"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
| 31 Aralık 2033 Bir Türk ailesi yılbaşı hazırlıkları yapmaktadır. Ufak oğlan babasına seslenir: Daddy i am hungry when is the turkey ready?(baba hindi ne zaman hazır olacak) Babası: Annen mutfakta yemek yapıyor işte ona sor hem sen benle Türkçe konuş bakim. Ufak Oğlan: Okey.. Büyük Oğlan oturma odasına girer. Annesi ordan seslenir: Oğlum içerde ayakkabılarını çıkar. Büyük Oğlan : Aman Gülay sende. Baba: Annene neden adı ile hitap ediyorsun!Ablan nerde? Büyük Oğlan: Selin mi? O yılbaşını Ararat'ta erkek arkadaşı ile tatile gitti. Baba: Ne! Haber bile etmedi bana şimdi Ermenistan'da bunun Türk olduğunu bilirlerse,Ağrı da simdi Ermeni doldu. Anne: Bana son anda ucuz fiyata noel tatil bileti bulduğunu söyledi.Aniden karar almış. Baba: Biz şambabasımıyız! Anne: Biliyorsun Avrupa Birliğine girmemiz için alınan yeni uyum paketinde çocuk haklarını kabul ettik.Ermenistan şartından önce.Sakın bir şey deme başımız belaya girer. Küçük oğlan: Daddy i want real christmas tree not plastic.(baba ben gerçek noel ağacı istiyorum plastik değil) Baba: Shut Up lan!(kapa çeneni lan) Türkçe konuş.Heryıl size yeni ağaç mı alıp israf edeceğim. Anne: Ama kızım Avrupa Kültürü ve Edebiyatı dersinde okumuş, geleneklerinin asılında gerçek ağaç kullanılıyormuş. Büyük oğlan sözünü keser : Baba bizim Konstantinapol University Kürdistan'a özel GAP gezisi düzenliyormuş. Ben de gitmek istiyorum. Baba: Oğlum bak İsrail sınırlarını Kuzey Kürdistan a kadar genişletti.Her an savaş olabilir.Siz burda hiç olmazsa buralarda güvendesiniz. Anne aniden bağırır: Olamaz! İzlengece bakın. Pontus Kurtuluş Kurulu Trabzon'da Noeli kana bulamış.Bir Türk köyünü basmışlar. Baba: Bu kadar da olmaz! PKK hani yeniyılda silah bırakacağız diyordu. Baba: Allahım bizi yeni yılda yeni belalardan koru. Anne: Dün de Konya'da Nurcular ayaklanmıştı. Başa bela gelmez Hak yazmadıkça Haktan zarar gelmez kul azmadıkça ALINTIDIR... |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Burda en sağlam Konya mı çıktı yani. :-) __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bunu yazan şahısın paranoyaklık sorunu var sanırım. :D __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Çok abartılmış yaa!!! |
| #5 | |
| Arkadaşlar, Yazının abartılı olduğunun farkındayım. :-) Ama abartsa bile neler kaybedeceğimizi / kaybedebileceğimizi güzel bir şekilde açıkladığından yazmayı uygun buldum. Amacım birazda gülümseterek konuyu tekrar başka bakış açıları ile tartışmaya açmaktır. Bu gün A.B. (Karikatür krizi hakkında Sayın Tayyip Erdoğan'ın yorumunu kasdederek) Türkiye bu kafa ile A.B. ne zor girer diyebilmektedir. Saygılar, |
| #6 | |
| Anlatılanlar mümkündür ama tarih biraz yakın verilmiş. 2133 olabilirdi mesela. 2033 çok uzak değil aslında. Kenan paşanın darbesini daha dün gibi hatırlıyorum. 27 sene çok uzak gibi görünüyor ama değil. Saygılar |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Alıntı:
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. 31 Aralık 2033 Çoook çoooook uzak bir tarih. birçok fikir ve senaryo yazılabilir. Peki yarın için söylediğinin garantisini kim verebilir. ![]() |
| #9 | ||
| Alıntı:
baba: olmaz oğlum konyada şeriat var halkın içinde stadyumlarda suçluların kafasını kesiyorlar sen dayanamazsın öyle sahnelere | |
| #10 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
| Konu Araçları | |
|
|