| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Bu okulda türban serbest!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Diyarbakır'da 1 okulda 2 kız öğrencinin derslere türbanla girdiği öğrenildi. Bu öğrencilerden biri sınıfta ders sırasında görüntülendi.Diyarbakır'da bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda her şey serbest. Sınıfların 24 kişiden oluştuğu ve toplam 215 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda öğrenciler de, öğretmenler de istediği kıyafetle okula gelebiliyor, saçını uzatabiliyor. Öğrencilerin 2'si ise türbanla okula gidiyor 20 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR Diyarbakır'da bu yıl eğitim ve öğretime başlayan, ancak henüz resmi açılışı yapılmayan Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda 215 öğrenci eğitim görüyor. 20 öğretmenin görev yaptığı okulda öğrenci ve öğretmenler kılık-kıyafetlerinde özgür bırakılıyor. Kimi başörtüsü, kimi sivil kıyafetle kimi de okulun belirlediği standart kıyafetle derslere giriyor. Okulda öğrenciler de öğretmenler de saç uzatabiliyor. Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda sınıflar Avustralya'daki okul standardında göre hazırlanmış. Okulun teneffüs müziği dahi Beethoven'in 9'uncu senfonisinden hazırlandı. "KADİR HAS'TAN İLHAM ALDIK" Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nun sahibi ve müdürü Mustafa Çakır "Kayseri'de işadamı Kadir Has yaptığı bir konuşmasında 'Türkiye'de bir gün Avrupa Birliği Okulu açmayı istiyorum' demişti. O'nun verdiği ilham üzerine okulu hizmete açtık" dedi. Öğrencilere kıyafet konusunda müdahale etmediklerini, disiplini bozmamak şartıyla özgürlükte kısıtlamaya gitmediklerini bildiren Çakır, "Okulun belli bir forması var. Ancak bir öğrenci o kıyafet tonlara yakın bir elbise giydiyse bunda da kıyameti koparmıyoruz" diye konuştu. Uzun saçlarıyla dikkat çeken Sosyal Bilgiler öğretmeni İsa Yılmaz da, "Şekilciliğe önem vermiyoruz. AB denildiğinde akla özgürlükler gelir" dedi. Okulda türban takmanın yasak olduğunu bildiğini belirten Çakır, sınıfta görüntülenen türbanlı öğrenciyle ilgili ise yorum yapmaktan kaçındı. Bu arada Diyarbakır'da bulunan Özel Nil İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerden bir kısmının türbanlı olarak derslere girdiği iddia edildi. İnceleme başlatıldı |
|
| #2 | |
| Eyvah, işte şeriat geldi... Hem de AB destekli... __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #3 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Aug 2007
| Müjde özgürlük geldi. Hemde AB onaylı. __________________
"Birçok insan mutluluğu burnunun üstünde unuttuğu gözlük gibi etrafta arar." Droz |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| hakkatende öyle yakında malezya olacağız başörtüsüz kadın kalmayacak ![]() ne kadar da çok türedi bu haberler hayırdır inşaallah ![]() __________________
Eğer çok özel bir ilaç tesadüfen meydana gelmiyor ise, kainattaki hiçbir varlık da tesadüfen ortaya çıkamaz.. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
bir sabah uyanıyorsunuz, gazateler sanki sözlesmiscesine aynı haberleri veriyor. mesela malezya nerden cıktı? bilen varmı? nedenini bilen varmı? psikolojik harekat olabilirmi? e peki neye kime hizmet amac nedir? bülent ecevitin bir sözü vardı. birileri dügmeye bastı.demisti. iste bu dügmelerin rengi bazen cok farklı oluyor. yesil kırmızı mor ![]() __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #6 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Sep 2007
| bu okulda türban serbest diye başlık attığınız resme bakılırsa türbanlı olan öğrencinin yanındaki sivil kıyafetli öğrenci göze daha çok batıyor.ama nedense rahatsız eden baş örtülü öğrenci oluyor.ne diyeyim şekilciliğin bu kadarı olur. bu kafada insanlar oldukça biz ülke olarak bir adım dahi ilerleyemeyiz.tıpki mehter gibi 1 ileri 2 geri gideriz. mehter açısından sorun yok ama türkiye gibi bir ülke yönünden büyük kayıp. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Verdiğiniz örnek olaylara bakışınızı açıklıyor. Kapalılar gözü sizin topraklarınızda olan düşmanlarınız değil mi? (Şimdi demagoji dersiniz) Kapalılar bu ülkenin ötelenmiş ve sadece yemek yiyip, nefes alma hakkına sahip insanları. Onlara inancını yaşama hakkı verirseniz kocaları gelip sizlerin boğazını kesecek. Haklısınız siz, aydınlanmışsınız, jakobensiniz, oportunistsiniz. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri antropolog Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-09-07 02:08 . | |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
annemde kapalı akrabalarımda... başörtülü.. benim derdim türbandır... türbna bu ülkede bilinçli olarak kullanılan bir grubun sembolüdür.. ve devletin kurumlarını ele geçirmek istiyorsa ben buna karşıyım... | |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Unutulmasın ki 27 Nisan bildirisi MEB uygulamaları ile ilgiliydi. Çocuklar çok önemli beyler. İş çocuklara uzanırsa çok ciddi sonuçlar olur. O yüzden MEB hemen soruşturma açtı. Onlarda artık biliyor çocukların önemini. (Ayrıca gazeteciler o çocuğa türban taktırıp fotoğrafını çekmişler diye haberi yalanlayan Saman gazetesine de teesüf ederim. Kırk yıllık Saman olur mu Aman. Her yalanı doğru, her doğruyu da yalan diye yutturan başka bir gazete de bulamazsınız. Hayata tersten bakmak isteyenler Saman okumalı) |
|
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|