"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Annesizlik

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski28-09-07, 16:39  #1
nural.

Giriş Tarihi: Jul 2007
Annesizlik

Bu gün annemin ölüm yıldönümü. Dün gece rüyamda gördüm.Çok duygusalım bugün hiç olmadığım kadar.
Annemin yokluğunu hiç bu kadar derinden hissetmemiştim. Ne kadar yanlız mışım hiç anlayamadım bugün anladığım kadar.
Bütün yaşlı teyzeleri kucaklamak istedim.
Anne diye bağıran çocukları kıskandım.
Kızımın anneciğim diye seslsnişi kahretti beni bugün.
nural. is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-10-07, 02:09  #2
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın nural. şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu gün annemin ölüm yıldönümü. Dün gece rüyamda gördüm.Çok duygusalım bugün hiç olmadığım kadar.
Annemin yokluğunu hiç bu kadar derinden hissetmemiştim. Ne kadar yanlız mışım hiç anlayamadım bugün anladığım kadar.
Toplumda anne ve çocuk sevgisi üzerine başka sevgi tanımam. Ama şunu sormak isterim. Annenin çocuğuna olan sevgisimi yoksa çocuğun annesine duyduğu sevgimi baskındır
Eski08-10-07, 02:40  #3
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

anne olmak nasıl bir duygudur, bir erkeğin hayalgücünü bile aşan bir soru... çocuğun annesine olan sevgisi mi yoksa annenin çocuğuna olan sevgisi mi daha baskındır bilmem ama kelimeler de yetmiyor hani... özledim... yokluğunu düşünmek acı veriyor... bilemiyorum... düşünmemek en iyisi belki de...
Eski09-10-07, 01:11  #4
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın orkhun şöyle demiş:

Mesajı Göster
anne olmak nasıl bir duygudur, bir erkeğin hayalgücünü bile aşan bir soru... çocuğun annesine olan sevgisi mi yoksa annenin çocuğuna olan sevgisi mi daha baskındır bilmem ama kelimeler de yetmiyor hani... özledim... yokluğunu düşünmek acı veriyor... bilemiyorum... düşünmemek en iyisi belki de...
Benim kanaatim annenin çocuğuna olan sevgisi daha baskındır. Çocuğun sevgisi sadece mecbur kaldığı dönemlere özgüdür. Yani insan doğasının bencilliğini burada da görmek mümkün
Eski09-10-07, 01:52  #5
kürt/istan
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:

Mesajı Göster
Duydularınızı çok güzel tarif etmişsiniz.
annem sağ..
ama ben şimdiden ileride ölürse ne yaparım diye düşündüğüm de oluyor !
Annem ölürse herhalde Benden %70 lik bir parçayı götürür...
Annelerimize bazen sinirleriniz ama halbuki 5 dk.sonra ne aptalım dediğimizde olur..
kürt/istan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-10-07, 02:49  #6
speranza
Kültür-Sanat

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: etütten

aslında ben hep çocukların sevgisinin daha baskın ve daha manakar bulurum..
anne çocuğa emek vermiştir ve çocuğun kendinden bir parça olduğunun farkındadır... sevmek için yeterince sebebi vardır...
ama çocuk için böyle değildir...
çocuk, doğduğu andan itibaren, uzunca bir sürede sebebini bilmeden, annesini sever..anne demek ne demek bunu bilmeden yada kavrayamadan...
çocuğun annesine sevgisi annesinin ona olan sevgisinin yanında o kadar sebepsiz ve o kadar saftır ki...
speranza is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-10-07, 12:48  #7
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:

Mesajı Göster
Sn.nural;

Kızınızın "anneciğim!" diye seslenmesine rağmen böylesine duygular içindeyseniz, yine de kendinizi şanslı saymalısınız. Ya bir aileniz olmasaydı!

Anne sevgisi gerçekten farklı. Freud'un açılımları bir yana, annenin çocuğuna olan düşkünlüğü, yaşı ne olursa olsun onu hep bir "çocuk" olarak görmesi, öyle davranması, kol kanat germe ihtiyacı hissetmesi, belki o an'larda çok da anlaşılabilir bir şey değil. Ama ya sonra? Ya yitirdikten sonra?

Başınız sağolsun diyorum.
Anneniz, tüm yitirdiğimiz anneler gibi ışıklar içinde kalsınlar.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-10-07, 16:34  #8
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Benim annem ne kadar otoriter olsada onu dünyalara degismem. Hele hele benden bir sey istedigi zaman, yaptıktan sonra, yavrum benim kurban olayım sana demesi tarif edilmez bir duygu. 12 yasından sonra babamı kaybettigim halde yoklugunu bir gün bile aramadık. Annelik, sanırım bilimsel bir deneye tabi tutulacak konu degil.

Konuya uygun olurmu bilmem ama, Muhammed'i bile sus pus eden bir hadisi aktarayım.

Kucagında bebegi ile bir anne Muhammed'e gelir. Bir soru sorar. Ya Muhammed Allah insanı ne kadar sever? Muhammed cevap verir, Allah insanı senin bebegini sevmenden 3 kat daha cok sever. Kucagında bebegi olan anne söyle der. Ya Muhammed anne bebegini yakarmı? Muhammed tek kelime bile etmez.... İste bir annenin bir peygamberi bile susturacak sevgisi.
Eski09-10-07, 20:25  #9
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Benim annem ne kadar otoriter olsada onu dünyalara degismem. Hele hele benden bir sey istedigi zaman, yaptıktan sonra, yavrum benim kurban olayım sana demesi tarif edilmez bir duygu. 12 yasından sonra babamı kaybettigim halde yoklugunu bir gün bile aramadık. Annelik, sanırım bilimsel bir deneye tabi tutulacak konu degil.

Konuya uygun olurmu bilmem ama, Muhammed'i bile sus pus eden bir hadisi aktarayım.

Kucagında bebegi ile bir anne Muhammed'e gelir. Bir soru sorar. Ya Muhammed Allah insanı ne kadar sever? Muhammed cevap verir, Allah insanı senin bebegini sevmenden 3 kat daha cok sever. Kucagında bebegi olan anne söyle der. Ya Muhammed anne bebegini yakarmı? Muhammed tek kelime bile etmez.... İste bir annenin bir peygamberi bile susturacak sevgisi.
Çok güzel yazmısınız sevgili süpheci ,benim annemle pek iyi ilişkilerimin olduğu söylenemez.Beni doğumumumda sonra daha çok halam ,ninem ve ablam büyütmüş.Annelik güzel bir duygu,kutsal bir şey.Ben hiç anne sevgisini görmediğim için anem hakımda pek olumlu bir şey söyleyemiyeceğim. Anne çocuk sevgisi nasıl bir şey onuda bilemem yaşamadığım..Doğrusu kendimi zorlasamda ona karşı sevgi bile besleyemiyorum işin açıkcası..

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-10-07 20:49 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-10-07, 20:51  #10
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Meyman şöyle demiş:

Mesajı Göster
Çok güzel yazmısınız sevgili süpheci ,benim annemle pek iyi ilişkilerimin olduğu söylenemez.Beni doğumumumda sonra daha çok halam ,ninem ve ablam büyütmüş.Annelik güzel bir duygu,kutsal bir şey.Ben hiç anne sevgisini görmediğim için anem hakımda pek olumlu bir şey söyleyemiyeceğim.Nasıl bir şey onuda bilemem.Doğrusu kendimi zorlasamda ona karşı bir sevgi bile besleyemiyorum işin açıkcası..
Sizi büyüten sizin Annenizdir, biyolojik anneniz baskası. Anne olmak ikisinide yapabilen kimsedir. sevgi beslememeniz cok normal"

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)