Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski27-09-07, 17:24  #1
kamilsah

Giriş Tarihi: Apr 2007
Buyrun siz de korkularınızı yazın!...

Genç Siviller Korkudan Tir Tir Titriyor
  • 2006 yılında bile darbe olan Tayland gibi olmaktan korkuyoruz.
  • Irkçılığın ve ayrımcılığın gündelik hayat haline dönüştüğü Apartheid Güney Afrika’sı olmaktan korkuyoruz.
  • Sokaklarda bile başörtüsüyle gezmenin yasak olduğu Tunus olmaktan korkuyoruz.
  • İran olma korkusunun tedavülden kalkmasından korkuyoruz.
  • Yeni Anayasaya “Türkiye Malezya olamaz, olması teklif dahi edilemez” maddesi konmasından korkuyoruz.
  • Emekli Subaylar, ADD ve ÇYDD’nin Kuala Lumpur meydanında Cumhuriyet Mitingi düzenlemesinden korkuyoruz.
  • Türkiye’deki cuntacıların Malezya’da darbe girişiminde bulunmasından korkuyoruz.
  • Genel Kurmayın, Malezya tehlikesi üzerine, iç hizmet kanunundan kaynaklanan sorumluluklarını hatırlatan bir gece yarısı bildirisi yayımlamasından korkuyoruz.
  • Malezya’ya benzememek için Türk bayrağından ay ve yıldızın çıkarılmasından korkuyoruz.
  • Bu tartışmaları ciddiye alan Malezyalıların incinmesinden korkuyoruz.
  • Malezya’ya benzemek isteyen İslamcı müteahhitlerin boğaza Petronas Kuleleri dikmesinden korkuyoruz.
  • Cumhuriyet Gazetesi reklâmlarındaki Tehlikenin Farkında mısınız? yazısının Malay alfabesiyle yazılmasından korkuyoruz.
  • Doğan Medya Grubunun Zaman ve Yeni Şafak Gazetelerini de satın almasından korkuyoruz.
  • Doğan Medya Grubunun Malezya’da Gazete Almasından korkuyoruz.
  • Bu gazetenin de “Malezya Malaylarındır” sloganıyla çıkmasından korkuyoruz!
  • Ertuğrul Özkök’ün bu gazeteye Genel Yayın Yönetmeni olmasından ise Malezyalılar korkuyor!
  • Aydın Doğan’ın bir kızının daha TÜSİAD başkanı olmasından korkuyoruz
  • Laik görünmek için eczanelerde bile içki satılmasından korkuyoruz.
  • Ramazan reklamı yapan Coca Cola’nın yeşil sermaye diye ilan edilmesinden korkuyoruz.
  • İsmail Türüt’ün Eurovision’da bizi temsil etmesinden korkuyoruz.
  • Ozan Arif şiirlerinden ÖSS’de soru sorulmasından korkuyoruz.
  • Katilleri öven açıklamalar yapan İzmir Baro Başkanının bir dönem daha seçilmesinden korkuyoruz.
  • Hürriyet Gazetesinin Pınar Selek’i 11 Eylül saldırısından da sorumlu tutmasından korkuyoruz
  • Yeri gelmişken, Fadime Şahin – Ali Kalkancı filminin devamının çekilmesinden korkuyoruz.
  • Meclis’i dualarla açılan Yunanistan’ın bizden önce Malezyalaşmasından korkuyoruz!
  • İstanbul Bienalinin Kemalizm eleştirisi yapan Küratörü Hou Hanru’nun ilk görüldüğü yerde Serdar Ortaç ve Reha Muhtar’ın 10. yıl Marşı söylemeye başlamasından, Şenay Düdek’in çatal fırlatmasından, Hürriyet gazetesinin Hanru’nun Kürdistan haritası önünde fotoğraflarını üretmesinden, muhalif Küratörün Çin hükümetine teslim edilmesinden korkuyoruz.
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=133944
kamilsah is offline  
Eski27-09-07, 17:30  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Aczimendilerin tekrar sokağa çıkmasından korkuyoruz.
Eski27-09-07, 17:35  #3
Anti-Kahve

Anti-Kahve'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Hatay-Adana

Hak ve Özgürlüklerimizin (daha ne kadar kısıtlanacaksa) kısıtlanmasından korkuyorum...

İnsanlar arası tahammülsüzlüğün boyutundan korkuyorum....
Eski27-09-07, 17:35  #4
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Sosyal-Demokrat cizgideki siyasi partilerin IRKCI bir tutum takinmalarindan KORKUYORUZ.
Eski27-09-07, 17:52  #5
meaculpa

meaculpa'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

-Her türlü aşırılıgın haklı sebeblere dayandırılarak önümüze cıkarılmasından korkuyoruz.

-Ayrintlarda seyre dalıp bunlar üzerinden propaganda yapan ve bizlere özü unutturmaya çalışanlardan korkuyoruz.

-Baş örtü yasagı ile daha uzun yıllar vatandaşını kendinden nefret ettiren devletin siyasi politikalarından korkuyoruz.

-Laiklik elden gidiyor feveranları ile sokaklarda basörtülü kadın dövenlerden korkuyoruz.

-ilkokula giden cocuguna basörtüsünü dayatıp kendi inancının izinde yürütmeye zorlayan anne babadan korkuyoruz.

-Baş örtüsünü takmak istemeyen kadını döven kocadan bu fetvayı veren hocadan korkuyoruz.

Ne cok seyden korkuyoruz aslında en cok korktugumuzda bunlar adına düşünmek ve işler ortaya koymak olsa gerek.
meaculpa is offline  
Eski27-09-07, 17:53  #6
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sokakta birisi akrabama kapanma uyarısında bulunur sonra da biz de o kapan diyeni ölesiye döveriz bundan korkuyorum...
Ankaragücü is offline  
Eski27-09-07, 17:57  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Türkiye'nin beyninin fiziksel değeri normal insan standardında ancak düşünebildikleri diğerlerinden biraz fazla ama önyargılarla donatılmış, her haltı ben bilirim edasında ki yarım aydınlarını temizleyememesinden korkuyorum.
Dağlı is offline  
Eski27-09-07, 17:59  #8
gülasya

Giriş Tarihi: May 2007

Her türlü baskıdan ve faşizmden korkuyorum.
gülasya is offline  
Eski27-09-07, 17:59  #9
YIN-YANG

YIN-YANG'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Ülke / Şehir: istanbul

fenerbahçenin şampiyonlar liginde 2. tura kalamamasından korkuyoruz. En azından ben korkuyorum.
Eski27-09-07, 18:05  #10
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın YIN-YANG şöyle demiş:

Mesajı Göster
fenerbahçenin şampiyonlar liginde 2. tura kalamamasından korkuyoruz. En azından ben korkuyorum.
rahat ol ..carlos gibi tecrube bizde..

çeyrek finalde olacağız..
Ankaragücü is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı