"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Demokrasinin eğitimsiz toplumlarda işlememesi üzerine/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Fransada jakobenlerin , italyada kızıl milis kuvvetlerin azınlıktan yola çıkarak verdiği mücadeleyi göz önüne alarak , Türkiye 'nin Atatürk'ün yaptığı devrimleri daha hazmedemediğine , toplumsal gelişimini tamamlayamadığına ve şu an var olan demokratik seçim sisteminin bile ülkeye zarar verdiğini düşünüyorum. Neyin doğru yada neyin yanlış olduğuna rasyonel biçimde karar veremeyen halk sonunda mutlaka yanlışı seçecektir.Particilik yada kampçılık yapmak istemiyorum lakin bu ülkede sol parti denilen CHP lüks tabanlı semtlerden oy alıyorsa , İşçi partisi işçilerin desteğini alamıyorsa , Amerikan işbirlikçisi , islam hukuku ve ekonomisine tamamıyla karşı vahşi kapitalizmin dümen suyuna giden AKP sadece müslüman ! diye oy alıyorsa burada yanlış giden birşeyler olduğu kesin.Siyasi partilerin temsil ettiği belli bir ekonomik taban yok. Jean Jacques Reausseou ve Augus Komte gibi bende demokrasinin tek çözüm olmadığına inanıyorum.(Bknz:1919-1950 döneminde ulaşılan ekonomik ve kültürel kalkınma seviyesi) Ve yazımı şimdilik Churchill'in sözüyle bitiriyorum; '' Demokrasi berbat bir rejimdir fakat ne yazıkki başka bir alternatifi yok.'' __________________
Herşey sadece bizim için değil , herkes içindir. - Emiliano Zapata |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ''Tanrılardan oluşan bir halk mevcut olsaydı,kendini demokratik olarak yönetebilirdi.'' der J.J.R Ve bende buna katılırım. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2007
| Demokrasinin nimetini bilemeyip, onu idrakten yoksun ve demokrasiden habersiz yaşayan, eğitim yönünden gerekli eğitimi alamayıp kendini yetiştiremeyenlerden demokrasi adına birşeyler beklemek hayaldir. Onlar tıpkı , Balığın suda yaşayıpta, suyun kendisi için bir hayat memat meselesi olduğundan haberi olmadığı gibi, demokrasiden haberleri yoktur. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|