"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: May 2005
| |
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| istanbulu kirlettiler ama buna rağmen istanbul hala güzel |
| #3 | ||
| Alıntı:
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Bu manzara karşısında rakı içilmez mi? __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Canım İstanbul Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar; Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar. İçimde tüten birşey; hava, renk, eda, iklim; O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim. Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur; Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale, Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale. İstanbul benim canim; Vatanim da vatanim... İstanbul, İstanbul... Tarihin gözleri var, surlarda delik; Servi, endamlı servi, ahirete perdelik... Bulutta saha kalkmış Fatih'ten kalma kir at; Pırlantadan kubbeler, belki bir milyar kırat... Şahadet parmağıdır göğe doğru minare; Her nakısta o mana: Öleceğiz ne çare? Hayattan canlı olum, günahtan baskın rahmet; Beyoğlu tepinirken ağlar Karaca Ahmet... O manayı bul da bul! İlle İstanbul’da bul! İstanbul, İstanbul... Boğaz gümüş bir mangal, kaynatır serinliği; Çamlıca'da, yerdedir göklerin derinliği. Oynak sular yalının alt katına misafir; Yeni dünyadan mahzun, resimde eski sefir. Her aksam camlarında yangın çıkan Üsküdar, Perili ahşap konak, koca bir şehir kadar... Bir ses, bilemem tambur gibi mi, uda gibi mi? Cumbalı odalarda inletir katibi mi... Kadını keskin bıçak, Taze kan gibi sıcak. İstanbul, İstanbul... Yedi tepe üstünde zaman bir gergef isler! Yedi renk, yedi sesten şayisiz belirişler... Eyüp oksuz, Kadıköy süslü, Moda kurumlu, Adada rüzgar, ucan eteklerden sorumlu. Her şafak Hisarlarda oklar çıkar yayından Hala çığlıklar gelir Topkapı sarayından. Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar; Güleni söyle dursun, ağlayanı bahtiyar... Gecesi sümbül kokan Türkçe’si bülbül kokan, İstanbul, İstanbul... Necip Fazıl Kısakürek __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #6 | |
| sayın artena bu güzel şiir için teşekkür ederim. sayın Hamiyet Yüceses' in Ada Sahillerinde Bekliyorum bu güzel eserde benden B U Y R U N |
| #7 | |
| teşekkürler sayın ümit,indiriyorum hemen.. Martı Her vapur dumaninin ardina yüregi sicak bir insan sanip takilirken tüyleri islanan bir marti oldugumu hem azarlayan hem de sirtima havlu koyan anneme anlatamam Kanadim kirilsa da konmam deniz kiyisindaki hiçbir caminin minaresine kubbeye tüneyen martilarin keyiflerince uçmalarini bekleyen imam ezani geç okudugu için sürülünce bir dag köyüne Birazcik daha sabredin diyorum eski bir sokagin kivriminda yolun iki ucunu gösteren trafik aynalarina hüzün modeli arabalar kirilmamaniz için örgütleniyor dolmus duraklarinda Denize düsen bir gazetedeki ölüm ilanindan ögrenirim mendirege attigi çakiltasiyla ürken martilarin alkisa benzeyen kanat seslerini selamlayan yasli adamin unutulan bir tiyatrocu oldugunu Gece yarisi söndürülünce isiklarini kuytu bir iskelede ne yaptigini görürüm iki yakasi arasinda Istanbul'un koltuklarinda günboyu kadin kalçalarinin izlerini biriktiren vapurun Yanindan ayrilmam deniz fenerlerinin fotografina benzemeyen heykelleridir çünkü idam sehpasina çikinca asagida asilmasini bekleyenlerin yüreklerindeki sivri kayaliklari isigiyla aydinlatan devrimcinin Uyandiririm çigliklarimla kiyisinda karni aç yatan çocuklari yiyecek aradigim kent çöplügünün ama bir parça olsun koparmam beyazligindan bilirim ki Kiz Kulesi dogum günü pastasidir özgürlügün!... Sunay Akın __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #8 | |
| ayrıca bu şarkıyı ahmet kaya'nın ağzından dinlemek ayrı bir zevktir.Onu da ben paylaşayım.. http://rapidshare.de/files/13937309/...lleri.mp3.html __________________
| #9 | |
| eminim güzel yorumlamıştır hemen indiriyorum.cok teşekkürler sayın artena |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|