"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| 'Mahalle baskısı' tartışmalarının yaşandığı bu günlerde İstanbul'da ilginç bir olay yaşandı. Şişli'de üçü erkek, ikisi kız, beş kişilik bir grup, 18-19 yaşlarında başörtülü bir kıza saldırdı. Haberin Tamamı : http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/ha...haberno=593251 Her iki tarafa da yapılan bu baskıdan ötürü çok üzgünüm. İnsanlar birbirlerine böyle düşmemeliydiler. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #2 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Yer : Şişli Tema: Mahalle Baskısı Araçlar: Üçü erkek ikisi kız , beş kişilik grup ve başıörtülü bir genç kız (Türbanlı değil dikkat ederseniz başı örtülü) Haberi yapanlar mı var arkasında yoksa meşhur zinde güçler mi bilinmez ama provakasyon adına iyi iş çıkartmışlar. Kurgu iyi , mekan doğru. ''Yok Cumhuriyet elden gitti, yok mahalle baskısı... Yeter artık. Bana kimsenin baskı yaptığı yok bu mahallede diye'' veryansın eden birinin sözleri de habere iliştirilmiş. Bu eklenti biraz senaristi gösterir gibi olmuş ya neyse. Geçmiş olsun.. |
| #3 | |
Ayrıldı
| Evet, bu tür bir provokasyon olabileceğini de tahmin etmiyor değilim aslında. Umarım provakasyondur, insanlar umarım bu kadar düşmanlaşmamışlardır birbirlerine. __________________
| #4 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Bir müddet böyle provakasyonlar sürdürülür. Bu sayede taraflar birbirine iyice yabancılaştırılır ve kamplaştırılır. Gerisi kendiliğinden gelir zaten. Sihirli sözcükler sağduyu ve empati olsa gerek ama toplumumuzda pek bir şey ifade etmiyorlar ne yazık ki. |
| #5 | |
Ayrıldı
| Sihirli sözcüklerden kastınız benim söylediklerimse eğer ifade etmediğini maalesef deneyerek, duyarak ve görerek zaten biliyorum. Ama olsun, biz sağduyumuzu, empatimizi kaybetmemeliyiz değil mi bir şey ifade etmiyor diye. Kamplaşmanın her türlüsüne karşıyım, böyle ayrıştırmalara da. __________________
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Hepsi gibi bu da fos çıkacak, görürsünüz. Oruç tutmayan ve içki içen gençler dayak yedi... Ramazanda İçki cinayeti derken karşı saldırı ve provokasyon da başladı. Saldırıyı başlatan aynı kişiler ancak inananlar farklı. Merak ediyorum, sayfalarca oruç sebebiyle cinayet konusunu tartışanlar ve konunun aslı ortaya çıkınca bir özrü bile çok görenler bu konuya ne kadar inanacaklar? Bunu da hemen gerçektir deyip atlayacaklar mı, yoksa provokasyon, asparagas deyip geçecekler mi? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
| #7 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| bu haberin arkasını merak ettim doğrusu.İnsan olay gerçek mi yoksa çarpıtma mı emin olamıyor.İzleyip görmek gerekiyor __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #8 | ||
İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Sn. Denetleyiciler güvenilir kaynakları belirlesinler de bari onlardan okuyalım haberleri. Ayrıca olayı Zaman'dan önce Emre Aköz köşesine taşımış. Sn Seha'nın veryansın etmiş dediği kişi ise olayın şahidi ve kızı araca bindirirek kurtaran Fenerbahçe disiplin kurulu başkanı Tuncer Erdoğan'mış. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri | |
| #10 | |
Ayrıldı
| Haberi okuduğum sitenin vermiş olduğu link bu gazeteye aitti. Bu yüzden alıntı yaparken gazeteyi baz alarak alıntıladım... __________________
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|