"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Atatürk diktatör müydü?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
| Anket Sonuçlarını Göster: atatürk dikdatörmüydü? | |||
| evet | 24 | 29.27% | |
| hayır | 58 | 70.73% | |
| Oy Verenler: 82. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| sizce atatürk dikdatörmüydü? |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Diktatörlük .. zaman göre değerlendirin... O zamanın şartlarında halk devrimleri gerekliydi.. Ülkenin Padişahlık ve halifelik gibi makamlardan kurtulması gerekiyordu ama Halk bunu yapabilirmiydi... atatürk gibi aydın bir kişinin önderliğinde türk halk devrimleri yapıldı .. ve bu Padişah ve hilafet yanlılarının muhalefetine rağmen yapıldı... atatürk diktatör olsaydı TBMM yi kurdurmazdı kendisi halife olur ve ülkeyi yönetirdi.. ama Demokrasiye geçiş denemeleri yapmış bir kişi o zamanın koşullarında... bu kişi diktatör olabilir mi ? |
|
| #3 | |
| kimseyi başkasıyla bir tutmaya veya farklı olmaya dikkat çekmeye çalışmıyorum.peki bir gecede harf devrimini getiren kimdi?mecbur kılmadımı halkı latin alfabelerine?hitler dikdatörlüğün en üst noktasıydı bence.birazda kendi dürtülerine göre davrandı bana göre.saygılarımla |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Harf devrimini keyfinden getirdi değil mi, Atatürkün canı sıkıldı hadi harf devrimi yapalım dedi değil mi ? Devrim nedir ? Halk hareketi değil midir ? Hangi diktatörlükte halk hareketi vardır. Devrim kim için yapılır. Arapçadan Türkçeye (tamamıyla bize ait Türklükle bağdaşlaşacak Türkçeyle) okuma yazama oranları yüzde kaç artmıştır söyler misiniz ? Atatürke saygı duymayan kimseye saygı duymam. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Eğer o günün şartlarını göz önünde bulundurmazsanız, vatan toprağının işgalden yeni kurtulduğunu ve halkın her türlü ayaklanmaya müsait olduğunu hesaba katmazsanız Atatürk'ün diktatör olduğu kanısına varabilirsiniz. Buna rağmen Atatürk'e diktatör demek sanırım tarihi iyi okuyamamaktır. Geçenlerde bir arkadaşım tüm rejimleri, kurtuluş hikayelerini emperyal güçlerin düzenlediğini söylemiş, Saddam'ı ve hatta yıllar öncesinin İran'ını ve Şah'ı örnek göstermişti. Ona göre Birinci dünya savaşından sonra Türk halkının başarı hikayesinin sırrı da buydu. Sizin konunuz da en az bunun kadar ilginç ve polemiğe açık. Ben Atatürk'ün asla diktatör olarak anılamayacağını ve bunu haketmediğini düşünüyorum. İçimden de geçmiyor değil hani " eğer Atatürk diktatörse, keşke her diktatör O'na benzese." __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bu konu bir cümleyle tartışılamaz. Arap alfabesini bir gecede terketmek kimisine yanlış görünebilir. Bu görüşü savunanlar bir gecede okuryazar nüfusunun sıfıra indirildiğini iddia ederler. Atatürk ise bunun ya bir anda olabileceğini ya da hiç olamayacağını söylemiştir. O gün durum nedir tam kestirilemez ama ben Latin alfabesine geçene minnettarım. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #8 | |
| arapçayı hiç bilmediğim için kendi adıma bişey söyleyemem. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Harf devrimini yaptı diye dikatör mü diye bir soru soruyorsunuz değil mi, milyonlarca insanın saygı gösterdiği hayatlarını hiç düşünmeden feda ettiği dünyanın en büyük liderine diktatör mü diye soru soracaksınız __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-09-07 02:20 . |
|
| #10 | |
| Siz bana Osmanlı padişahlarının ne kattığını söyleyin bu halka.. pasa ulgen arkadaş '' kadınlara seçme ve seçilme hakkı '' ''soyadı kanunu '' '' İsviçreden örnekle alınan Medeni kanun '' ''mahkemelerde 2 kadın 1 erkeğe değerken , 1 erkek 1 kadın şahit dengesini kuran '' '' halkçılık ilkesini koyarak şeyh ,şıh ,efendi ,ağa gibi halk arasında üstünlük ifade eden ünvanları kaldıran '' '' Arap harflerinin türk halkının okuma yazmasına koyduğu engeli latin harflerini getirerek çağdaşlaştıran '' '' demokrasiye geçiş denemeleri için siyasi partiler kurdurtan '' bir kişi mi Diktatör ... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|