"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: May 2005
| Ateist Ateist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakıyormuş. Aniden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve adamı kovalamaya başlamış. Adam var gücüyle kaçıyormuş ama ayı da yaklaşmaktaymış. Dakikalarca süren bir kaçışın sonunda adamın ayağı takılmış, ayı adamın üzerine atlayıp pençesini kaldırmış. Tam vurmaya hazırlanırken adam, 'allahıııım' diye bağırmış. Bir anda zaman durmuş, ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş, orman kararmış ve gökyüzünden bir ışık hüzmesi adamın üzerine parlamış. Derinden gelen ilahi bir ses adama: - yıllarca bana inanmadın, yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? seni sevgili bir kulum mu saymalıyım? Adam utanç içinde ama inadından da vazgeçmeden 'biliyorum' demiş: - bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık ama belki ayıyı dindar yapabilirsiniz. O ses, 'peki' diye karşılık vermiş ve ışık kaybolmuş. Nehir tekrar akmaya başlamış, her şey eski haline dönmüs. Ayı pençesini indirmiş, iki pençesini de göğe doğru çevirip 'allahım' demiş: - senin rızkınla orucumu açıyorum; hamdolsun verdiğin nimetlere! |
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| komik mi yani? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #3 | ||
| Alıntı:
anlayana ![]() umit Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-06 22:03 . | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| ATEİST KADIN Ateist bir kadın ölmüş.Kabirde sorgu melekleri gelmişler.Kadın kendinden emin halde <<sorun>> bakalım demiş. Melek : soru yok sonuç var demiş. Ateist kadın şaşırmış <<ne sonucu>> demiş titrek bir sesle. Melek : bir yaşadığın ömrün her gününde günde en az 5 soru sorduk sana. Melek : Camiden bir ses duyduğunda o davetti sana.Her sofraya oturduğunda her misafir kapını çaldığında her ağaran saçında bir soru vardı sana. Aynaya bakıp geçen yılları fark etmedin mi ? Ateist kadın : hiç böyle düşünmemiştim der bin pişman halde. Melekler : cezanı merak ediyor musun diye sorunca. Evet çok merak ediyorum der. O arada bir gümbürtü kopar.kadın yatakta gözlerini açar.Yanında sevgilisi yatmakta ve derin derin sigarasını çekmekte. Kocası da yatak odasının kapısını açmış hışımla üzerlerine atılmakta. ATEİST KİMDİR ? öğretmen sınıfta sorar Kafir ateist midir, ateist kafir midir ? Afacan der ki : Kaplumbağa tosbağa mıdır, tosbağa kaplumbağa mıdır ? ugurozaltn Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-06 23:28 . |
| #5 | |
| sayın uğurozaltn gülmekten kırdınız beni.fıkralar süperdi ellerinize sağlık.:D :D |
| #6 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Sn.umit, Bence "anlama " kapasitesi ve düzeyini bir hayli yükseltmek gerekiyor. | |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Ümit ! Hayvanları konuşturarak ibretli hikayeler yazan biri vardı,ismi esop mu yoksa ezop mu neydi.Hikayen onun islami versiyonuna benziyor.İslami hikayelerde bütün hayvanlar,insanlar,kuşlar,böcekler,taşlar ve kayalar konuşur.Depremde en çok ölenlerde islamı seçmiç insanlardır.Taşları ve kayaları konuşturanlar;jeoloji,fizik vs.den nedense hiç anlamazlar.Hayvanları,çiçekleri ve ağaçları konuşturanlar;biyolojiden,botanikten ve diğer bilimlerden çoğunlukla bi haberdirler. :-) :-) :-) Hayvanlar,kuşlar,böcekler,bitkiler,çiçekler,taşlar ve kayalar islamcılarla konuşurlarken dalga geçmiş olmalılar. :-) :-) :-) Saygılarımla. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-02-06 01:34 . |
| #8 | ||
| Alıntı:
| |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| 4 ATEİST timsah,yılan,akbaba,katır 4 ateist uçakta gidiyorlarmış. canları sıkılmış ve bilmece sormaya başlamışlar. timsah : <<yılan sen en çok neden korkarsın ?>> yılan : karınca dan demiş. karga : <<katır sen neden korkarsın >> katır : kasaptan demiş. karga :kasaptan neden korkuyorsun ki, katır : benim sahibim kör bir hıristiyan,yıllardır ona koyun taklidi yapıyorumda... |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| İslam aleminin neden geri kaldığını şimdi daha iyi anlıyorum galiba.Bırakın insanları;ateist veya müslüman hayvan tasniflemesinden vakit bulamadıklarından,bilim ve bilimselliğe zaman bulamıyorlar.Birazdan ateist çiçek ve böceklere,sonra da kum ,çakıl ve kayalara sıra gelirse hiç şaşmam. :-) :D :-) |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|