Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Koç Baykal'ı devirebilir mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-09-07, 17:47  #1
Baudolino

Baudolino'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Koç Baykal'ı devirebilir mi?

Koç Baykal'ı devirebilir mi?

CHP'de Haluk Koç sürprizi.. İktidar partisine alternatif olabilecek mi?

CHP lideri Baykal'ın hep en yakınındaydı. Şimdi rakip oldu.. Siyasi kulislerde Samsun Milletvekili Haluk Koç'un adaylığı konuluşuyor.

Koç nasıl oldu Baykal'ın karşısına dikiliverdi? İşaretler son seçimleri gösteriyor. Samsun'daki liste sıralaması ve seçim sonrası grup başkan vekilliği için düşünülmemiş olması Koç'u küstürdü..

En kritik soru Haluk Koç CHP'yi ayağa kaldırır mı? Baykal'dan bıkanların umudu olarak lanse ediliyor. Baykal'dan faklı bir vizyon koyması şart..

Sarıgül'ün aksine CHP'nin delege yapısı göz önüne alındığında tutucu CHP'lilerden de oy alabilecek potansiyele sahip.

Bazen sert bazen de mizahi bir dil

AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat çok kapıştı.. Siyasi tarihe geçebilecek atışmalar vardı. İşte onlardan bazıları:
Dengir Fırat: CHP, çakıl taşıdır.
Koç:
CHP çakıl taşı değil, kayadır.
Koç:
Kameraların karşısına geçip mır mır konuşuyor.
Dengir Fırat:
Ağız ishali olmuş...
Koç:
AK Parti bizi bilgilendirmiyor.
Dengir Fırat:
Her konuda CHP'yi bilgilendiriyoruz.
Koç:
İbrahim Selçuk'un bürosu ile karıştırdı, bilgi verdiği yeri.
Koç:
İsmi uzun olan parti yöneticisine hodri meydan.
Dengir Fırat:
Yanlış bir seksüel tercih içindeymiş gibi konuşuyor.
Koç:
Bazıları, kendi içinden geçeni yansıtıyor.da Baykal'ın karşısına dikiliverdi? İşaretler son seçimleri gösteriyor. Samsun'daki liste sıralaması ve seçim sonrası grup başkan vekilliği için düşünülmemiş olması Koç'u küstürdü..

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=106193
Baudolino is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-09-07, 18:13  #2
karakalpak

Giriş Tarihi: Jan 2007

Arkadaşlar Haluk Koç'un Deniz Baykal'ı devirebileceğine inanmıyorum biiir. Bunun nedeni CHP'de şu an tüzüğü ayaklar altına alan genel merkez politbürosu yaklaşık 55-60 ildeki il-ilçe yönetimini görevden aldı ve yerine kendine sadık "askerlerini" yerleştirdi.Bu nedenle kongrede Baykal'ın fazla zorlanacağını sanmıyorum.
İkincisi Haluk Koç'u da çok samimi bulmuyorum. Şöyleki daha geçen kurultayda bugün muhalif kanadın başlıca eleştiri dayanağı haline gelen "anti-demokratik" tüzüğe evet diyenlerin başındaki isimlerden birisi de Koç'un kendisiydi.Koç çıkıyor ve bugün o tüzüğü eleştiriyor. Adama sormazlar mı "o zaman niye baştan karşı çıkmadın ?" diye.
3.sü CHP'de parti içi muhalefet yine yanlış hareket ediyor, konuya yanlış bir açıdan bakıyor. Sanki Deniz Baykal gidince CHP oy patlaması yapacak %40'lar,%50'ler alınacak, A-K-P bir seçimde devrilecek havası estiriliyor.
Oysaki şu hali ile CHP'de Deniz Bey yerinden olsa bile oy oranlarındaki artış +2-+4 'den fazla olmaz.
Çünkü asli gereklilik bugüne kadar yapılmayanı yaparak en başta partinin programını değiştirmek ve CHP'nin parti programını değiştirerek radikal ve yapısal yeniliğe gitme ihtiyacıdır.
Bu ise ne Sarıgül, ne 12'ler, ne de Haluk Koç ve yandaşları tarafından dillendirilmemektedir.
5.olarak Sarıgülcüler, 12'ler Hareketi ve Haluk Koç'un ortak özelliği Deniz Baykal yönetimini eleştirmekten başka somut projeleri olmamasıdır... Projesi olmayan muhalefetin iktidarı da olamaz.
Ne diyor Haluk Koç "Partide kan değişimi istekleri tabanda yoğunlaştı. Bunlara karşı artık kayıtsız kalamam..."
Peki sayın Haluk Koç hocam sormazlar mı "Siz partideki kan değişimini Ali Topuz, Şinasi Öktem gibi yıllardır bu partinin bu hale gelmesinde en önemli paya sahip olanlarla mı sağlayacaksınız ? diye...
Haluk Koç bu soruya "evet" yanıtını verirse bende O'na "Güldürme beni hocam" derim...
karakalpak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-09-07, 19:35  #3
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

“BAYKAL ONURSAL BAŞKAN OLSUN”

Yeni seçilen milletvekillerinden CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Haluk Koç'u desteklediğini söyledi. Atay, şu görüşleri dile getirdi:
“Haluk Koç'u destekliyorum. Deniz Bey, CHP'yi iktidara taşıma konusunda kendisine bugüne kadar verilen rolün gereğini yerine getiremedi. Deniz Beyin bunu görerek yatay geçiş yapması, partide onursal genel başkan olarak Haluk Beye destek vermesi daha doğru olur.Deniz Beye yakışan da budur. Kurultayda Deniz Bey kazanırsa, CHP'nin kazanacağı bir şey yok. Deniz Beye haksızlık belki ama gerçek bu. Bu görevler demokratik bir şekilde değişebilmeli, hele sosyal demokrat bir partide. Haluk Beyin CHP'ye heyecan katacağını, ivme kazandıracağını düşünüyorum.”

http://haber.mynet.com/detail_news/?...te=28Eylul2007
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-09-07, 21:06  #4
Hititist

Hititist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

E iyi de, daha bundan aylar oncesine kadar Haluk Koc, Deniz Baykal'in Grup Baskan Vekili degilmiydi?

Ne oldu da birden butun muhalefet, Baykal'in dune kadar encok guvendigi isimlerden birinde karar kildi?

Hititist Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-09-07 21:26 .
Hititist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-09-07, 21:50  #5
kgurleyen

kgurleyen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Sayın karakalpak'la görüşlerimiz örtüşüyor...Ancak ''politbüro'' sözcüğünden Deniz Baykal'a da karşı olduğu anlaşılıyor...

Bana göre Türkiye'de tüm toplumsal güçler bir dere geçiyor ve CHP de bu dere geçilirken at değiştirmemelidir...

Haluk Hoca'nın buruşturulmuşlar tarafından gaza getirildiğini,ya da kendisinin Başkanlık için en uygun kavşakta bulunduğunu saptadığını sanıyorum...Kurultay turnusol kağıdı olacaktır....

Bir lider, çevresindeki tüm arkadaşlarının aslında içlerinde birer ''Brutus'' taşıdığını hiç bir zaman gözardı etmemelidir....
kgurleyen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 00:28  #6
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: May 2006

Sayın Koç'a ne oldu da akıllandı bilen var mı?

CHP'de pek çok insanın sırayla akıllandığını biliyoruz. Milletvekili olamayan akıllanıyor. Seçilecek sıraya konmayan akıllanıyor. Görevden alınan akıllanıyor. Üyelikten düşürülen akıllanıyor. Grup yönetimine, parti meclisibne, merkez yürütmeye getirilmeyenler temelli akıllanıyor da Sayın Koç masıl akıllandı anlayamadım.

Pek çok parti büyüğünün, Sayın Koç için; Sayın Baykal'ın bir ayak oyunu olabilir yollu değerlendirmesi kulağıma geliyor. Ben de temkinli yaklaşanlardanım.

Bu günlerde türban ve Anayasa yoluyla kadınlarımız üstünden ilan edilmedik bir toplumsal mucadele başlatıldığını biliyoruz. Bir karşıdevrim mücadelesi şeklinde tezahürü açık bu hareketlenmeye, CHP'den en güzel yanıt, bir hanımefendiyi genel başkanlığa taşımak olabilir.

O Hanımefendi, Gülsün Bilgehan Toker olabilir diye düşünüyorum.
Salah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 23:42  #7
marsh
Yazar Adayı

İşte baykalın yeni sistemi muhalefeti parçalayacaksın ki içerde büyümesin.Haluk koç baykalla işbirliği yapan biri olarak düşünüyorum.Sırf diğer muhalefet yükselmesin kolaylıkla yeniden genel başkan seçileyim demek için yapılan bir girişim bu..
marsh is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-07, 11:12  #8
noperva

noperva'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın marsh şöyle demiş:

Mesajı Göster
İşte baykalın yeni sistemi muhalefeti parçalayacaksın ki içerde büyümesin.Haluk koç baykalla işbirliği yapan biri olarak düşünüyorum.Sırf diğer muhalefet yükselmesin kolaylıkla yeniden genel başkan seçileyim demek için yapılan bir girişim bu..
akla uygun geliyor. yani muhalefeti bölme taktiği. sarıgülü beğenmiyorum ama şu baykal gitsin diye oy veririm diyenlerin önüne farklı seçenek çıkararak oyları bölme taktiği .. ya baykal parti içinde inönüye yenile yenile bu işleri kaptı peki acaba genel seçim yenilgilerinden ders çıkarıp iktidara gelmesi kaç sene alır acaba?
Eski30-09-07, 14:18  #9
alpinist42
Kayıtlı Okur

Belki Haluk Koç Baykal'ı devirebilir, denemekte fayda var.Buda olmazsa sırada bir başkası olacak. Baykal gidene kadar, durmak yok, yola devam.
alpinist42 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-09-07, 14:43  #10
karakalpak

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın kgurleyen şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın karakalpak'la görüşlerimiz örtüşüyor...Ancak ''politbüro'' sözcüğünden Deniz Baykal'a da karşı olduğu anlaşılıyor...

Bana göre Türkiye'de tüm toplumsal güçler bir dere geçiyor ve CHP de bu dere geçilirken at değiştirmemelidir...

Haluk Hoca'nın buruşturulmuşlar tarafından gaza getirildiğini,ya da kendisinin Başkanlık için en uygun kavşakta bulunduğunu saptadığını sanıyorum...Kurultay turnusol kağıdı olacaktır....

Bir lider, çevresindeki tüm arkadaşlarının aslında içlerinde birer ''Brutus'' taşıdığını hiç bir zaman gözardı etmemelidir....
Sevgili kgurleyen;

Tespitiniz şu şekli ile doğru... Şöyle ki, benim Deniz Bey'şi sevip sevmeme gibi bir sorunum olamaz. Çünkü Kendisi ile ne tanışmışlığım ne siyaset yapmışlığım vardır. Yani kişisel bir sorunum olması mümkün değil.
Ben bu forumda da açıkça belirttiğim gibi CHP'li bir vatandaşım.
Bu noktada ben Deniz Bey' e bakış açımı "sevip sevmemek" perspektifinden değil, "politikalarını,siyasal açılımlarını ve örgütsel yönetim anlayışını" onaylayıp onaylamamak perspektifinden şekillendiririm. Benim için şahıs isimleri değil, partinin bizatihi kendisi önem arzeder.

Yukarıda yapmış olduğunuz "Dere geçerken at değiştirilmemelidir tespitinize" de şartlı olarak katılmaktayım.

Bu konuyu biraz açmam gerekirse bu topicteki ilk yazımda belirttiğim üzere bu kurultayda Deniz Bey'in yerine Haluk Koç veya herhangi bir isim seçilse bile bu değişimin CHP'nin alacağı oy oranlarına%2-4 arasında bir yansıma sağlaması mümkün değildir.

Peki böylesi bir seçim yenilgisini,yeni genel başkanı ile almış CHP için toplumdaki algı ne hale gelir ?

Bugün çok ciddi biçimde partinin başarısızlığnı sadece Baykal'a bağlayan bir toplumsal kesim mevcut. Ancak sadece yapacağınız genel başkan değişikliği ile de bu kesimlerin size bugüne kadar gelmeyen oylarını almanız mümkün değil.

CHP parti programı hakkında öz eleştri yaparak, halihazırdaki programın bugünün Türkiyesi için alternatif bir program olmadığını, parti programının sola uzaklığını, sivil toplum örgütlerine ve özellikle emekçi ve gençlere hali hazırdaki programda hemen hiç yer verilmediğini, ekonomik anlamda programın yuvarlak günü geçiştirmeye yönelik söylemlere dayalı olduğunu kabul etmeden ve bu eksiklikleri giderecek ve tam anlamı ile "sol" bir program yapmadan sadece Genel Başkan değişikliği ile gideceği seçimde "Başarısızlığın sebebi Baykal" diyenlerden yine oy alamayacak ve yeni bir seçim hezimeti yaşaması kaçınılmaz olacaktır.

İşte o zaman toplumun yadsınamaz bir bölümünün Türkiye'de yaşam tarzlarının sigortası saydığı, bir bölümünün değişmesi halinde klasik sağcı partiler karşısında alternatif olabileceğini düşündüğü ve gerçek anlamda da son 20 yıl içerisinde toplumda yaşanan "Cumhuriyet karşıtı toplumsal "yeşil" Dönüşüm"ü Türkiye'de yeniden tersine çevirebilecek (Yukarda bahsettiğim değişiklikleri yapmak kaydı ile) tek parti olan CHP için halk artık "İŞte bakın sorun Baykal'da da değilmiş, o gitti ne değişti ki. Demekki CHP bir alternatif değil" diye düşünecek ve CHP'nin bitişi işte o zaman başlayacaktır.

Sonrasında olacaklar ise malum...
Kötü gidişatı tersine çeviremeyen yeni genel başkanın değiştirilmesi için olağanüstü kurultaylar, parti içi yaşanacak kaos ve 1-2 seçim sonrası CHP'nin yeniden baraj altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalması...

Şimdi bu noktada benim naçizane görüşüm Sayın Baykal'ın 1 seçim daha partinin başında kalması bu süreç içerisinde %20'lik oy oranını bir su basmanı olarak kullanıp %1-2 artırmaya çalışması,yine bu süreç içerisinde öncelikle programda, sonrasında hali ile söylemde ve tabii tüzükte yukarıda çizdiğim çerçevede hatta daha radikal olabilecek değişiklikler yaparak bu geçiş döneminin ardından partiyi gerçekten "yeni" ve yaş ortalaması genç bir ekibe destek olmak sureti ile teslim etmesidir.

Eğer sayın Baykal bu gibi değişim önerilerine inatla karşı çıkmaya devam eder, örgütünü gün geçtikçe daha despot bir halde yönetmeye kalkar,program ve tüzükte hiç bir değişikliğe gitmez en önemlisi de alınan 7 seçim yenilgisini masaya yatırıp objektif değerlendirme yapmaktan, özeleştiri vermekten kaçarak "Halk yanlış biliyor, halk yanlış tercih ediyor" demeye devam ederse sanırım bu alacağı son kurultay zaferi, bu yerel seçimler de gireceği seçimler olacaktır.

İşin özünde Deniz Bey'in akıbeti konusu beni ilgilendirmiyor karşımıza böyle bir tablo çıkarsa olan CHP'ye ama her şeyden önemlisi de Türkiye'ye olacaktır. Çünkü inancım odur ki CHP Türk siyaseti için mutlak surette var olması hatta gçlü biçimde var olması gereken bir partidir.

SAYGILARIMLA
karakalpak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı