Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bu okulda türban serbest!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-09-07, 19:11  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Bu okulda türban serbest!

Diyarbakır'da 1 okulda 2 kız öğrencinin derslere türbanla girdiği öğrenildi. Bu öğrencilerden biri sınıfta ders sırasında görüntülendi.

Diyarbakır'da bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda her şey serbest. Sınıfların 24 kişiden oluştuğu ve toplam 215 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda öğrenciler de, öğretmenler de istediği kıyafetle okula gelebiliyor, saçını uzatabiliyor. Öğrencilerin 2'si ise türbanla okula gidiyor
20 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

Diyarbakır'da bu yıl eğitim ve öğretime başlayan, ancak henüz resmi açılışı yapılmayan Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda 215 öğrenci eğitim görüyor. 20 öğretmenin görev yaptığı okulda öğrenci ve öğretmenler kılık-kıyafetlerinde özgür bırakılıyor. Kimi başörtüsü, kimi sivil kıyafetle kimi de okulun belirlediği standart kıyafetle derslere giriyor. Okulda öğrenciler de öğretmenler de saç uzatabiliyor. Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda sınıflar Avustralya'daki okul standardında göre hazırlanmış. Okulun teneffüs müziği dahi Beethoven'in 9'uncu senfonisinden hazırlandı.
"KADİR HAS'TAN İLHAM ALDIK"

Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nun sahibi ve müdürü Mustafa Çakır "Kayseri'de işadamı Kadir Has yaptığı bir konuşmasında 'Türkiye'de bir gün Avrupa Birliği Okulu açmayı istiyorum' demişti. O'nun verdiği ilham üzerine okulu hizmete açtık" dedi. Öğrencilere kıyafet konusunda müdahale etmediklerini, disiplini bozmamak şartıyla özgürlükte kısıtlamaya gitmediklerini bildiren Çakır, "Okulun belli bir forması var.
Ancak bir öğrenci o kıyafet tonlara yakın bir elbise giydiyse bunda da kıyameti koparmıyoruz" diye konuştu. Uzun saçlarıyla dikkat çeken Sosyal Bilgiler öğretmeni İsa Yılmaz da, "Şekilciliğe önem vermiyoruz. AB denildiğinde akla özgürlükler gelir" dedi. Okulda türban takmanın yasak olduğunu bildiğini belirten Çakır, sınıfta görüntülenen türbanlı öğrenciyle ilgili ise yorum yapmaktan kaçındı. Bu arada Diyarbakır'da bulunan Özel Nil İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerden bir kısmının türbanlı olarak derslere girdiği iddia edildi.
İnceleme başlatıldı

fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-09-07, 19:15  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Eyvah, işte şeriat geldi...

Hem de AB destekli...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-09-07, 19:25  #3
PARDUS
Yazar Adayı

PARDUS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007

Müjde özgürlük geldi. Hemde AB onaylı.
Eski28-09-07, 20:02  #4
Şirin

Şirin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Ankara

hakkatende öyle yakında malezya olacağız başörtüsüz kadın kalmayacak

ne kadar da çok türedi bu haberler hayırdır inşaallah
Eski28-09-07, 23:04  #5
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın LaL şöyle demiş:

Mesajı Göster
hakkatende öyle yakında malezya olacağız başörtüsüz kadın kalmayacak

ne kadar da çok türedi bu haberler hayırdır inşaallah
kamuoyu olusturma cabası. lakin hangi amacla yapıldıgı belli degil.
bir sabah uyanıyorsunuz, gazateler sanki sözlesmiscesine aynı haberleri veriyor.

mesela malezya nerden cıktı? bilen varmı? nedenini bilen varmı?
psikolojik harekat olabilirmi? e peki neye kime hizmet amac nedir?

bülent ecevitin bir sözü vardı. birileri dügmeye bastı.demisti. iste bu dügmelerin rengi bazen cok farklı oluyor. yesil kırmızı mor
Eski29-09-07, 00:16  #6
ElifYusuf
Yazar Adayı

ElifYusuf'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

bu okulda türban serbest diye başlık attığınız resme bakılırsa türbanlı olan öğrencinin yanındaki sivil kıyafetli öğrenci göze daha çok batıyor.ama nedense rahatsız eden baş örtülü öğrenci oluyor.ne diyeyim şekilciliğin bu kadarı olur.
bu kafada insanlar oldukça biz ülke olarak bir adım dahi ilerleyemeyiz.tıpki mehter gibi 1 ileri 2 geri gideriz.
mehter açısından sorun yok ama türkiye gibi bir ülke yönünden büyük kayıp.
ElifYusuf is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 01:32  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Alıntı:

türban irticai hareketin sembolüdür ve ülkedeki Laik eğitimi de le geçirmeye çalışıyorlar

ama tutturmuşlar bir örtünün ne zararı olu diye...
Durmayın, ihya edin bu akılsızları. Faşizm gelecek, dikta, şeriat gelecek diye faşist uygulamalarla insanların özgürlüklerini ellerinden alın. Çünkü siz aydınlanmışsınız. Kimileri size yarım aydınlanmış diyebilir ama bu yolda her türlü eziyete göğüs germelisiniz. Gerekirse bu inancı halkın kalbinden bile sökmelisiniz. Dedim ya, ihya edin halkı, buna ihtiyacımız var. Dilinizin ucu siyasete değdi ya, kim tutar sizi.

Verdiğiniz örnek olaylara bakışınızı açıklıyor. Kapalılar gözü sizin topraklarınızda olan düşmanlarınız değil mi? (Şimdi demagoji dersiniz)

Kapalılar bu ülkenin ötelenmiş ve sadece yemek yiyip, nefes alma hakkına sahip insanları. Onlara inancını yaşama hakkı verirseniz kocaları gelip sizlerin boğazını kesecek. Haklısınız siz, aydınlanmışsınız, jakobensiniz, oportunistsiniz.

antropolog Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-09-07 02:08 .
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 01:35  #8
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Verdiğiniz örnek olaylara bakışınızı açıklıyor. Kapalılar gözü sizin topraklarınızda olan düşmanlarınız değil mi? (Şimdi demagoji dersiniz)
kapalılar değil benim düşmanım..

annemde kapalı akrabalarımda... başörtülü..
benim derdim türbandır...

türbna bu ülkede bilinçli olarak kullanılan bir grubun sembolüdür..
ve devletin kurumlarını ele geçirmek istiyorsa ben buna karşıyım...
Ankaragücü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 01:38  #9
Peysafi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jan 2007

Unutulmasın ki 27 Nisan bildirisi MEB uygulamaları ile ilgiliydi.
Çocuklar çok önemli beyler. İş çocuklara uzanırsa çok ciddi sonuçlar olur.
O yüzden MEB hemen soruşturma açtı.
Onlarda artık biliyor çocukların önemini.

(Ayrıca gazeteciler o çocuğa türban taktırıp fotoğrafını çekmişler diye haberi yalanlayan Saman gazetesine de teesüf ederim. Kırk yıllık Saman olur mu Aman. Her yalanı doğru, her doğruyu da yalan diye yutturan başka bir gazete de bulamazsınız. Hayata tersten bakmak isteyenler Saman okumalı)
Peysafi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 01:42  #10
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Peysafi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Unutulmasın ki 27 Nisan bildirisi MEB uygulamaları ile ilgiliydi.
Çocuklar çok önemli beyler. İş çocuklara uzanırsa çok ciddi sonuçlar olur.
O yüzden MEB hemen soruşturma açtı.
Onlarda artık biliyor çocukların önemini.

(Ayrıca gazeteciler o çocuğa türban taktırıp fotoğrafını çekmişler diye haberi yalanlayan Saman gazetesine de teesüf ederim. Kırk yıllık Saman olur mu Aman. Her yalanı doğru, her doğruyu da yalan diye yutturan başka bir gazete de bulamazsınız. Hayata tersten bakmak isteyenler Saman okumalı)
bakayım o zaman... bizim bayiye...
Ankaragücü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı