"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Oruç tutmayan gençlere dayak

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski01-10-07, 15:25  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Oruç tutmayan gençlere dayak

KAĞITHANE'de üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Güney Minik ile yeğeni 17 yaşındaki Coşkun Minik, iddiayla göre gittikleri bir internet kafede sigara içtikleri için çevredekiler tarafından ramazan ayında sigara içerek saygısızlık ettikleri iddiasıyla dövülerek hastanelik edildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne bağlı Bartın'daki Mobilya ve Dekorasyon Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Güney Minik ile aynı mahallede oturan yeğeni Coşkun Minik, bilgisayar oyunu oynamak için Yahya Kemal Mahallesi’ndeki internet kafeye gitti. Bir süre internette oyun oynayan dayı yeğen daha sonra dışarı çıktı.
Oruç tutmayan Coşkun Minik internet kafe önünde sigara içerek Güney Minik'le sohbet etmeye başladı. Minik’lerin iddiasına göre bu sırada yanlarına gelen 5- 6 kişi, ramazan ayında sigara içilmeyeceğini ve kendilerine saygısızlık ettiklerini söyleyerek Minik’lere çıkıştı. Ne olup bittiğini anlamadıklarını söyleyen Güney Minik, gruptakilerin tekme tokatlarla üzerlerine saldırdıklarını belirterek “Daha sonra kendimi kaybettim beni hastaneye götürmüşler” dedi. Sağ gözüne aldığı darbealan Güney Minik, kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından gözü sargılanarak evine gönderildi. Olayı duyar duymaz internet kafeye gittiğini söyleyen Güney Minik’in annesi Remziye Minik, “Biz Atatürk’ün çocuklarıyız. Burası İran değil ki oğluma böyle yapıyorlar. İsteyen oruç tutar isteyen tutmaz” diye tepki gösterdi. Dayak yiyen gençlerin şikayeti üzerine harekete geçen polis saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Link@ http://www.hurriyet.com.tr/gundem/73...id=71&sz=65632
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 15:40  #2
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

haberin kaynağı hürriyet gazetesi, bir doğan grubu gazetesi.

bu haberin kesinlikle yalan olduğna, mutlaka ve mutlaka çarpıtma olduğuna inanıyorum ve asla ciddiye almıyorum.
redyellow is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 15:45  #3
Baudolino

Baudolino'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster

bu haberin kesinlikle yalan olduğna, mutlaka ve mutlaka çarpıtma olduğuna inanıyorum ve asla ciddiye almıyorum.
Doğan medya bile olsa bu kadar bariz bir yalan haber yayınladığını nasıl düşünebilirsiniz?
Hem sanki hiç olmamış şeyler....
Ayrıca doğan medyanın bu aralar laikliği kaşıdığı bir gerçek ona birşey demem.
Eski01-10-07, 15:55  #4
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Ben de artık bu haberlerden bıktım.Sanki karnımız aç iken yanıbaşımızda yiyip içip eğlendiklerinde çok saygılı davranıyorlar da hep oruç tutmayanlar masum gösterilir.Nerdeyse tüm örneklerin Ramazandan gelmesi benim tuhafıma gitti.Buradan tok insan aç insanın halinden anlamaz diye bir söz aklıma geldi.

Ancak bu satırlardan üzülerek bir mesaj aldım.Bugün İslami değerleri kamu alanında yasaklayanlar,islami eğitim kurumlarını baltalayanların amacını daha net anlamış bulunmaktayım.Madem siz ''bizim gibi olun'' diyorsunuz ,biz de ''siz bizim gibi olun'' diyeceğiz anlamını çıkardım.Bu bakımdan üzülerek ifade etmeliyim ki kim olsa olsun baka fikirleri zorla bastıranların kendileri de yobazdır.

Her sene oruç tutmadığı için dövülenler, olması gerektiği gibi, haber yapılır; ama oruç tuttuğu için taciz edilenlerden hiç bahsedilmez. Başkalarının hayat tarzı tercihine saygı göstermedikçe kendi hayat tarzı tercihimizin de daimi bir tehlike altında olacağını öğrenmenin ve çifte standartlılıktan vazgeçmenin tam zamanıdır.

Oruç tutmadığı için dövüldükleri haberlerin çoğu da Sayın Redyellowun da dediği gibi yalan.Bu sözler hep iddia sahipleri ile kalmıştır.Çoğu zaman dövdükleri söylenenler gösterilmemiştir.Ancak insanın en doğal hakkı olan yeme ve içmeden inancı gereği kendini soyutlamış insanların gözü önünde içmekte saygıszlığın bir işaretidir.Çoğu küçük çaplı sürtüşmeler olmuşsa da bundan olmuştur.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 16:09  #5
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın Baudolino şöyle demiş:

Mesajı Göster
Doğan medya bile olsa bu kadar bariz bir yalan haber yayınladığını nasıl düşünebilirsiniz?
Hem sanki hiç olmamış şeyler....
Ayrıca doğan medyanın bu aralar laikliği kaşıdığı bir gerçek ona birşey demem.

"sanki hiç olmamış şeyler" değil "hürriyet gazetesi sanki bu kadar bariz yalanı hiç yazmamış" gibi demeniz daha doğru olurdu.

hürriyet gazetesinin bundan önce de buna benzer ve kesinlikle yalan olan bir çok haberi çıktı.
redyellow is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 16:56  #6
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Memleket hırsız dan üçkağıtçıdan manyaktan geçilmiyor...

Toplumun içine öylesine şiddet yerleşmiş ki,insanlara karşı anlayışın sınırı kalmıyor.

Eee,hergün onlarca kişinin öldüğü bir ülkede,hergün şiddet tehlikesi ile büyürsen böyle olur.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 18:03  #7
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster

yani böyle haberleri onaylamak için daha güvenilir kaynaklaramı ihtiyacınız var?
komik olmayın...hiç mi olmuyor böyle olaylar..hiç mi sigara içilene ters ters bakılmıyor..hiç mi durup dururken sataşılmıyor..

Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır
mavi-yeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 18:06  #8
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn

insan böyle haberleri okuyunca lanet okuyor ya...

ayrıca bunu yapanlar müslüman olduklarını söylüyorlar..

hiçmi hiç bildiklerini sanmıyorum inandıkları dinin..

sırf sigara içmeden duramadığım için ve bu beni agresif yaptığı için oruç tutmuyorum..gerekirsede hiç tutmam..ama bir insanı böyle bir sebepten dövmek;bırakın dini falan insanlığından şüphe ettiriyor insanın..

Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır
mavi-yeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 18:48  #9
Ankaragücü
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2007

Darbenin ayak sesleri geliyor duyuyormusunuz !
Ankaragücü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 18:52  #10
ALERER
Yazar Adayı

ALERER'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: istanbul

yazıklar olsun diyorum oruç tutmak insanın kendi iradesidir allah bile insanın kendi iradesine karışmamış dinini inancını kendisi belirlemesini istemiştir tanrı böyle yaparken siz kullara ne oluyo sizene insan ister oruç tutar ister tutmaz ister ibadet eder ister etmez bu allahla kul arasında olan bi olaydır yobazlığa geri kafalığa gerek yok şimdi soruyorum dayak atanlara siz ne kadar müslümansınız

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı