"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Baykal’a karşı bir aday daha

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski01-10-07, 22:25  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Baykal’a karşı bir aday daha

CHP’nin şubat 2008’de yapılacak olağan kurultayında Genel Başkan Deniz Baykal’a karşı aday çıkartmaya çalışan parti içi muhalefetin, adaylığını açıklayan Haluk Koç’un ardından tartışmaya açtığı ikinci isim Ankara eski milletvekili, İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan Toker oldu.

Gülsün Bilgehan, aralarında Altan Öymen, Hasan Fehmi Güneş, Abdülkadir Ateş ile ocak 2005 kurultayı sonrasında görevden alınan 22 İl Başkanı’nın da olduğu bir grup tarafından ikna edildi.

ADAY OLURUM Eski il başkanlarından "Göreve davet" mektubu da alan Toker, "Örgüt beni aday olarak görmek istiyorsa, elbette aday olurum. Eğer, ’Haluk’un yanında dur’ derse o zaman adaylık konusunda ısrarcı da olmam" diye konuştu. SHP eski Genel Başkanı olan dayısı Erdal İnönü’nün de adaylık konusunda desteğini aldığı öğrenilen Toker, gelecek hafta gezilerine başlayacak.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7394714.asp
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 23:47  #2
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: May 2006

Bu haber biraz eksik.

"Cezmi Kartay, Erol Tuncer, Fikri Sağlar'ın da bulunduğu bir toplantıdan sonra geçtiğimiz Cumartesi günü tekrar bir araya gelen 22 ilin eski yöneticileri ve 13 ilin de mesajla katıldığı bir toplantı ile ikna ziyareti" demek gerek.

Aynı heyet daha sonra da Sayın Koç'u ziyaret etti. Sayın Koç'a açıkça "bir gaz alma hareketiyle ilgili olup olmadığı" soruldu. Sayın Anadol'un mide ekşiten tavırları ve Sayın Baykal'la ilişkilendirilen çıkışlar soruldu.

CHP'ye nezaketi egemen kılma dışında ne gibi projelerin olduğu da soruldu. Sayın Bilgehan bir ödül töreni nedeniyle AP'de şimdi. Aynı tavrın; "örgüt Sayın Bilgehan'a teveccüh gösterirse yanında yer alır mısınız, O'nun size karşı gösterdiği tavrı siz de gösterir misiniz?" sorusu havada kaldı. 3 ya da 4 Ekimde açıklama yapılacak gibi bir yanıt alındı.

"Du bakali ne olacak" diyor ya fıkrada! Biz de onu bekliyoruz.
Salah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-10-07, 23:52  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Bu habere göre Altan Öymen bu "hareketin" içinde gösteriliyor. Sn.Koç'u ikna turlarında da adı geçiyordu. Şaşırtıcı.

Ama konu CHP olunca, sanırım hiç bir şeye şaşırmamak gerek.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-07, 00:11  #4
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

İki hafta önceki toplantıda Sayın Güneş yoktu ama mesajı geldi. Yine Sayın Baykam da yoktu ama O'nun da mesajı geldi.

Toplantı sırasında Hasan Fehmi Güneş Çanakkale'deydi ve mesajını telefonla yazdırdı. Sayın Öymen toplantıdaydı. Güzel bir konuşma yaptı. Mesajın bir yerindeki düzeltmeyi kendisine sorduk ve telefonla tekrar alınan teyitle de düzeltilmiş şekli okundu.

Ben de yaygın medyadan Sayın Öymen'in bu tura katıldığını şaşırarak öğreniyorum. Daha evvelki gün (Cumartesi) sabahtan itibaren hep Pembe Köşk'teydi. Ricacı ekibin de sözcüsüydü. Haluk Bey'i ziyarette de vardı.

Nasıl böyle sunulabiliyor anlayabilmiş değilim: ama politikayı bildiğimi de iddia edemiyorum. Zira Sayın Koç'u ziyarette sözcü Ahmet Toptaş idi. (!?)
Eski02-10-07, 01:58  #5
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Aslında adayı tanımıyorum ama bunlar istenilen sonucu getirecek türden adaylar ya da alternatfiler değil.Politikada karizma,vizyonda gerekli...

Syn Salah çok merak ediyorum,neden Celal Doğan adı hiç geçmiyor?
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-10-07, 02:19  #6
bce11

Giriş Tarihi: Jun 2007

Anlayamadığım bu adayların Baykal'dan ne gibi bir farklılıkları olacak.

Sadece, partiyi antidemokratik tüzüğünden kurtaracağız demek yeterli mi?
bce11 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-10-07, 22:04  #7
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Tüzük dediğimiz partiler için anayasa demek. Program dediğimiz de yelpazedeki yerin tayini. Yani toplum kesitleri, sınıfları söz konusu edildiğinde partinin duracağı yeri işaretliyor.

A.Kadir Ateş de hatırlayacağınızı umuyorum, bir süre Celal Doğan ile hareket etmişti. Hikmet Çetin'le, Doğan için de aynı ilişki söz konusuydu. Sonra baktık; Sayın Çetin, Sarıgül ile bir görüntüye girdi. Aynı şekilde Doğan, Çetin'i bir de Süleyman Demirel ile gördük. Bu kez fiilen değil ama ismen Büyükerşen de vardı aralarında!?

Değerli essnipes, bu işlerde kimin eli kimin cebinde ben akıl yetiremedim. Ben mayur muyur işleri sevmem. Cepheden, doğrudan, hatta mümkünse yekten ilişkileri tercih ederim. (Hep de yaya kalırım ya!)

Bir çoban, en iyi otlakların, en soğuk pınarların yerini biliyor olsun. En koyu gölgelerde dinlendirsin sürüsünü. Erken semiriyor olsun davarları. Sornunda yetiştirdiği hayvanı ne yapacak? Son kapı kasap değil mi?

Siyasi etik yerine vizyonu, karizmayı geçirirsek bir kandırmacaya gönüllüğümüzü de ilan etmiş oluruz. Ben akıl diyorum. Böyle bakanları çoğaltalım diyorum. Aklımıza daha sık başvuralım diyorum.

Sizin vizyondan, karizmadan kastınızı biliyorum elbet. İnandırıcılığı önemsemeli dediğinizi de anlıyorum. Ama bunların tümü siyasal ahlak felsefesi içinde var zaten. Siyasal etiğe uyan adamın yalandan, gerginlikten medet ummak yerine çareyi akla ısmarlatma gibi bir becerisi zaten vardır.

Malum vizyon, karizma; günümüzde en kuyruklu yalanı en inandırıcı söyleyebilme becerisi diye anlaşılıyor ya!
Eski03-10-07, 22:17  #8
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

CHP'nin başına geçecek kişinin siyasi olarak kirlenmemiş,etik kuralardan haberi olan ve gerçektende kendisi için değil milleti için çalışacak birisi olması lazım.
Eski04-10-07, 02:19  #9
fehham
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2007

CHP kendini yenilemediği sürece, halka rağmen siyaset yaptığı müddetçe, Seçimlerde gereken yükselişi yapamadığı zaman, daha bir çok aday çıkacaktır.
fehham is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-10-07, 12:05  #10
karakalpak

Giriş Tarihi: Jan 2007

Arkadaşlar hiç merak etmeyin. Bu ekip başarılı olamayacaklarının ve kongre delagasyonu üzerinde hemen hiç etkileri olmadığını biliyor. Ama "Bizde adaylık yarışında olan güçlü bir ekibiz" imajı yaratmaya çalışıyor. Son anda da Haluk Koç ekibine yanaşıp ittifak yaparak MYK ve PM için pazarlık yapacaklar, koparabildikleri kadar koltuk koparacaklar.Bu arada bir kulis haberi bu hafta içinde Gülsüm Bilgehan Toker büyük ihtimalle adayığını açıklayacak... Bu da lanın bir parçası tabii...
karakalpak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı