Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Dink cinayetinde şok ifadeler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski29-09-07, 13:17  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Dink cinayetinde şok ifadeler

Hrant Dink cinayetini organize ettiği iddiasıyla yargılanan polis muhbiri Erhan Tuncel'in cinayetten yarım saat sonra bir polis memuruyla yaptığı telefon konuşmasının kayıtları ortaya çıktı.

NTV'nin haberine göre, Erhan Tuncel, dava dosyasına eklenen kayıtta Yasin Hayal ve arkadaşlarının cinayetle ilgisinin bulunmadığını öne sürüyor.

Tuncel, telefonda görüştüğü polis memuru M.Z.'ye "Bir alaka varsa, getirir teslim ederim." diyor. Polis memuru ise "Niye getiriyorsun, ne gereği var." cevabını veriyor.

Görüşmede polis memuru, Erhan Tuncel'e 'reis' diye hitap ediyor. Tuncel ise cinayeti Yasin Hayal grubunun işlemediğini öne sürüyor. Polis memuru M.Z. ile Erhan Tuncel arasında geçen konuşmanın bazı bölümleri:

İşte o telefon konuşması
HRANT Dink cinayetinin işlendiği 19 Ocak 2007 günü saat 16.44'de yapılan telefon görüşmesinin kaydı şöyle:
Erhan Tuncel: Alo
M.Z.: Reis nasılsın?
Erhan Tuncel: Valla iyidir.
M.Z.: Me- se- ne’ye açık mısın? Müsait misin?
Erhan Tuncel: Abi me- se- ne’ye müsait değilim de.. İşyerine geçecem birazdan.
M.Z.: Hee... me-se-ne’den görüşmemiz lazım ya.
Erhan Tuncel: Biraz önce de aradılar da.
M.Z.: Hımmm.
Erhan Tuncel: Bi numaralar var da... onlara ulaşamadım...
M.Z.: Belki bizimkiler aramıştır... Biliyorsun ya konuyu..
Erhan Tuncel: Yok yeni söylediler de. Yeni haberim oldu..
M.Z.: Hee hee hee.. İnanıyım mı lan..
Erhan Tuncel: Heee. Valla bizle alakası yok abi.
M.Z.: Ulan oğlum herkesi s.... de bizi s... leme
Erhan Tuncel: (gülerek) Yok abi bizle alakası yok abi..
M.Z.: I- hhı..
Erhan Tuncel: Biz çalışıyoruz, işimizde gücümüzdeyiz abi... Tamam, bi onlarla görüşeyim de. Seninle görüşürüz abi. tamam..?
M.Z.: Kardeşşş...
Erhan Tuncel: Hı
M.Z.: Bi acil görüşmemiz lazım seninle. yani ordan (MSN) görüşmemiz lazım.
Erhan Tuncel: İnternetten mi?
M.Z.: He.he
Erhan Tuncel: İyi tamam. Bi onbeş dakika sonra gelirim, tamam mı? On onbeş dakka değil de bi yarım saat falan. Çünkü fotokopi çektirip öyle çıkıcam. tamam abi..?
M.Z.: İyi sen bilirsin... Yani konuyla uzaktan yakından bir ilgin yok diyorsun..
Erhan Tuncel: Yok abi.. Gerçekten yok.. Bizimkilerin de yok yani.. Gerçi ben görüşmüyordum. 20- 25 gündür aramız bozuktu da.. Sanımıyorum yani.. Çünkü gördüm de..
M.Z.: Şeyyy. McDonald's nerede?
Erhan Tuncel: O işte, şeydeydi... burda... Trabzon’da
M.Z.: Öyle mi...
Erhan Tuncel: Hı- hı. yani onlarla da alakası yoktur.. Gerçi aram bozuktu da...
M.Z.: Niye?
Erhan Tuncel: Yav öyle ara bozuk değildi de. Şeyden dolayı... Bu Gümüşhane mevzusu oldu.. Onların bir tane şeyi var... Kemal Pir diye PKK’nın kurucularından biri var.
M.Z.: Hıı.
Erhan Tuncel: Onu söyleyince dedi ki yok falan Gümüşhane’den.. İspatlarım falan filan. İnternette şey yapınca biraz soğukluk oldu yani. Yalnız sanmıyorum onların olacağını.
M.Z.: Konuştuğumuz konu var ya.. Kaç defa konuştuk da.. O zamanda söyledik da.. Biliyosun.. İster istemez o tarafa doğal olarak yüklenme olacak şimdi..
Erhan Tuncel: Yooo. Yüklensinler bi şey çıkacağını zannetmiyorum istedikleri gibi.. Çünkü şu an çıkış olmadı burdan yani.. Zannetmiyorum da... Ama bi hataları olmuşsa da gider bakarım yani.. Ama zannetmiyorum yani...
M.Z.: O çocuk vardı da bir tane..
Erhan Tuncel: He. O burdaydı yani bi çıkış olmadı..
M.Z.: O düşündüğü çocuk.. Neydi onun adı.
Erhan Tuncel: Zeynel diye bi çocuk vardı da.. Sonra bi tane daha çıktı da.. Zannetmiyorum.. Çünkü eğer onun dediği şekil.. Benim bildiğim şöyle yani, paylaşmak istediğim şey şöyle olur.. Yani vurulma şekli belliydi, vurulacak şekil belliydi, eğer öyleyse bunlarla alakalıdır da zannetmiyorum..
M.Z.: Ne oğlum, direk kafaya sıkmışlar..
Erhan Tuncel: Öldü mü?
M.Z.: Tabi canım. Tek farklılık. Kaçmayacaktı ama bu kaçtı.

Devamı linkte@ http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=106348
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-09-07, 15:33  #2
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

komedi tarzı ajan filimleri olur ya ;tıpkı oradaki diyaloglara benzeyen bir uslup.
memleketi kendi görüşlerine göre kurtardığını zanneden şaban klıklı herifler.
şimdi siz bir de bu şaban kılıklılara görev veren devlet gücünün iradesini ve kudretini düşünün.
hayli vahim bir sonuç.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı