"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Annesizlik/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bu gün annemin ölüm yıldönümü. Dün gece rüyamda gördüm.Çok duygusalım bugün hiç olmadığım kadar. Annemin yokluğunu hiç bu kadar derinden hissetmemiştim. Ne kadar yanlız mışım hiç anlayamadım bugün anladığım kadar. Bütün yaşlı teyzeleri kucaklamak istedim. Anne diye bağıran çocukları kıskandım. Kızımın anneciğim diye seslsnişi kahretti beni bugün. |
|
| #2 | ||
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| anne olmak nasıl bir duygudur, bir erkeğin hayalgücünü bile aşan bir soru... çocuğun annesine olan sevgisi mi yoksa annenin çocuğuna olan sevgisi mi daha baskındır bilmem ama kelimeler de yetmiyor hani... özledim... yokluğunu düşünmek acı veriyor... bilemiyorum... düşünmemek en iyisi belki de... __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #4 | ||
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
| #5 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
annem sağ.. ama ben şimdiden ileride ölürse ne yaparım diye düşündüğüm de oluyor ! Annem ölürse herhalde Benden %70 lik bir parçayı götürür... Annelerimize bazen sinirleriniz ama halbuki 5 dk.sonra ne aptalım dediğimizde olur.. | |
|
| #6 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: etütten
| aslında ben hep çocukların sevgisinin daha baskın ve daha manakar bulurum.. anne çocuğa emek vermiştir ve çocuğun kendinden bir parça olduğunun farkındadır... sevmek için yeterince sebebi vardır... ama çocuk için böyle değildir... çocuk, doğduğu andan itibaren, uzunca bir sürede sebebini bilmeden, annesini sever..anne demek ne demek bunu bilmeden yada kavrayamadan... çocuğun annesine sevgisi annesinin ona olan sevgisinin yanında o kadar sebepsiz ve o kadar saftır ki... |
|
| #7 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Kızınızın "anneciğim!" diye seslenmesine rağmen böylesine duygular içindeyseniz, yine de kendinizi şanslı saymalısınız. Ya bir aileniz olmasaydı! Anne sevgisi gerçekten farklı. Freud'un açılımları bir yana, annenin çocuğuna olan düşkünlüğü, yaşı ne olursa olsun onu hep bir "çocuk" olarak görmesi, öyle davranması, kol kanat germe ihtiyacı hissetmesi, belki o an'larda çok da anlaşılabilir bir şey değil. Ama ya sonra? Ya yitirdikten sonra? Başınız sağolsun diyorum. Anneniz, tüm yitirdiğimiz anneler gibi ışıklar içinde kalsınlar. | |
|
| #8 | |
| Benim annem ne kadar otoriter olsada onu dünyalara degismem. Hele hele benden bir sey istedigi zaman, yaptıktan sonra, yavrum benim kurban olayım sana demesi tarif edilmez bir duygu. 12 yasından sonra babamı kaybettigim halde yoklugunu bir gün bile aramadık. Annelik, sanırım bilimsel bir deneye tabi tutulacak konu degil. Konuya uygun olurmu bilmem ama, Muhammed'i bile sus pus eden bir hadisi aktarayım. Kucagında bebegi ile bir anne Muhammed'e gelir. Bir soru sorar. Ya Muhammed Allah insanı ne kadar sever? Muhammed cevap verir, Allah insanı senin bebegini sevmenden 3 kat daha cok sever. Kucagında bebegi olan anne söyle der. Ya Muhammed anne bebegini yakarmı? Muhammed tek kelime bile etmez.... İste bir annenin bir peygamberi bile susturacak sevgisi. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-10-07 20:49 . | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|