Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şırnak'ta 12 Sivil katledildi / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski01-10-07, 15:20  #1
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Şırnak'ta 12 Sivil katledildi

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7394695.asp?rdr=1

Öncelikle şehadet mertebesine ulaşan kişilere rahmet dilerim.

Son dönemde iyice köşeye sıkışan Pkk,sivil halkı da vurmaya başladı.

Geçen gün bir zat-ı muhterem öldürülen Pkklilerin cenazesinde atıp tutuyordu ''gurur duyun'' diye...

Ey mahlukat,senin teröristin mayın döşerken oluyorda,devletin meşru müdafaası mı haksız?

İşte görüyoruz ki,bunlar meydanı boş bulunca böyle katliamlar yapıyorlar.

Birde bakıyorlar toplumsal reflekste yok.Nasılsa 2 gün içinde olaylar unutuluyor.

Demek ki bunlar demokrasiymiş,insan haklarıymış falan anlamıyorlar...

İyi ve kötüyü ayırd ettikten sonra devletin ve toplumun bu zihniyete karşı yapacağı her hareket meşru müdafaaya girer.

Ben daha Nisan ve Mayıs aylarında devletin yumuşak tavırdan vazgeçmesini söylemiştim.

Ortada kan mı var?Demek ki sende savaş sanatını her şekliyle ortaya koyacaksın.Bu ister bildiğimiz hali ile olsun isterse daha değişik metodlarla...

Görünüşte katı olsa da yapacak başka çare yok çünkü bu güruh toplumsal taleplerle doyacak bir güruh değil.Bunları geçmişte olduğu gibi inkar da etmeyeceğiz çünkü bunlar var...

Atilla İlhan'ın dediği gibi ülkemizde bulunan %10 luk hain kitleyi önce eğitim ile olmazsa asimilasyon ile,yine olmazsa ortadan kaldırarak çözüm üretmek gerekir.

Herkes değişik çözüm önerileri sunabilir tabi...Hepsini tek tek değerlendirmek gerekir.

Kusura bakmayın,bundan sonra böyle...Yok demokrasi imiş,kardeşlik imiş...

Bu haklar insan olana verilir...Sen önce bir mağarandan çık.
Ben da yeni başladum
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 15:34  #2
ATAM

ATAM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

bu ülkenin onuru haysiyeti yok... harbiden yok...

bir taraftan pkk ya terörist diyeceksin gencecik evlatlarını onların peşinde dağda kovalatacaksın bu uğurda onlardan canlarını vermelerini isteyeceksin sonrada belediye başkanı olmuş yada bilmem hangi sivil toplum örgütünün yetkilisi olmuş pkklılar ülkeyi tehtit edecek ve sen ses çıkarmayacaksın yazıklar olsun...
Eski01-10-07, 15:37  #3
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen, bu ülkeyi bölmek isteyen, bu ülkenin insanına zulmeden, insanlarını katleden tüm alçaklar kahrolsunlar.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 15:42  #4
Çekiç & Orak

Giriş Tarihi: Aug 2007

Alıntı:
Sayın Nostrum şöyle demiş:

Mesajı Göster
Atilla İlhan'ın dediği gibi ülkemizde bulunan %10 luk hain kitleyi önce eğitim ile olmazsa asimilasyon ile,yine olmazsa ortadan kaldırarak çözüm üretmek gerekir.
Ben mi yanlış anladım, yoksa 7,000,000 insanı öldürmekten mi bahsediyorsunuz?
Eski01-10-07, 15:51  #5
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Çekiç & Orak şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben mi yanlış anladım, yoksa 7,000,000 insanı öldürmekten mi bahsediyorsunuz?

Şimdi ortada bir sorun var değil mi?Biliyoruz ve görüyoruz ki demokratik yollarda tıkanmış...Yani çözüme giden aşamada herşey yapılmış...Kemoterapi yapıyorsunuz,bu sefer canlı hücrelere de zarar veriyorsunuz.

Demek ki organı veya bölgeyi kökten almak gerekir.

7 milyon olayına gelince,zaten o %10 luk kısmın çoğu halloldu.Kaldı 3-4 milyon...

Tabi bunların hepsi direk hain değil.Kimi bilerek kimi bilmeyerek destek oluyor bu gruba...

Mesela örnek vermek gerekirse adam devleti dolandırmış veya bankanın içini boşaltmış.Giden kimi parası,canı veya malı?

Halkın...

Ve halk bu kayıptan dolayı belki evladını tedavi ettiremiyor veya okutamıyor.Şimdi hal böyle olunca...Bu hastalıklı hücrelerin iyileşmesini mi bekleyeceğiz?

Yıllardır bekliyoruz zaten...Bekleye bekleye ötekilerede sıçradı.
Ben da yeni başladum
Eski01-10-07, 15:57  #6
Çekiç & Orak

Giriş Tarihi: Aug 2007

Alıntı:

Şimdi ortada bir sorun var değil mi?Biliyoruz ve görüyoruz ki demokratik yollarda tıkanmış...
Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürt sorununu çözmek için hangi demokratik yolları denedi bugüne kadar?

Alıntı:

7 milyon olayına gelince,zaten o %10 luk kısmın çoğu halloldu.Kaldı 3-4 milyon...
Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu senin? O milyonlarla ifade ettiğin kitle insanlardan oluşuyor, kurşun kalemlerden değil. Nasıl bu kadar pişkin bir şekilde katliam çağrısı yapabiliyorsun, aklım almıyor.
Eski01-10-07, 16:03  #7
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürt sorununu çözmek için hangi demokratik yolları denedi bugüne kadar?
Bu soru boşadır, cevap asla gelmeyecek..

Alıntı:

İç Anadolu'nun doğuya bakan yarısından itibaren bombalıyalım sizde kurtulun bizde.

Bakın nasılda demokratik bir çözüm ürettim tıpkı TC. gibi..

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-10-07 00:13 .
Serda is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 16:04  #8
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Bu sorunu ben yaratmadım...İlk defa da kan dökülmeyecek.

Ama şunu görüyorum ki bugün anayasa taslağı hazırlanıyor.

Pkk'nin kan dökmesini bana izah edebilir misiniz?

Kan dökünce ne oluyor?Benim gibi insanlar bile radikalleşiyor...Demek ki bu örgüt halka değil şahsi menfaatlere hizmet ediyor.

Anayasada bile istenen demokratik açılımlar sağlanıyorsa ve bunun üzerinde konuşuluyorsa insanların iki kez düşünmesi gerek.Gidipte bu dönemde şiddet yolunu açarsan bende şiddeti bastırmak için herşeyi kullanırım.

Demokratik çözüm isteniyorsa,Pkk silah bırakıp bölgeden çıkacak.Öyle 6 ay falan zaman koyarakta değil.Bunun pazarlığı falan yok...

Ayrıca bahsedilen kitlenin büyük bölümü Batı'da toplum ile bütünleşmiş.

Hiç düşündünüzmü batı'daki vatandaşlarımız ülke için bir sorun çıkarmıyortken neden Doğu'dakiler aynı durumda değil?

Veya neden Urfa insanı ile Şırnak insanı arasında bu kadar fark var.

Bunları görmek lazım.

Benim bahsettiğim ortadan kaldırmak eylemi zaten şu an dağlarda sürüyor.Eline silah alıp dağa çıkana gül atacak halimiz yok.Bugün Pkklılar mecliste...Hepimiz görüyoruz...Olmalılar da...

Yani demokratik platformdan kaçan biz değiliz!
Ben da yeni başladum
Eski01-10-07, 16:06  #9
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Atilla İlhan hangi yüzdelik dilim içinde?
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 16:10  #10
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Hadı bu olayı tartışalım, egemenlerin çıkar savaşı ortasında bedeninde yerini yadırgayan kurşunlar bulunan insanlar için kınayalım hatta.Bu noktada hepimiz hemfikiriz de bu olay ve diğerleri üzerinden kimler hain ilan edildi bu sayfada?%10 dediğiniz eşyalar mı?İnsandan bahsediyoruz, asimilasyon çalışmaları meşrulaşmış hemen bakıyorumda, pislik pislikle arınır diyorsa birileri bilemem.Kandavası güdelim, hepimiz birbirimizin boğazını keselim hem zamandan da tasarruf yapmış oluruz, kolaydı sanki! Boşluğa çığlık atmak kolaydır, yazıda da gördüğümüz gibi!Bu İsrail'in bebekleri öldürmelerine uydurdukları kılıf gibi nasıl olsa potansiyel terörist bizce militan!

Hastalıklı olan halk değildir sistemdir!Okuyamıyan çocukların iyileşemiyen hastaların acısını soracağımız adresi şaşırmayalım.
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı