem bile yinede yuvarlaktır... | |
| #5 | |
| doğrudur sayın ankaragücü... ancak çok ilginç olan şey galileodan daha önce sırf evren sonsuzdur dediği için öldürülen Giordano Bruno sözlerini geri alırsa afeddileceği halde sonuna kadar görüşünde ısrar edip diri diri yakılmıştır... böyle olmasına rağmen bu görüş yalnızca galileoya mal edilir... __________________
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Demek böyle ölünürmüş. Necip Fazıl |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Üstadın koyduğu son nokta... Augustus ve Marx da fena değildi... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #8 | |
| selamün aleyküm... m.kemal ATATÜRK __________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|