"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Ben kan bağına inanmıyorum ve inananların neden inandıklarını sormak istiyorum. __________________
"Kendinin alamadığını başkasının vermesine izin verme.""F.NIETZSCHE". |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| ''Kan bağına inanmak'' nedir ? Biraz açar mısınız ? __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Demek istediğim bir takım insanlar aynı atadan ve atalardan doğmuşsa bunlara hissettiğimiz gerçek bir duygu mudur? Benim için aynı soydan gelmek hiç bir anlam ifade etmiyor.Akrabalık kavramı benim için çok farklı bir yere oturuyor. Başkasını evladını kendi evladımmış gibi sevebilirim mesela.Ona bir annenin tüm fedakarlığını gösterebilirim. Yani anne,baba,kardeş gibi kavramlar sizin için nereye oturoyor onu merak ediyorum __________________
"Kendinin alamadığını başkasının vermesine izin verme.""F.NIETZSCHE". |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Kan bağı genetik olarak olsa da ,aynı kanı taşıyan insanların(genetik olarak) aynı duyguları paylaştıklarını düşünmüyorum.Faşizan bir yaklaşım bence. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Bazen bu bağ insanı güdüleyebiliyor. Etkisi de vardır bence. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #6 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Kan bağı olmak birbirini korumak , kollamak , aynı duygulara inanmak... örnek.. yunanistan 1-4 türkiye tüm halkımız türkü , kürdü,lazı ,çerkezi buna sevinmiştir.. çünkü hepimiz türküz |
| #7 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Kan kanı çeker derler, vardır bir etkisi. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben bu duygunun birlikte zaman geçirmekten ibaret olduğunu düşünüyorum. Annemi ya da babamı şu ana kadar hiç gmreseydim,herhalde Türk filmlerinde olduğu gibi yıllar sonra ilk kez görüp içimde kıpırdayan kelebeklerin etkisiyle coşkulu anlar yaşamazdım ![]() |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Atalarimiza hissettigimiz yakinligin psikolojik perspektifindeki pay olasiligi daha dominantcadir bence. Kanin cok fazla bu konuda rol oynadigini dusunmuyorum. Cocuklugumuzdan bu yana onlardan gordugumuz sefkat-sevgi bizde heyecan ve benzeri psikolojik etkilesimleri cogaltmistir. Hangimiz heyecanlanmayiz'ki onlari karsimizda gorunce? Kan'a degilde daha cok psikoloji'ye bagliyorum ben bunu. | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|